RFC Luik - KVK Tienen: 3 - 2 Printervriendelijke versie

Het gloednieuwe stadion in de Rue de la Tonne is de nieuwe  thuishaven van traditieclub RFC Luik. Het stadion met kunstgrasveld verhuist binnenkort overigens naar een nieuwe locatie een steenworp verder. De mooi gevulde tribunes zijn dan ook volledige demonteerbaar opgebouwd. Bij Luik kwam Gaetan Audoor, enkele seizoenen geleden nog een gewaardeerd verdediger bij KVK in tweede klasse, aan de aftrap. In de Tiense rangen raakte Bangoura niet speelklaar. Ook Grancea moest in extremis verstek geven waardoor Haroun opnieuw mocht starten. De jonge belofte Aaron Rosseels kreeg een zitje op de bank.

De toeschouwers kregen een aangenaam heen en weer gaande wedstrijd voorgeschoteld. Luik kreeg de eerste kans van de partij: doelman Hannes ging echter goed plat op het schot van aanvaller Lorenzon. Aan de overzijde verschalkte Audoor ei zo na zijn eigen doelman bij een hoekschop. Dethier keerde de bal nog van de lijn.

Na 18 minuten bracht Verhamme Tienen op voorsprong door een hoekschop van Boulatiour met het hoofd tegen de netten te deviëren. De Tiense voorsprong was op dat moment zeker niet gevleid. De jongens van trainer Hayen waren voetballend de betere ploeg. Boulatiour etaleerde de offensieve intenties van KVK met een knappe actie en dito schot. Doelman Pire had een knappe parade in huis om de 0-2 te voorkomen. Ook Mathei kwam centimeters te kort om een prima doorsteekbal van Boulatiour te verzilveren. De Tiense aanvaller mocht op het half uur alleen op doel af, maar zijn actie werd ten onrechte afgevlagd wegens buitenspel.

Voor nieuw gevaar van de thuisploeg was het wachten tot de slotminuten van de eerste helft. Masset kopte eerst nog over de kooi van Hannes, maar op slag van rusten stond de 1-1 dan toch op het scorebord. Kabeya torende hoog boven zijn belager uit en devieerde de voorzet van Masset via het hoofd tegen de netten.

In de tweede helft voetbalde Luik naar de eigen spionkop toe en dat gaf hen toch wat vleugels. De Tiense verdediging gaf echter geen krimp bij enkele warme standjes voor doel. KVK bleef ondertussen de combinaties zoeken en dat loonde. Na 53 minuten ontdeed Ly zich in twee tijden van zijn belagers om de bal onder doelman Pire in doel te schieten.

Vijf minuten later maakte Teruel de Tiense voorsprong echter een tweede keer ongedaan. Hij trapte een hoekschop van Dheur hard binnen. Wie dacht dat Tienen zich zou neerleggen bij een gelijkspel moest zijn mening al snel herzien: op voorzet van Puttenaers kopte Wanyberg uit het niets op de paal.

KVK Tienen miste dus wat meeval om de wedstrijd een andere wending te geven. Het was immers Luik dat in het slotkwartier het voortouw nam. Een counterende Ligot kwam tot twee keer toe dicht bij de 3-2. Het was uiteindelijk invaller Henke die na een mooie rush van Kabeya vijf minuten voor affluiten Tienen een koude douche bezorgde.

Een strijdvaardig KVK liet niet zomaar begaan. De ingevallen Rubenschuh noopte de thuisdoelman met een afstandsschot tot een redding. Ook Mathei kwam in blessuretijd nog heel dicht bij de verdiende gelijkmaker. De goed uitgekomen doelman Pire pakte uit met een prima parade.

Een jong KVK Tienen, waarbij we ook een invalbeurt van belofte Aaron Rosseels in het slotkwartier noteerden, legde een prima prestatie op de mat in het Luikse Rocourt. Met wat meer meeval was een gelijkspel of zelfs een overwinning haalbaar geweest. Toch blijft het wachten op die broodnodige driepunters om de linkerkolom van de rangschikking te bereiken. Eerstvolgende opdracht in het Bergéstadion: RW Walhain op zondag 25 oktober.

RFC Luik: Pire, Ligot (80' Henke), Teruel, Audoor, Vandebon, Lorenzon, Kabeya (88' Mbazoa), Dethier, Masset, Lacroix, Dheur (89’ Legros).
KVK Tienen: Hannes, Puttenaers, Renson, Verhamme, Boulatiour, Mathei, Haroun (76' Rubenschuh), Ly, Singh, Carton, Wanyberg (82' Rosseels).
Doelpunten: 18' Verhamme (0-1), 39' Kabeya (1-1), 53' Ly (1-2), 58' Teruel (2-2), 85’ Henke (3-2)

Ontdek onze partnerbrochure

Fijn nieuws voor onze doelman Aladin Bizimana die de voorbije maanden zijn mannetje stond onder de Tiense lat. Hij is opgeroepen voor twee oefenwedstrijden met het nationale elftal van Burundi tegen Madagascar en Botswana op 22 en 26 maart. Naar alle verwachting krijgt hij in deze wedstrijden ook speelminuten. We gaan Aladin dus heel even moeten missen eind deze maand, maar kijken uit naar zijn prestaties!

07/03/2024

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen.

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!

26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.