Beker van België | KVK Tienen - KVC Sint-Eloois-Winkel Sport: 2 - 1 Printervriendelijke versie

In de derde ronde van de Beker van België kreeg KVK Tienen het West-Vlaamse KVC Sint-Eloois-Winkel Sport op bezoek. Ook zonder een drietal sterkhouders was de eerste amateurklasser geen hapklare brok voor Tienen. De bezoekers schopten het vorig seizoen autoritair tot kampioen in tweede amateurklasse A en konden zich verder versterken. Bij KVK geen Damblon en Ventôse wegens blessures.
 
De wedstrijd begon uitstekend voor Tienen: Vanwelkenhuysen veroverde na twee minuten voetballen de bal en bediende Grancea die met een pegel doelman Roef het nakijken gaf. Kempeneers kwam zelfsdicht bij de 2-0, maar Roef duwde het lage schot nog van tussen de palen.
 
Ook doelman Hannes moest zich aan de overzijde onderscheiden en duwde de gelijkmaker van Velghe van onder de lat. Het doelpunt viel echter aan de overzijde. Na andermaal voorbereidend werk van Vanwelkenhuysen mikte de aanstormende Convents de bal afgemeten overhoeks tegen de netten. Tienen na een half uur al met de dubbele voorsprong.
 
De bezoekers lieten zich niet onbetuigd: een afstandsschot van Popalzay spatte uiteen op de Tiense lat. Ook Deschilder mikte maar nipt naast. Een degelijk voetballend KVK dat tegen de eerste amateurklasser ook meer balbezit claimde, mocht met een verdiende voorsprong de rust in.
 
Na de pauze voerde Winkel Sport de druk wat op, evenwel zonder Tienen tegen het eigen doel weg te drukken. Velghe kreeg zijn vizier niet scherp en keilde de bal hoog over. De thuisploeg speculeerde op de snelle omschakeling, maar de uitvoering miste precisie waardoor de bevrijdende derde goal achterwege bleef.
 
De bedrijvig ingevallen Bougrissi stak voor Winkel Sport enkele keren de neus aan het venster, maar het was Soufiane Oumedjeber die het dichtst bij de aansluitingstreffer kwam toen hij een voorzet tegen de paal verlengde. Toen Bougrisse enkele minuten later van dichtbij uithaalde toonde doelman Hannes zijn paraatheid met een schitterende reactie. Hij kon echter niet vermijden dat Lutun met nog twintig minuten te spelen toch voor de aansluiting zorgde.
 
In de voor bekerwedstrijden typerende nerveuze slotfase kon Winkel Sport de thuisploeg niet echt meer bedreigen. Een poging van Popalzay na balverlies in de Tiense verdediging kon Hannes niet verontrusten. Aan de overzijde kwam ook Tienen enkele keren opzetten, maar bleven grote kansen achterwege.
 
KVK wint van Winkel Sport en bekert volgend weekend op het veld van RFC Tilleur. De tweede amateurklasser won met 1-4 op het veld van eersteprovincialer Evere. 
 
‘Ik ben fier op de mentaliteit die we getoond hebben na een zware trainingsweek,’ aldus Jo Claes. ‘De jongens hebben heel lang de taken naar behoren uitgevoerd. We hebben gekozen om de tegenstander snel vast te zetten. De juiste keuze, want we scoren vrijwel meteen. In een omschakelmoment scoren we de tweede goal. Wanneer nodig stond Hannes ook scherp te keepen. Het is normaal dat je in de slotfase van zo’n partij wat wordt weggeduwd. We zagen ook wel enkele dingen waarmee we weer aan de slag kunnen. Hoewel de beker geen hoofddoel is, blijft het uiteraard fijn om zo’n wedstrijden te winnen. We benaderen het match per match, te beginnen met de partij in Luik volgend weekend.’
 
Supporters, allen op post in het Buraufosse-stadion!
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea (79’ Singh), Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (71’ Deflem), Kempeneers, Vanwelkenhuysen (76’ Acke).
Sint-Eloois-Winkel Sport: Roef, Dujardin, Verhooghe, S. Oumedjeber, Lutun, Velghe, Popalzay, Surmeli (47’ Bougrissi), Vanhaeren (60’ Obin), Deschilder, Nuyts.
Doelpunten: 2’ Grancea (1-0); 31’ Convents (2-0), 72’ Lutun (2-1)
Geel: Convents, Obin, Dujardin
Scheidsrechter: Bram Volders
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure