Lommel United - KVK Tienen: 3-1 Printervriendelijke versie

Voor de wedstrijd aan de Gestelsdijk dropte trainer Schuermans belofte Simonaitis op het middenveld, waardoor Di Gregorio naar rechts uitweek. De geblesseerde Hias verdween uit de selectie en werd op de rechtsachterstek vervangen door Degeling. Tienen moest op zoek naar eerherstel na de belabberde prestatie tegen rode lantaarn Weteren.

KVK Tienen keek vrijwel meteen tegen voldongen zaken aan. Govoni bokste een op zich niet eens zo gevaarlijke voorzet weg en deed dat recht in de voeten van Hans Vanaken. Die kon de bal eenvoudig tegen de touwen leggen. Een doelpunt dat eenvoudig door Govoni vermeden kon worden door de bal uit de lucht te plukken.

De Suikerploeg, die door trainer Schuermans positioneel grondig door mekaar was gehaald, voetbalde aangeslagen.  Het Tiense middenveld werd na tien minuten vlotjes uit verband gespeeld na een mooie steekpas van Cerigioni richting Brouwers. Die kon alleen op doel af en gaf Govoni voor de tweede keer in enkele minuten het nakijken. 2-0 en Lommel meteen op rozen.

Tiense kansen vielen er niet te bespeuren voor de pauze. De thuisploeg kende niet de minste moeite met een Tienen dat misschien wel wilde, maar eenvoudigweg niet kon. De verdediging haalde zich de hoon van de meegereisde supporters op de rug door het leder voortdurend lateraal rond te spelen. Zelfs de immer rustige Jonas Bogaerts voetbalde zichtbaar geëgerd door het voortdurende gebrek aan afspeelmogelijkheden en het matige positiespel.

De thuisploeg voetbalde vanuit de spreekwoordelijke zetel. Het Lommelse goudhaantje Cerigioni dook na twintig minuten op voor Govoni, maar deze ging goed in de voeten. Echt uitgespeelde kansen zagen de supporters voor de pauze niet meer.

Trainer Schuermans verving tijdens de pauze de geblesseerde Vanherberghen en Simonaitis door Vandeput en Vercammen die als rechtsachter ging voetballen. De tricolores kwamen duidelijk gelouterd uit de kleedkamers. Biatour, verder overigens onzichtbaar in deze partij, zorgde voor het eerste gevaar van de bezoekers. Zijn prima knal werd in hoekschop gedevieerd. Tienen voetbalde nu nadrukkelijker op de Lommelse helft. Doelman Thoelen had een goede reflex in huis op een overhoeks schot van Colin.

Na iets meer dan een uur spelen counterde Tienen via Degeling tot bij Matusiwa. Zijn poging aan de tweede paal werd door Thoelen in hoekschop gewerkt. Met nog een kwartier op de klok verstuurde Rykx aan de overzijde een knappe bal richting Brouwers. Die legde het leder panklaar tot bij Cerigioni die slechts binnen te tikken had. Ondanks meer weerwerk in de tweede helft stond Tienen nu helemaal voor voldongen feiten.

Na handspel van Van den Putte scoorde Di Gregorio de eerredder vanop de stip. In de slotminuut liet een counterend Lommel via Cerigioni en Brouwers de 4-1 nog liggen. Brouwers keilde de laatste kans van de wedstrijd een half metertje over de kooi van Govoni.

De meegereisde supporters zagen hoe de wedstrijd na tien minuten al in een definitieve plooi lag. Vooral de manier waarop KVK Tienen het eerste doelpunt toestond, stemt andermaal tot nadenken. Voor de pauze kreeg Tienen nooit lijn in het spel. Van een stevig blok was geen sprake. Lommel kwam dan ook zelden of nooit in nauwe schoentjes te staan. Na de koffie kwam Tienen was nadrukkelijker opzetten, maar Lommel nam met nog een kwartier op de klok alle twijfels weg.

Met wedstrijden tegen Eupen, Visé en Antwerp op de agenda staat het als een paal boven water dat er de komende weken uit een heel ander vaatje getapt moet worden om de Tiense supporters nog eens te laten juichen. Het degradatiespook voelt zich voor het tweede jaar op rij bijzonder goed thuis in de gangen van het Bergéstadion. Het is nog steeds wachten op iemand die het kan verjagen.

Lommel United: Thoelen, De Koninck, Wisniowski, Delande, Rykx, Cerigioni, Vanaken Hans (7’ Van Mierlo), Debauve (60’ Van den Putte), Vanaken Sam, Molenberghs (67’ Meeus), Brouwers.
KVK Tienen: Govoni, Colin, Degeling, Lachambre, Matusiwa, Biatour (75’ Deflem), Neven, Simonaitis (46’ Vercammen), Vanherberghen (46’ Vandeput), Di Gregorio, Bogaerts.
Doelpunten:  4’ Hans Vanaken (1-0), 10’ Brouwers (2-0), 75’ Cerigioni (3-0), 86’ Di Gregorio (pen., 3-1)
Geel:  Wisniowski, Lachambre, Van den Putte, Bogaerts
Scheidsrechter: Defour

Label(s):

nood  oproep aan al trouwe

nood  oproep aan al trouwe supporters van kvk Tienen, kom massaal onze jongens steunen op training,op donderdag van 17uur30 tot 19 .00 een steuntje in de rug geven ,voor de belangrijke wedstrijd van zondag tegen de leider,

 Het is heel spijtig te zien

 Het is heel spijtig te zien dat er dan nog kerels tss lopen die het zelfs te veel vinden om druk te zetten op die bal of gewoon vrij te lopen!!gewoon niet scherp genoeg!!En niets geleerd uit vorige fouten (zowel staf als spelers)Als ik dan zie hoeveel fans er waren in Lommel da was knap naar Tiense normen, en derde laatste te zijn!Spijtig da ze weer zo weinig trg gekregen hebben,Merci allemaal !! 

 

Groetjes hans

lommel-tienen

eerst en vooral waarom  de ploeg onderste boven halen als je ervoor 0-0 en 1-1 speelt,geef je spelers vertrouwen,zien jullie het nog niet ,dat onze Ronny het niet aan kan,als je voordurend veranderd ,komt er geen automatisme in de ploeg,ERVARING ????? waarom niet trainen op snel de bal laten circuleren ,op de trainingen zie hetzelfde al jaren lang,en nu staan de  spelers  boven de trainer in Tienen,en dan MIJNHEER PUTAIN wanneer krijgt die nog eens training ,dit is geleden van als mijnheer Marc Vandevelde nog training gaf dat was training,VEEL VEEL te VEEL voor een onervaren trainer ,je kunt  bia en dia ook nog achteraan laten spelen,voor mij verliest je de wedstrijd dank zij onze trainer niet door de jongens ,die moeten spelen waar de trainer het vraagt ,

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure