Bart Vanhoudt technisch en sportief manager van KVK Tienen Printervriendelijke versie

Het gerucht deed al even de ronde, maar nu is het nieuws officieel. De 46-jarige Bart Vanhoudt versterkt KVK Tienen na dit seizoen als technisch en sportief manager.
 
Bart Vanhoudt is allerminst een onbekende in het voetbal. Als voetballer maakte hij het mee het mooie weer bij Diest, Kermt-Hasselt en Overijse, maar ook als trainer boekte hij knappe successen: na een verblijf bij Overijse en Sterrebeek trok hij naar Wijgmaal waar hij ook de aandacht trok van het ambitieuze Thes Sport. Het werd een overstap met succes. Na de titel in tweede amateurklasse volgde ook een titel in eerste amateurklasse. Ook dit seizoen loopt het prima. Op dit moment bezetten de manschappen van Bart Vanhoudt er nog steeds de tweede stek in de rangschikking.
 
Bij KVK Tienen krijgt hij dus de rol van technisch en sportief manager. Hij werkt nauw samen met de overige leden van de sportieve cel. Dirk Pauwels blijft die leiden, maar gaat zich in de toekomst ook meer bezighouden met de verdere commerciële uitbouw van de club. 
 
‘Het was voor velen een verrassing dat ik enkele dagen geleden aankondigde te stoppen als trainer van Thes’, aldus Vanhoudt die in Halen bij Diest woont. ‘Voor mij is dit echter een weloverwogen keuze om het voetbal te blijven combineren met mijn job als vertegenwoordiger. KVK Tienen ken ik als een gezond ambitieuze club die ik regelmatig al eens adviseerde rond kwaliteiten van spelers. In mijn nieuwe rol werk ik onder andere mee aan de samenstelling van een competitieve spelersgroep, volg ik mee de beloften op in functie van doorstroming naar het eerste elftal en ondersteun ik de trainersstaf. Met mijn ervaringen als trainer ken ik heel wat tegenstanders in eerste en tweede amateurklasse, zowel individueel als op collectief vlak.’
 
Voor voorzitter Johan Vos en hoofd sportieve cel Dirk Pauwels is de aanstelling van Bart Vanhoudt een logische volgende stap in de verdere ontwikkeling van KVK Tienen: ‘Onze club speelde vorig seizoen kampioen en doet nu ook bovenin mee in de tweede amateurklasse. Met de aanstelling van een technisch en sportief manager versterken we ook onze beleidsstructuur om toekomstige sportieve uitdagingen het hoofd te bieden. We kijken dan ook uit naar deze nieuwe samenwerking.’ Helemaal nieuw is die overigens niet voor Dirk Pauwels. Hij zat ooit aan de zijde van Bart Vanhoudt in de dug-out van Tempo Overijse.
 
Voorzitter Johan Vos, toekomstig technisch en sportief manager Bart Vanhoudt en hoofd sportieve cel Dirk Pauwels klinken op de nieuwe samenwerking.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen) en William Acke (SK Kampenhout). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure