B.V.B.: KVKT - SK OOSTNIEUWKERKE : 1 - 1 (2-1) Printervriendelijke versie

Matige prestatie van de Suikerploeg tegen een goed georganiseerd Oostnieuwkerke. Het eerste half uur ontwikkelde de thuisploeg een steriele druk, maar de eersteprovincialer gaf geen kans weg. Het was wachten tot het half uur vooraleer Karabulut en Geebelen zich even konden roeren. Opschudding in de 39ste minuut.


 


Geebelen bediende Karabulut die werd aangetrapt in het strafschopgebied. Rood voor Rossel en Gielen mocht vanop de stip de score openen. Na de pauze kon Tienen ondanks de numerieke meerderheid geen vuist maken. Toch kwam Geebelen dicht bij de 2-0 toen hij vanuit een erg scherpe hoek op de paal knalde. Karabulut kon niet voldoende kracht zetten op de bal om gevaarlijk te zijn.


 


Tienen bleef zoeken naar de opening, maar de bezoekers hielden zonder veel problemen stand. Meer nog, ze toonden zich alsmaar gevaarlijker. Hetgeen waar iedereen voor vreesde gebeurde tien minuten voor het einde. Na een overtreding vna Gerits krulde Capelle de bal tot bij Verhulst die ongehinderd aan de tweede paal mocht binnenkoppen. Tienen probeerde in de slotminuten nog het verlossende doelpunt te scoren, maar opnieuw toonde men zich te slordig in de opbouw.


 


Strafschoppen dus. Lunenburg, Geebelen en Karabulut misten allen zodat de uitschakeling heel dichtbij kwam, maar doelman Vanmarsnille onderscheidde zich schitterend en stopte vier van de vijf strafschoppen. Tienen kruipt dus door het oog van de naald en bekert verder. Volgende zondag is vierdeklasser Fleurus-Heppignies-Lambusart te gast in het Bergéstadion. De vierdeklasser streed afgelopen seizoen nog mee voor een ticket naar derde.


 


KVK Tienen: Vanmarsnille, Gerits, Lunenburg, Morreel, Verlaine (46' Buvé), Gielen (61' Hertoge), Belme (69' Copel), Ben Ali, Bayock, Geebelen, Karabulut.
doelpunten: 38' Gielen (1-0, pen.), 80' Verhulst (1-1).
geel: Morreel, Boussy, Deketelaere.
rood: Rossel

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure