Beker van België | RFC Doornik - KVK Tienen: 0 - 4 Printervriendelijke versie

KVK Tienen moest richting derde amateurklasser Doornik voor de eerste partij met een inzet dit seizoen. In het Stade Luc Varenne vonden de Suikerjongens vier keer de weg naar doel.
 
Vanwelkenhuysen trapte na 20 minuten een voorzet van Convents aan de eerste paal binnen. Die omspeelde tien minuten later zelf de doelman op aangeven van Bogaerts en verdubbelde de score. Ook Claes, opnieuw Vanwelkenhuysen en Grancea kregen voor de pauze nog prima kansen.
 
Tienen, voor het eerste in de nieuwe blauw-groene uit-shirts, ging op dat elan verder in de tweede helft met pogingen van Vanwelkenhuysen, Singh en de ingevallen Damblon. Met nog tien minuten te voetballen zette Deflem die de geblesseerde Meeus was komende vervangen KVK op aangeven van Grancea op rozen. In de slotminuten trapte hij na een fraaie aanval op voorzet van Damblon de 0-4-eindcijfers tegen de netten.
 
'Ruime zege tegen ambitieuze ploeg'
 
‘We voetbalden vandaag tegen een tegenstrever met veel ambitie die zo snel als kan terug wil naar tweede amateurklasse’, opende Jo Claes de nabeschouwing. ‘Ze konden hun stempel niet op de partij drukken, maar dat was ook onze verdienste. We speelden een volwassen partij met negen kansen voor de pauze en zeven tot acht kansen in de tweede helft. Pas in de tweede helft kon de thuisploeg zelf wat meer weerwerk bieden’.
 
Toch komt Tienen niet helemaal ongeschonden uit de partij. ‘Meeus kreeg inderdaad een trap op de enkel in de slotfase en moest naar de kant. Kempeneers werd bij de pauze gewisseld door Singh nadat hij een tik op de dij kreeg. Eerder deze week moest ook Acke op training afhaken met een wonde aan het been. Ik hoop hen echter de komende dagen opnieuw te recupereren. Ventôse blijft nog even onbeschikbaar’.
 
‘Nu de juiste spelers selecteren is best een lastige beslissing, maar het is aan de jongens die vandaag niet in de selectie zaten om zich te tonen en aan de anderen om te bevestigen op training. Het blijft steeds een momentopname. Het seizoen is lang en we weten dat we als hecht team iedereen nodig hebben. Met KVC Sint-Eloois-Winkel Sport krijgen we zondag een kersverse eerste amateurklasser op bezoek in de volgende bekerronde. Voor ons is het opnieuw een stevige, maar interessante test’. 
 
Supporters, allen op post in het Bergéstadion. Aftrap om 16 uur!
 
RFC Doornik: Dannel, Delobeau, Denis, Morain, Pio (46’ Bouziane), Denays (70’ Detemmerman), Petit, Hustache (26’ Willot), Delacourt, Deschryver, Ivanof
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus (70’ Deflem), Weeghmans, Grancea, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers (46’ Singh), Vanwelkenhuysen (66’ Damblon).
Doelpunten: 22’ Vanwelkenhuysen (0-1), 28’ Convents (0-2), 80’ Deflem (0-3), 86’ Deflem (0-4)
Scheidsrechter: Antonio Dionisio
 
 
>> Meer foto's van deze wedstrijd via www.football-weekends.com
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Bel. OH Leuven
oefenwedstrijd
donderdag 27 februari - 20 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Ontdek onze partnerbrochure