Ath - KVK Tienen: 3-1 Printervriendelijke versie

Voor de wedstrijd in het Stade du Geants koos trainer Ost opnieuw voor Pellegriti en De Silva in de basis. Ook Moucheux kreeg opnieuw zijn kans achteraan. Verhamme, Coulibaly en Sarkisjan begonnen op de bank. Het stugge Ath, dat in het begin van het seizoen vooral uitblonk in het behalen van vele brilscores, strijdt nog volop  voor het behoud.

KVK Tienen begon erg matig aan de partij. De thuisploeg waarschuwde tot twee keer toe. Cremers besloot recht op doelman De Wolf en toen Delplace een minuut later aanlegde stak Willems er zijn voetje tussen. De minuten daarna liet Tienen het defensief helemaal afweten. Sakanoko glipte door de buitenspelval en opende de score na 12 minuten. Een doelpunt dat de kleurling duidelijk vertrouwen gaf, want slechts een minuut later begon hij vanuit de middencirkel aan een slalom voorbij de hele Tiense defensie om daarna de bal rustig langs De Wolf tegen de netten te leggen. De Suikerjongens waren duidelijk aangeslagen: zozeer zelfs dat Sonkey op aangeven van Delplace voor de derde goal in evenveel minuten zorgde. 3-0 na minder dan een kwartier voetballen: je zou van minder opkijken.
 
De bezoekers wonnen te weinig duels om daar iets tegenover te stellen. De Wolf moest andermaal goed tussenkomen toen Sonkey op aangeven van Cremers opnieuw kon aanleggen. In het slotkwartier van de eerste helft kwam Tienen dan toch wat meer opzetten. Grote kansen leverde dat echter niet op. Ook Conard raakte niet voorbij doelman Hochepied. Ondertussen raakte Willems  geblesseerd aan de schouder. Hij werd tijdens de pauze naar het plaatselijke ziekenhuis afgevoerd. Er wordt gevreesd voor een sleutelbeenbreuk. Coulibaly kwam hem vervangen. 
 
Trainer Ost haalde voor de tweede helft ook Moucheux naar de kant en bracht Verhamme tussen te lijnen. De thuisploeg moest het initiatief nu meer aan KVK Tienen laten. De Silva besloot over doel en een ogenblik later in de handen van Hochepied. Na een klein uur voetballen lukte Tienen dan toch een treffer: Conard trapte centraal voor doel een voorzet van Renson tegen de touwen.
 
Nijs kwam enkele minuten later dicht bij een nieuwe treffer, maar werkte de bal een half metertje naast. Aan de overzijde besloot de ingevallen Delys nipt voorlangs. Van academisch voetbal was ook in de tweede helft weinig of geen sprake. In het slotkwartier golfde het spel nog wat op en neer, maar de doelmannen moesten nooit echt aan het werk. Enkel De Wolf toonde nog noodgedwongen nog een keer zijn klasse toen Coulibaly de ingevallen Sonko vergat. De Tiense goalie ging mooi in de voeten.  
 
Een bijzonder zwak matchbegin stelde KVK Tienen voor voldongen feiten tegen een steviger voetballende Ath. Een type voetbal dat de Suikerjongens ook volgend seizoen in bevordering wacht. Een feit dat bij het samenstellen van een nieuwe spelerskern alleszins tot nadenken stemt. Zondag kunnen de tricolores deze uitschuiver rechtzetten voor eigen volk in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Woluwé-Zaventem.
 
Athois: Hochepied, Tambour (49’ Delys), Cremers (59’ Vanderin), Martin-Iorite, Brienne, Duez, Sakanoko, Delplace (83’ Sonko), Eckhaut, Keromest, Sonkey.
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Renson, Peeters, De Silva, Willems (42’ Coulibaly), De Mol (63’ Sarcinella), Nijs, Deflem, Conard, Moncheux (46’ Verhamme).
Doelpunten: 12’ Sakanoko (1-0), 13’ Sakanoko (2-0), 14’ Sankoy (3-0), 58’ Conard (3-1) 
Geel: Delplace, Eckhaut
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Eendracht Aalst
KVK Tienen
zondag 24 november 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure