Beker van België | RFC Doornik - KVK Tienen: 0 - 4 Printervriendelijke versie

KVK Tienen moest richting derde amateurklasser Doornik voor de eerste partij met een inzet dit seizoen. In het Stade Luc Varenne vonden de Suikerjongens vier keer de weg naar doel.
 
Vanwelkenhuysen trapte na 20 minuten een voorzet van Convents aan de eerste paal binnen. Die omspeelde tien minuten later zelf de doelman op aangeven van Bogaerts en verdubbelde de score. Ook Claes, opnieuw Vanwelkenhuysen en Grancea kregen voor de pauze nog prima kansen.
 
Tienen, voor het eerste in de nieuwe blauw-groene uit-shirts, ging op dat elan verder in de tweede helft met pogingen van Vanwelkenhuysen, Singh en de ingevallen Damblon. Met nog tien minuten te voetballen zette Deflem die de geblesseerde Meeus was komende vervangen KVK op aangeven van Grancea op rozen. In de slotminuten trapte hij na een fraaie aanval op voorzet van Damblon de 0-4-eindcijfers tegen de netten.
 
'Ruime zege tegen ambitieuze ploeg'
 
‘We voetbalden vandaag tegen een tegenstrever met veel ambitie die zo snel als kan terug wil naar tweede amateurklasse’, opende Jo Claes de nabeschouwing. ‘Ze konden hun stempel niet op de partij drukken, maar dat was ook onze verdienste. We speelden een volwassen partij met negen kansen voor de pauze en zeven tot acht kansen in de tweede helft. Pas in de tweede helft kon de thuisploeg zelf wat meer weerwerk bieden’.
 
Toch komt Tienen niet helemaal ongeschonden uit de partij. ‘Meeus kreeg inderdaad een trap op de enkel in de slotfase en moest naar de kant. Kempeneers werd bij de pauze gewisseld door Singh nadat hij een tik op de dij kreeg. Eerder deze week moest ook Acke op training afhaken met een wonde aan het been. Ik hoop hen echter de komende dagen opnieuw te recupereren. Ventôse blijft nog even onbeschikbaar’.
 
‘Nu de juiste spelers selecteren is best een lastige beslissing, maar het is aan de jongens die vandaag niet in de selectie zaten om zich te tonen en aan de anderen om te bevestigen op training. Het blijft steeds een momentopname. Het seizoen is lang en we weten dat we als hecht team iedereen nodig hebben. Met KVC Sint-Eloois-Winkel Sport krijgen we zondag een kersverse eerste amateurklasser op bezoek in de volgende bekerronde. Voor ons is het opnieuw een stevige, maar interessante test’. 
 
Supporters, allen op post in het Bergéstadion. Aftrap om 16 uur!
 
RFC Doornik: Dannel, Delobeau, Denis, Morain, Pio (46’ Bouziane), Denays (70’ Detemmerman), Petit, Hustache (26’ Willot), Delacourt, Deschryver, Ivanof
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus (70’ Deflem), Weeghmans, Grancea, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers (46’ Singh), Vanwelkenhuysen (66’ Damblon).
Doelpunten: 22’ Vanwelkenhuysen (0-1), 28’ Convents (0-2), 80’ Deflem (0-3), 86’ Deflem (0-4)
Scheidsrechter: Antonio Dionisio
 
 
>> Meer foto's van deze wedstrijd via www.football-weekends.com
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure