B.v.B.: KVKT - KM Torhout 1992 : 3- 1 Printervriendelijke versie

Daniël Nassen had zijn spelers vooraf gewaarschuwd. Torhout was vooral een stevige tegenstander die men geenszins zou mogen onderschatten wilde men doorstoten tot de volgende ronde.


 


De wedstrijd begon dan ook vrij evenwichtig. Het eerste gevaar kwam zelfs van bezoekende zijde. Hoornaert bediende Prinsier wiens uithaal werd overgetikt door doelman Verbist. Aan de overzijde werd een doelpunt van Karabulut afgekeurd voor buitenspel, maar enkele minuten later kon Tienen de score toch openen. Belme schakelde zijn belager uit en trapte de bal netjes in de verste hoek. Verlaine kreeg het vizier niet scherp na mooi samenspel tussen Geebelen en Bayock. Op slag van rusten kwamen de bezoekers erg dicht bij de gelijkmaker. Een afstandsschot van Hoornaert ging op de paal en Verbist stond paraat op de pegel van Yde. Delrue schoot in de herneming voorlangs.


 Na de pauze kon Karabulut de score verdubbelen toen hij zich mooi wegdraaide en droog in de rechterbenedenhoek knalde. Even later besloot hij een counter met een schot dat nipt voorlangs ging. Het laatste half uur was er eentje dat op z'n minst als opmerkelijk kon worden omschreven. Het begon met een overduidelijke strafschopfout op Geebelen waarvoor scheidsrechter Efong Nzolo de ogen sloot. Even later verbijstering alom toen een vrije trap door Torhout mocht worden genomen zonder dat de bal stil lag en zonder dat er duidelijk sprake was van een spelhervatting, en dit terwijl de scheidsrechter de Tiense spelers er anderzijds herhaaldelijk op had gewezen dat een vrije trap slechts mocht worden gegeven na zijn signaal. Maar niet getreurd. Vrijwel onmiddellijk speelde Lacroix de bezoekende verdediging op een hoopje en kon Geebelen de geruststellende 3-1 aantekenen. Toen hij met een handgebaar richting oor verwees naar de onsportieve opmerkingen waarmee het centrale verdedigingsduo zowat de hele wedstrijd lang de Tiense spitsen had belegerd sloegen bij de bezoekers de stoppen door. Prinsier mocht met een tweede gele kaart vroegtijdig naar de kant. Voor de Tiense spelers was het vooral een kwestie de aanslagen van de bezoekers te ontwijken. Zo kregen de enkels van Karabulut en Lacroix het zwaar te verduren. De onstemde thuissupporters zagen hoe een onmachtige scheidsrechter gelukkig snel een einde aan de wedstrijd maakte.


 Meteen de kwalificatie voor de Suikerploeg die sinds lang nog eens doorstoot naar de 1/16de finales in de Beker! Woensdag weten we wie de volgende tegenstander wordt.


 


KVK Tienen: Verbist, Hertoge, Belme, Ben Ali, Morreel, Geebelen, Bayock, Gerits, Lunenburg, Karabulut, Verlaine.
Torhout 1992 KM: David, Colpaert, Moyaert, Pecqueux, Dewaele, Yde, Delrue, Boydens, Baert, Prinsier, Paravizzini.
doelpunten: 23' Belme (1-0), 55' Karabulut (2-0), 84' Pecqueux (2-1), 85' Geebelen (3-1).
geel:Colpaert, Moyaert, Hertoge.
rood: Prinsier (2 x geel)

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure