Ath - KVK Tienen: 3-1 Printervriendelijke versie

Voor de wedstrijd in het Stade du Geants koos trainer Ost opnieuw voor Pellegriti en De Silva in de basis. Ook Moucheux kreeg opnieuw zijn kans achteraan. Verhamme, Coulibaly en Sarkisjan begonnen op de bank. Het stugge Ath, dat in het begin van het seizoen vooral uitblonk in het behalen van vele brilscores, strijdt nog volop  voor het behoud.

KVK Tienen begon erg matig aan de partij. De thuisploeg waarschuwde tot twee keer toe. Cremers besloot recht op doelman De Wolf en toen Delplace een minuut later aanlegde stak Willems er zijn voetje tussen. De minuten daarna liet Tienen het defensief helemaal afweten. Sakanoko glipte door de buitenspelval en opende de score na 12 minuten. Een doelpunt dat de kleurling duidelijk vertrouwen gaf, want slechts een minuut later begon hij vanuit de middencirkel aan een slalom voorbij de hele Tiense defensie om daarna de bal rustig langs De Wolf tegen de netten te leggen. De Suikerjongens waren duidelijk aangeslagen: zozeer zelfs dat Sonkey op aangeven van Delplace voor de derde goal in evenveel minuten zorgde. 3-0 na minder dan een kwartier voetballen: je zou van minder opkijken.
 
De bezoekers wonnen te weinig duels om daar iets tegenover te stellen. De Wolf moest andermaal goed tussenkomen toen Sonkey op aangeven van Cremers opnieuw kon aanleggen. In het slotkwartier van de eerste helft kwam Tienen dan toch wat meer opzetten. Grote kansen leverde dat echter niet op. Ook Conard raakte niet voorbij doelman Hochepied. Ondertussen raakte Willems  geblesseerd aan de schouder. Hij werd tijdens de pauze naar het plaatselijke ziekenhuis afgevoerd. Er wordt gevreesd voor een sleutelbeenbreuk. Coulibaly kwam hem vervangen. 
 
Trainer Ost haalde voor de tweede helft ook Moucheux naar de kant en bracht Verhamme tussen te lijnen. De thuisploeg moest het initiatief nu meer aan KVK Tienen laten. De Silva besloot over doel en een ogenblik later in de handen van Hochepied. Na een klein uur voetballen lukte Tienen dan toch een treffer: Conard trapte centraal voor doel een voorzet van Renson tegen de touwen.
 
Nijs kwam enkele minuten later dicht bij een nieuwe treffer, maar werkte de bal een half metertje naast. Aan de overzijde besloot de ingevallen Delys nipt voorlangs. Van academisch voetbal was ook in de tweede helft weinig of geen sprake. In het slotkwartier golfde het spel nog wat op en neer, maar de doelmannen moesten nooit echt aan het werk. Enkel De Wolf toonde nog noodgedwongen nog een keer zijn klasse toen Coulibaly de ingevallen Sonko vergat. De Tiense goalie ging mooi in de voeten.  
 
Een bijzonder zwak matchbegin stelde KVK Tienen voor voldongen feiten tegen een steviger voetballende Ath. Een type voetbal dat de Suikerjongens ook volgend seizoen in bevordering wacht. Een feit dat bij het samenstellen van een nieuwe spelerskern alleszins tot nadenken stemt. Zondag kunnen de tricolores deze uitschuiver rechtzetten voor eigen volk in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Woluwé-Zaventem.
 
Athois: Hochepied, Tambour (49’ Delys), Cremers (59’ Vanderin), Martin-Iorite, Brienne, Duez, Sakanoko, Delplace (83’ Sonko), Eckhaut, Keromest, Sonkey.
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Renson, Peeters, De Silva, Willems (42’ Coulibaly), De Mol (63’ Sarcinella), Nijs, Deflem, Conard, Moncheux (46’ Verhamme).
Doelpunten: 12’ Sakanoko (1-0), 13’ Sakanoko (2-0), 14’ Sankoy (3-0), 58’ Conard (3-1) 
Geel: Delplace, Eckhaut
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
STVV (mix)
oefenwedstrijd - wo. 24 juli 2019
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Kapitein Hannes Meeus is geblesseerd aan de enkel en is ook geel geschorst voor de uitwedstrijd op het veld van Termien. Doelman Hannes heeft de training voorzichtig hervat. Lambrecth heeft sinusitis. Doelman Nijsen ondergaat een meniscusoperatie. Selectie: Mombaerts, Singh, A. Vos, J. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Marchoul, Grancea, Calgan, Convents, Bourguignon, Acke en Dirix.

27/04/2019

Trainer Jo Claes kan bij KVK Wellen geen beroep doen op Hannes, Nijsen en Cabumi. Lambrecth is terug aan het meetrainen en Bourguignon is inzetbaar. Acke was grieperig. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke (?) en Bourguignon.

13/04/2019
Voor de wedstrijd tegen KFC Helson Helchteren doet trainer Claes een beroep op de spelers die vorige week de titel pakten. Enkel Bogaerts is terug van de partij. Bourguignon is op verplichte schooluitstap. Na de wedstrijd bouwen we een kampioenenfeestje in de kantine. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke.
06/04/2019
Jonas Bogaerts is geel geschorst voor de wedstrijd op het veld van KFC Houtvenne. Didier Cabumi en Dylan Lambrecth zijn nog steeds onbeschikbaar. Doelman Hannes hervat bij de beloften. Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. Bij gelijkspel of winst is KVK Tienen kampioen en volgt een titelfeestje op de Veemarkt. De spelersbus wordt dan verwacht rond 23 uur.
 
30/03/2019

Cabumi (patellapees), Lambrecth (hamstrings) en keeper Hannes blijven zijn nog niet beschikbaar voor de wedstrijd op eigen veld tegen KFC Esperanza Pelt, al hebben de laatste twee dan de trainingen hervat. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne.

23/03/2019

Ontdek onze partnerbrochure