Bocholt VV - KVK Tienen: 0 - 2 Printervriendelijke versie

Voor de wedstrijd tegen leider Bocholt VV kon trainer Ost beroep doen op een volledige kern. Enkel tweede doelman Desomberg blijft nog een tijdje onbeschikbaar na zijn beenbreuk. Mayombo begon in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Bertrix op de bank. Dufoor verving hem in de basis.

De wedstrijd begon gesloten. Kansen waren dan ook schaars. Dufoor waarschuwde toch een enkele keer met een vrije trap die door doelman Eyckens uit de haak werd gehaald. Na twintig minuten legde diezelfde Dufoor de bal mooi achteruit tot bij de inschuivende Laurent. Zijn poging verdween via doelman en paal in hoekschop. 
 
De thuisploeg maakte offensief ondertussen weinig klaar. Een enkele poging werd afgeblokt door de Tiense defensie. Aan de overzijde was het na een half uur spelen wel raak. De bedrijvige Laurent gooide de bal vanop rechts voor doel, waar Kanté hem voor de grabbelende Eyckens tegen de touwen devieerde. Meteen het derde doelpunten in twee partijen voor de sympathieke middenvelder.
 
De voorsprong inspireerde KVK Tienen niet meteen om nog wat meer op het gaspedaal te gaan staan. Het was integendeel de thuisploeg die de slotminuten van de eerste helft voor haar rekening nam. Een vrije trap van Ulenaers verdween centimers naast de eerste paal. Toen Andy Peeters vanuit een scherpe hoek oprukte en op de paal besloot kwam Tienen goed weg.
 
Vijf minuten na de koffie kreeg Dufoor dé kans om de wedstrijd vroegtijdig de beslissen. Na matig uitkomen van de thuisgoalie nam hij het leder mee op de borst om laag uit te halen richting lege Bocholtse kooi. Tot ieders onbegrip besloot hij een half metertje naast. 
 
Toch was het vooral Bocholt dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Zowel Car als de oprukkende Berben kregen hun schot echter niet binnen de palen. Aan de overzijde trapte Kanté een half metertje naast de haak. Met nog twintig minuten op de klok mochten de talrijk meegereisde Tiense fans een tweede keer juichen: Dufoor schilderde een vrije trap op het hoofd van Christophe die de bal net onder de dwarsligger in doel buffelde.
 
Bocholt probeerde nog wel in de slotfase, maar kon een goed acterende Tiense defensie nooit echt in verlegenheid brengen. Ulenaers en Car probeerden de hoge ballen voor de kooi van De Wolf om te zetten in een doelpunt, maar kopten niet binnen het kader. Snedige Tiense counters bleven jammer genoeg achterwege. Enkel Kanté kopte een voorzet van Nys nog overhoeks over het doel. De drie verdiende punten kwamen echter nooit meer in gevaar. Meteen een opsteker die vertrouwen moet geven voor de volgende wedstrijden.
 
In de rangschikking moet Tienen enkel Bocholt en La Louvière voor zich dulden. Zij hebben echter een wedstrijd meer gespeeld en staan binnen het bereik van drie punten. Door het door mekaar halen van de kalender is het echter voorbarig om al te veel naar de rangschikking te kijken. Zo telt Doornik op dit moment 16 punten, maar heeft het wel nog vijf wedstrijden in te halen.
 
Voor één keertje geen reactie van trainer Ost, maar wel van Bocholtenaar Ronny Schuermans: 

 
Bocholt VV: Eyckens, Santermans, Scheelen, Goessens, Ulenaers, Corstjens, Peeters, Berben, Culek, Car, Vanwelkenhuysen. 
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Colin, Jean, Peeters, Dufoor (86’ Mayombo), Kanté, Coulibaly (64’ Singh), Nys, Christophe, Laurent (69’ Qoli). 
Doelpunten: 33’ Kanté (0-1), 71’ Christophe (0-2)
Geel: Goessens 
Scheidsrechter: Jonathan Lardot
 

Een juichtende Christophe na de 0-2 krijgt felicitaties van Rocky Peeters en Joren Nys.

>> Meer sfeerbeelden vind je in onze fotogalerij!

 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Diegem Sport
KVK Tienen
zondag 15 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure