Beker van België | FC Tilleur - KVK Tienen: 5 - 3 Printervriendelijke versie

In de vierde ronde van de beker van België trok KVK richting Luik voor een partij op het veld van traditieclub Tilleur. Trainer Jo Claes koos na een prima repetitie op het veld van Thes voor Damblon en Singh in de basis. Bij Tilleur was het opletten voor de sterke offensieve troeven met o.m. Cossalter en Wanderson.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn: Tienen acteerde onverwacht matig en liep 45 minuten lang achter de feiten aan. Na een kwartier voetballen trapte Falcione op aangeven van Andich de bal laag voorbij Hannes. De suikerploeg probeerde de bakens te verzetten, maar voetbalde te slordig. Grancea en Singh kenden geen succes van uit de tweede lijn. Kort voor de pauze slalomde Cossalter doorheen de Tiense verdediging. Zijn maatje Wanderson trapte op zijn aangeven de 2-0 hard binnen. De meegereisde fans hadden dit scenario niet verwacht.

KVK leek af te stevenen op zware verliescijfers toen ref Meys twee minuten na de herneming omwille van handspel van Weeghmans op inzenden van Andich naar de stip wees. Cossalter faalde niet en zette de schijnbaar onoverbrugbare 3-0 op het scorebord. Het begin van een dolle vijf minuten waarin de bezoekers zich helemaal terug in de partij voetbalden. Twee keer stond een sterk acterende Andries Claes aan het kanon. Eerst op voorzet van Weeghmans, daarna op aangeven van een bedrijvige Vanwelkenhuysen. Tienen had nu het nodige vertrouwen getankt en de thuisploeg reageerde aangeslagen. Pieter Kempeneers kwam erg dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Fillieux duwde zijn poging van tussen de palen. Een afstandsschot van Andries Claes miste het kader en ook een fraaie poging van Grancea ging nipt voorlangs.

Het bleef echter opletten voor de reactie van Tilleur. Hannes toonde zich paraat op een poging van de ingevallen Jacquemant en de diep gestuurde Meunier mikte zijn schot enkele minuten later vanuit een scherpe hoek niet tussen de palen.

De klok tikte voor KVK. Acke kon een voorzet van Weeghmans niet verzilveren. De eveneens ingevallen Deflem kende drie minuten voor het verstrijken van de reglementaire speeltijd meer succes en benutte de geboden ruimte: 3-3! De toeschouwers in het Buraufosse-stadion bereidden zich reeds voor op verlengingen, maar dat was buiten Falcione gerekend. Van net buiten de zestien krulde de vrijetrapspecialist in de slotminuut het leder afgemeten in de haak na een vermeende Tiense overtreding. Doelman Hannes trok mee naar voren in een verwoede poging de stand alsnog in evenwicht te brengen. Een snel counterende Andich profiteerde en legde in blessuretijd vanop de middenlijn de 5-3 stand vast met een trap in het lege Tiense doel.

Trainer Jo Claes en zijn team baalden. Ondanks de matige eerste helft zat er immers meer in voor Tienen. ‘Voor de pauze was ons spel te voorspelbaar. We wonnen te weinig de tweede bal tegen een goed georganiseerde tegenstander. Na één minuut in de tweede helft staat het 3-0 na een ongelukkige penalty. Daarna heb ik een veerkrachtig Tienen gezien dat het deed stormen en ook mooie kansen creëerde.’

‘We mogen de 3-3 in de reglementaire speeltijd niet weggeven. Twee minuten voor de start van de verlengingen moet je de match met onze ervaring op het veld neutraliseren. We hadden met Bogaerts nog een troef op de bank zitten en waren fysiek sterker. Het is zuur dat we dat plan niet konde uitvoeren. Zeker na zo’n tweede helft. We zetten nu alles op de verdere voorbereiding richting eerste competitiewedstrijd’.

FC Tilleur voetbalt volgend weekend tegen tweede amateurklasser Rebecq, dat met 2-0 won van derde amateurklasser Lyra-Lierse. KVK Tienen oefent woensdag in het Bergéstadion tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden.

FC Tilleur: Fillieux, Van Roosebeke, Soumahoro, Falcione, Rafiki, Cossalter (78’ Beaupain), Andich, Lapierre, Wanderson (73’ Jacquemart),  Gerstmans, Meunier.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea (84’ Deflem), Singh, Claes, Damblon (46’ Convents), Matterne, Kempeneers, Vanwelkenhuysen (79’ Acke).
Doelpunten: 15’ Falcione (1-0), 43’ Wanderson (2-0), 47’ Cossalter (3-0, pen.), 50’ Claes (3-1), 53’ Claes (3-2), 87’ Deflem (3-3), 90’ Falcione (4-3), 93’ Andich (5-3).
Geel: Gerstmans, Weeghmans, Andich, Jacquemart.
Scheidsrechter: Jerome Meys

>> Meer foto's van deze wedstrijd op www.football-weekends.com!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure