Beker van België | RFC Doornik - KVK Tienen: 0 - 4 Printervriendelijke versie

KVK Tienen moest richting derde amateurklasser Doornik voor de eerste partij met een inzet dit seizoen. In het Stade Luc Varenne vonden de Suikerjongens vier keer de weg naar doel.
 
Vanwelkenhuysen trapte na 20 minuten een voorzet van Convents aan de eerste paal binnen. Die omspeelde tien minuten later zelf de doelman op aangeven van Bogaerts en verdubbelde de score. Ook Claes, opnieuw Vanwelkenhuysen en Grancea kregen voor de pauze nog prima kansen.
 
Tienen, voor het eerste in de nieuwe blauw-groene uit-shirts, ging op dat elan verder in de tweede helft met pogingen van Vanwelkenhuysen, Singh en de ingevallen Damblon. Met nog tien minuten te voetballen zette Deflem die de geblesseerde Meeus was komende vervangen KVK op aangeven van Grancea op rozen. In de slotminuten trapte hij na een fraaie aanval op voorzet van Damblon de 0-4-eindcijfers tegen de netten.
 
'Ruime zege tegen ambitieuze ploeg'
 
‘We voetbalden vandaag tegen een tegenstrever met veel ambitie die zo snel als kan terug wil naar tweede amateurklasse’, opende Jo Claes de nabeschouwing. ‘Ze konden hun stempel niet op de partij drukken, maar dat was ook onze verdienste. We speelden een volwassen partij met negen kansen voor de pauze en zeven tot acht kansen in de tweede helft. Pas in de tweede helft kon de thuisploeg zelf wat meer weerwerk bieden’.
 
Toch komt Tienen niet helemaal ongeschonden uit de partij. ‘Meeus kreeg inderdaad een trap op de enkel in de slotfase en moest naar de kant. Kempeneers werd bij de pauze gewisseld door Singh nadat hij een tik op de dij kreeg. Eerder deze week moest ook Acke op training afhaken met een wonde aan het been. Ik hoop hen echter de komende dagen opnieuw te recupereren. Ventôse blijft nog even onbeschikbaar’.
 
‘Nu de juiste spelers selecteren is best een lastige beslissing, maar het is aan de jongens die vandaag niet in de selectie zaten om zich te tonen en aan de anderen om te bevestigen op training. Het blijft steeds een momentopname. Het seizoen is lang en we weten dat we als hecht team iedereen nodig hebben. Met KVC Sint-Eloois-Winkel Sport krijgen we zondag een kersverse eerste amateurklasser op bezoek in de volgende bekerronde. Voor ons is het opnieuw een stevige, maar interessante test’. 
 
Supporters, allen op post in het Bergéstadion. Aftrap om 16 uur!
 
RFC Doornik: Dannel, Delobeau, Denis, Morain, Pio (46’ Bouziane), Denays (70’ Detemmerman), Petit, Hustache (26’ Willot), Delacourt, Deschryver, Ivanof
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus (70’ Deflem), Weeghmans, Grancea, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers (46’ Singh), Vanwelkenhuysen (66’ Damblon).
Doelpunten: 22’ Vanwelkenhuysen (0-1), 28’ Convents (0-2), 80’ Deflem (0-3), 86’ Deflem (0-4)
Scheidsrechter: Antonio Dionisio
 
 
>> Meer foto's van deze wedstrijd via www.football-weekends.com
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KOSC Wijgmaal
zondag 20 oktober 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019

Ontdek onze partnerbrochure