Lommel United - KVK Tienen: 3-1 Printervriendelijke versie

Voor de wedstrijd aan de Gestelsdijk dropte trainer Schuermans belofte Simonaitis op het middenveld, waardoor Di Gregorio naar rechts uitweek. De geblesseerde Hias verdween uit de selectie en werd op de rechtsachterstek vervangen door Degeling. Tienen moest op zoek naar eerherstel na de belabberde prestatie tegen rode lantaarn Weteren.

KVK Tienen keek vrijwel meteen tegen voldongen zaken aan. Govoni bokste een op zich niet eens zo gevaarlijke voorzet weg en deed dat recht in de voeten van Hans Vanaken. Die kon de bal eenvoudig tegen de touwen leggen. Een doelpunt dat eenvoudig door Govoni vermeden kon worden door de bal uit de lucht te plukken.

De Suikerploeg, die door trainer Schuermans positioneel grondig door mekaar was gehaald, voetbalde aangeslagen.  Het Tiense middenveld werd na tien minuten vlotjes uit verband gespeeld na een mooie steekpas van Cerigioni richting Brouwers. Die kon alleen op doel af en gaf Govoni voor de tweede keer in enkele minuten het nakijken. 2-0 en Lommel meteen op rozen.

Tiense kansen vielen er niet te bespeuren voor de pauze. De thuisploeg kende niet de minste moeite met een Tienen dat misschien wel wilde, maar eenvoudigweg niet kon. De verdediging haalde zich de hoon van de meegereisde supporters op de rug door het leder voortdurend lateraal rond te spelen. Zelfs de immer rustige Jonas Bogaerts voetbalde zichtbaar geëgerd door het voortdurende gebrek aan afspeelmogelijkheden en het matige positiespel.

De thuisploeg voetbalde vanuit de spreekwoordelijke zetel. Het Lommelse goudhaantje Cerigioni dook na twintig minuten op voor Govoni, maar deze ging goed in de voeten. Echt uitgespeelde kansen zagen de supporters voor de pauze niet meer.

Trainer Schuermans verving tijdens de pauze de geblesseerde Vanherberghen en Simonaitis door Vandeput en Vercammen die als rechtsachter ging voetballen. De tricolores kwamen duidelijk gelouterd uit de kleedkamers. Biatour, verder overigens onzichtbaar in deze partij, zorgde voor het eerste gevaar van de bezoekers. Zijn prima knal werd in hoekschop gedevieerd. Tienen voetbalde nu nadrukkelijker op de Lommelse helft. Doelman Thoelen had een goede reflex in huis op een overhoeks schot van Colin.

Na iets meer dan een uur spelen counterde Tienen via Degeling tot bij Matusiwa. Zijn poging aan de tweede paal werd door Thoelen in hoekschop gewerkt. Met nog een kwartier op de klok verstuurde Rykx aan de overzijde een knappe bal richting Brouwers. Die legde het leder panklaar tot bij Cerigioni die slechts binnen te tikken had. Ondanks meer weerwerk in de tweede helft stond Tienen nu helemaal voor voldongen feiten.

Na handspel van Van den Putte scoorde Di Gregorio de eerredder vanop de stip. In de slotminuut liet een counterend Lommel via Cerigioni en Brouwers de 4-1 nog liggen. Brouwers keilde de laatste kans van de wedstrijd een half metertje over de kooi van Govoni.

De meegereisde supporters zagen hoe de wedstrijd na tien minuten al in een definitieve plooi lag. Vooral de manier waarop KVK Tienen het eerste doelpunt toestond, stemt andermaal tot nadenken. Voor de pauze kreeg Tienen nooit lijn in het spel. Van een stevig blok was geen sprake. Lommel kwam dan ook zelden of nooit in nauwe schoentjes te staan. Na de koffie kwam Tienen was nadrukkelijker opzetten, maar Lommel nam met nog een kwartier op de klok alle twijfels weg.

Met wedstrijden tegen Eupen, Visé en Antwerp op de agenda staat het als een paal boven water dat er de komende weken uit een heel ander vaatje getapt moet worden om de Tiense supporters nog eens te laten juichen. Het degradatiespook voelt zich voor het tweede jaar op rij bijzonder goed thuis in de gangen van het Bergéstadion. Het is nog steeds wachten op iemand die het kan verjagen.

Lommel United: Thoelen, De Koninck, Wisniowski, Delande, Rykx, Cerigioni, Vanaken Hans (7’ Van Mierlo), Debauve (60’ Van den Putte), Vanaken Sam, Molenberghs (67’ Meeus), Brouwers.
KVK Tienen: Govoni, Colin, Degeling, Lachambre, Matusiwa, Biatour (75’ Deflem), Neven, Simonaitis (46’ Vercammen), Vanherberghen (46’ Vandeput), Di Gregorio, Bogaerts.
Doelpunten:  4’ Hans Vanaken (1-0), 10’ Brouwers (2-0), 75’ Cerigioni (3-0), 86’ Di Gregorio (pen., 3-1)
Geel:  Wisniowski, Lachambre, Van den Putte, Bogaerts
Scheidsrechter: Defour

Label(s):

nood  oproep aan al trouwe

nood  oproep aan al trouwe supporters van kvk Tienen, kom massaal onze jongens steunen op training,op donderdag van 17uur30 tot 19 .00 een steuntje in de rug geven ,voor de belangrijke wedstrijd van zondag tegen de leider,

 Het is heel spijtig te zien

 Het is heel spijtig te zien dat er dan nog kerels tss lopen die het zelfs te veel vinden om druk te zetten op die bal of gewoon vrij te lopen!!gewoon niet scherp genoeg!!En niets geleerd uit vorige fouten (zowel staf als spelers)Als ik dan zie hoeveel fans er waren in Lommel da was knap naar Tiense normen, en derde laatste te zijn!Spijtig da ze weer zo weinig trg gekregen hebben,Merci allemaal !! 

 

Groetjes hans

lommel-tienen

eerst en vooral waarom  de ploeg onderste boven halen als je ervoor 0-0 en 1-1 speelt,geef je spelers vertrouwen,zien jullie het nog niet ,dat onze Ronny het niet aan kan,als je voordurend veranderd ,komt er geen automatisme in de ploeg,ERVARING ????? waarom niet trainen op snel de bal laten circuleren ,op de trainingen zie hetzelfde al jaren lang,en nu staan de  spelers  boven de trainer in Tienen,en dan MIJNHEER PUTAIN wanneer krijgt die nog eens training ,dit is geleden van als mijnheer Marc Vandevelde nog training gaf dat was training,VEEL VEEL te VEEL voor een onervaren trainer ,je kunt  bia en dia ook nog achteraan laten spelen,voor mij verliest je de wedstrijd dank zij onze trainer niet door de jongens ,die moeten spelen waar de trainer het vraagt ,

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure