Belangrijke mededeling: de toekomst van KVK Tienen Printervriendelijke versie

Op de Algemene Vergadering van maandag 21 januari 2013 is, na grondige afweging, beslist dat de vzw KVK Tienen in vereffening gaat. Als vereffenaar is advocaat Thomas Beelen van het advocatenkantoor Beelen uit Leuven aangesteld. Hij moet de ontbinding van de vzw KVK Tienen in goede banen leiden. Deze beslissing komt voor vele supporters en voetballiefhebbers ongetwijfeld erg onverwacht en roept dan ook logischerwijs vele vragen op. De club wil hier dan ook open en constructief over communiceren.

 
Hoe is het zover kunnen komen?
 
Het was al langer duidelijk dat KVK Tienen het de voorbije jaren financieel niet breed had, ondanks de aanzienlijke inspanningen van sponsors en bestuursleden. De benarde financiële situatie vereiste nu echter afdoende maatregelen, mede omwille van volgende factoren: 
  • de degradatie naar derde klasse en de teruglopende supportersaantallen. 
  • een aanzienlijke schuldenberg uit het verleden die, ondanks grote inspanningen van sponsors en bestuurders, niet weggewerkt raakt en zeer zwaar blijft wegen op de werking van de club. 
  • een recente fiscale controle van de boekjaren 2008 en 2009, waarbij cijfers met gegronde argumenten door KVK Tienen zijn betwist, maar die toch een stevige boete opleverde. 
De voorbije weken zijn diverse pistes bewandeld om nieuwe investeerders aan te trekken. Deze pistes bleken echter niet valabel of zouden de club in een avontuur storten dat niet zou stroken met de eigenheid en traditie waarvoor het voetbal in Tienen reeds vele tientallen jaren staat.
 
Hoe moet het nu verder?
 
KVK Tienen, als club geboren uit traditierijke voetbalverenigingen als Racing en Voorwaarts Tienen, was de voorbije 32 jaar een vertegenwoordiger van de Tiense regio en het Hageland in het nationale voetbal. Deze erfenis kan dan ook niet zomaar van tafel worden geveegd. De vereffening van de vzw is dan ook allerminst een eindpunt. Er komt een 'doorstart' van de club, waarbij het de uitdrukkelijke bedoeling is het stamnummer 132 over te nemen. 
 
De voorbije weken waren er reeds vele gesprekken met onder meer hoofdsponsor DKV en de Stad Tienen. Zij zijn bereid mee te werken aan de toekomstvisie van een nieuwe club die in de voetsporen van KVK Tienen kan treden, met een gezonde ambitie, verankerd in het regionale voetballandschap. Daarbij is er bijzondere aandacht voor onze jonge voetballers. Zij vormen de basis voor de sportieve toekomst van onze club.
 
Wat mogen we concreet verwachten op korte termijn?
 
De club hoopt het seizoen in derde klasse te kunnen volmaken. De komende dagen voert de club hierover belangrijke gesprekken met de KBVB,  de spelers,  technische staf en medewerkers. Het blijft de ambitie een mooi resultaat in de rangschikking neer te zetten, waarbij de club uitdrukkelijk kansen wil geven aan de jonge talentrijke voetballers die de Tiense kleuren verdedigen. Voor onze jeugdwerking Jong KVK Tienen en haar spelers verandert er in principe niets. De kwaliteit van de jeugdopleiding blijft gewaarborgd en de competitie wordt met de bestaande professionele omkadering afgewerkt. 
 
 Wat mogen we verwachten vanaf volgend seizoen?
 
Het is de betrachting volgend seizoen te starten met een nieuwe Tiense voetbalclub. Daarbij is het de bedoeling de jeugdwerking te behouden en verder uit te bouwen, weliswaar onder de vlag van de nieuwe club. Het blijft voorlopig echter een vraagteken in welke reeks deze club aantreedt. Hierover oordeelt het Uitvoerend Comité van de KBVB. De drijvende krachten achter de nieuwe club, waaronder hoofdsponsor DKV, hopen voldoende argumenten aan te halen om actief te kunnen blijven in de nationale voetbalreeksen.
 
KVK Tienen dankt alle supporters, sponsors, medewerkers en sympathisanten voor hun loyauteit  en steun de afgelopen jaren en hoopt op hun steun bij het schrijven van een nieuw glorierijk hoofdstuk in de Tiense voetbalgeschiedenis. We maken er samen werk van!
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure