Belangrijke mededeling: de toekomst van KVK Tienen Printervriendelijke versie

Op de Algemene Vergadering van maandag 21 januari 2013 is, na grondige afweging, beslist dat de vzw KVK Tienen in vereffening gaat. Als vereffenaar is advocaat Thomas Beelen van het advocatenkantoor Beelen uit Leuven aangesteld. Hij moet de ontbinding van de vzw KVK Tienen in goede banen leiden. Deze beslissing komt voor vele supporters en voetballiefhebbers ongetwijfeld erg onverwacht en roept dan ook logischerwijs vele vragen op. De club wil hier dan ook open en constructief over communiceren.

 
Hoe is het zover kunnen komen?
 
Het was al langer duidelijk dat KVK Tienen het de voorbije jaren financieel niet breed had, ondanks de aanzienlijke inspanningen van sponsors en bestuursleden. De benarde financiële situatie vereiste nu echter afdoende maatregelen, mede omwille van volgende factoren: 
  • de degradatie naar derde klasse en de teruglopende supportersaantallen. 
  • een aanzienlijke schuldenberg uit het verleden die, ondanks grote inspanningen van sponsors en bestuurders, niet weggewerkt raakt en zeer zwaar blijft wegen op de werking van de club. 
  • een recente fiscale controle van de boekjaren 2008 en 2009, waarbij cijfers met gegronde argumenten door KVK Tienen zijn betwist, maar die toch een stevige boete opleverde. 
De voorbije weken zijn diverse pistes bewandeld om nieuwe investeerders aan te trekken. Deze pistes bleken echter niet valabel of zouden de club in een avontuur storten dat niet zou stroken met de eigenheid en traditie waarvoor het voetbal in Tienen reeds vele tientallen jaren staat.
 
Hoe moet het nu verder?
 
KVK Tienen, als club geboren uit traditierijke voetbalverenigingen als Racing en Voorwaarts Tienen, was de voorbije 32 jaar een vertegenwoordiger van de Tiense regio en het Hageland in het nationale voetbal. Deze erfenis kan dan ook niet zomaar van tafel worden geveegd. De vereffening van de vzw is dan ook allerminst een eindpunt. Er komt een 'doorstart' van de club, waarbij het de uitdrukkelijke bedoeling is het stamnummer 132 over te nemen. 
 
De voorbije weken waren er reeds vele gesprekken met onder meer hoofdsponsor DKV en de Stad Tienen. Zij zijn bereid mee te werken aan de toekomstvisie van een nieuwe club die in de voetsporen van KVK Tienen kan treden, met een gezonde ambitie, verankerd in het regionale voetballandschap. Daarbij is er bijzondere aandacht voor onze jonge voetballers. Zij vormen de basis voor de sportieve toekomst van onze club.
 
Wat mogen we concreet verwachten op korte termijn?
 
De club hoopt het seizoen in derde klasse te kunnen volmaken. De komende dagen voert de club hierover belangrijke gesprekken met de KBVB,  de spelers,  technische staf en medewerkers. Het blijft de ambitie een mooi resultaat in de rangschikking neer te zetten, waarbij de club uitdrukkelijk kansen wil geven aan de jonge talentrijke voetballers die de Tiense kleuren verdedigen. Voor onze jeugdwerking Jong KVK Tienen en haar spelers verandert er in principe niets. De kwaliteit van de jeugdopleiding blijft gewaarborgd en de competitie wordt met de bestaande professionele omkadering afgewerkt. 
 
 Wat mogen we verwachten vanaf volgend seizoen?
 
Het is de betrachting volgend seizoen te starten met een nieuwe Tiense voetbalclub. Daarbij is het de bedoeling de jeugdwerking te behouden en verder uit te bouwen, weliswaar onder de vlag van de nieuwe club. Het blijft voorlopig echter een vraagteken in welke reeks deze club aantreedt. Hierover oordeelt het Uitvoerend Comité van de KBVB. De drijvende krachten achter de nieuwe club, waaronder hoofdsponsor DKV, hopen voldoende argumenten aan te halen om actief te kunnen blijven in de nationale voetbalreeksen.
 
KVK Tienen dankt alle supporters, sponsors, medewerkers en sympathisanten voor hun loyauteit  en steun de afgelopen jaren en hoopt op hun steun bij het schrijven van een nieuw glorierijk hoofdstuk in de Tiense voetbalgeschiedenis. We maken er samen werk van!
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure