Beker van België | FC Tilleur - KVK Tienen: 5 - 3 Printervriendelijke versie

In de vierde ronde van de beker van België trok KVK richting Luik voor een partij op het veld van traditieclub Tilleur. Trainer Jo Claes koos na een prima repetitie op het veld van Thes voor Damblon en Singh in de basis. Bij Tilleur was het opletten voor de sterke offensieve troeven met o.m. Cossalter en Wanderson.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn: Tienen acteerde onverwacht matig en liep 45 minuten lang achter de feiten aan. Na een kwartier voetballen trapte Falcione op aangeven van Andich de bal laag voorbij Hannes. De suikerploeg probeerde de bakens te verzetten, maar voetbalde te slordig. Grancea en Singh kenden geen succes van uit de tweede lijn. Kort voor de pauze slalomde Cossalter doorheen de Tiense verdediging. Zijn maatje Wanderson trapte op zijn aangeven de 2-0 hard binnen. De meegereisde fans hadden dit scenario niet verwacht.

KVK leek af te stevenen op zware verliescijfers toen ref Meys twee minuten na de herneming omwille van handspel van Weeghmans op inzenden van Andich naar de stip wees. Cossalter faalde niet en zette de schijnbaar onoverbrugbare 3-0 op het scorebord. Het begin van een dolle vijf minuten waarin de bezoekers zich helemaal terug in de partij voetbalden. Twee keer stond een sterk acterende Andries Claes aan het kanon. Eerst op voorzet van Weeghmans, daarna op aangeven van een bedrijvige Vanwelkenhuysen. Tienen had nu het nodige vertrouwen getankt en de thuisploeg reageerde aangeslagen. Pieter Kempeneers kwam erg dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Fillieux duwde zijn poging van tussen de palen. Een afstandsschot van Andries Claes miste het kader en ook een fraaie poging van Grancea ging nipt voorlangs.

Het bleef echter opletten voor de reactie van Tilleur. Hannes toonde zich paraat op een poging van de ingevallen Jacquemant en de diep gestuurde Meunier mikte zijn schot enkele minuten later vanuit een scherpe hoek niet tussen de palen.

De klok tikte voor KVK. Acke kon een voorzet van Weeghmans niet verzilveren. De eveneens ingevallen Deflem kende drie minuten voor het verstrijken van de reglementaire speeltijd meer succes en benutte de geboden ruimte: 3-3! De toeschouwers in het Buraufosse-stadion bereidden zich reeds voor op verlengingen, maar dat was buiten Falcione gerekend. Van net buiten de zestien krulde de vrijetrapspecialist in de slotminuut het leder afgemeten in de haak na een vermeende Tiense overtreding. Doelman Hannes trok mee naar voren in een verwoede poging de stand alsnog in evenwicht te brengen. Een snel counterende Andich profiteerde en legde in blessuretijd vanop de middenlijn de 5-3 stand vast met een trap in het lege Tiense doel.

Trainer Jo Claes en zijn team baalden. Ondanks de matige eerste helft zat er immers meer in voor Tienen. ‘Voor de pauze was ons spel te voorspelbaar. We wonnen te weinig de tweede bal tegen een goed georganiseerde tegenstander. Na één minuut in de tweede helft staat het 3-0 na een ongelukkige penalty. Daarna heb ik een veerkrachtig Tienen gezien dat het deed stormen en ook mooie kansen creëerde.’

‘We mogen de 3-3 in de reglementaire speeltijd niet weggeven. Twee minuten voor de start van de verlengingen moet je de match met onze ervaring op het veld neutraliseren. We hadden met Bogaerts nog een troef op de bank zitten en waren fysiek sterker. Het is zuur dat we dat plan niet konde uitvoeren. Zeker na zo’n tweede helft. We zetten nu alles op de verdere voorbereiding richting eerste competitiewedstrijd’.

FC Tilleur voetbalt volgend weekend tegen tweede amateurklasser Rebecq, dat met 2-0 won van derde amateurklasser Lyra-Lierse. KVK Tienen oefent woensdag in het Bergéstadion tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden.

FC Tilleur: Fillieux, Van Roosebeke, Soumahoro, Falcione, Rafiki, Cossalter (78’ Beaupain), Andich, Lapierre, Wanderson (73’ Jacquemart),  Gerstmans, Meunier.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea (84’ Deflem), Singh, Claes, Damblon (46’ Convents), Matterne, Kempeneers, Vanwelkenhuysen (79’ Acke).
Doelpunten: 15’ Falcione (1-0), 43’ Wanderson (2-0), 47’ Cossalter (3-0, pen.), 50’ Claes (3-1), 53’ Claes (3-2), 87’ Deflem (3-3), 90’ Falcione (4-3), 93’ Andich (5-3).
Geel: Gerstmans, Weeghmans, Andich, Jacquemart.
Scheidsrechter: Jerome Meys

>> Meer foto's van deze wedstrijd op www.football-weekends.com!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure