KVK Tienen - K. Lyra-Lierse: 0 - 0 Printervriendelijke versie

Heel wat voetbalfans waren afgezakt naar het gezellig drukke Bergéstadion voor de wedstrijd tussen KVK Tienen en het nummer drie K. Lyra-Lierse. Ze kregen een wedstrijd met veel inzet voorgeschoteld die geen winnaar kende. Achteraf hinkte het Tiense publiek dan ook wat op twee gedachten: geen man overboord na een degelijke collectieve prestatie, maar het had in de zone van de waarheid toch net dat beetje meer kunnen zijn.
 
Lyra-Lierse was niet met de meest offensieve intenties naar het Bergéstadion afgezakt en begon met een vijfmansdefensie en Flebus op de bank. Dillien en Dermaut waren er niet bij. Bij Tienen was Lambrecth geschorst. Calgan begon op de bank na rugproblemen. Nieuwkomer Convents was wel van de partij in de basis. 
 
Veel grote kansen waren er in de openingsfase van de uitgeregende partij niet te noteren. Tienen drukte Lyra wel terug op de eigen speelhelft, maar kreeg het vizier via Convents en een Grancea niet scherp. De bezoekers probeerden tot twee keer toe te dreigen via Nys. Op slag van rusten bracht Hannes in redding na een diepe bal richting Daal aan de tweede paal.
 
Na de pauze drukte KVK Tienen de bezoekers meer en meer weg, met heel wat voorzetten die jammer genoeg geen bestemmeling vonden. Cabumi besloot op doelman Maes na een vrije trap van Grancea. Die laatste zag overigens ook een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Ondertussen mochten ook Marchoul, Jens Vos en Calgan opdraven. Ref Timmermans wees niet naar de stip toen Jens Vos vanuit de tweede lijn uithaalde en de bezoekende verdediger de bal met de hand stuitte.
 
Na 80 voetballen kreeg een counterend Lyra de kans om de score te openen. De vergeten Lambreghts kon vrij aanleggen maar besloot hard op een attente doelman Hannes. Bezoeker Cools pakte in de wat nerveuze slotfase nog een onnodige tweede gele kaart na een overtreding op Lusadusu. 
 
Een brilscore om 2019 te openen dus. Trainer Jo Claes benadrukte de mature wedstrijd van zijn spelers: ‘De bezoekers vierden de 0-0 als een overwinning. Dat is het grootste compliment dat onze groep vandaag kan krijgen. Ondanks de nerveuze match en de kleine ruimte die we kregen brachten we goed voetbal. Vooraan kon het af en toe wel wat scherper. Het defensieve spel van Lyra-Lierse verbaasde wel, omdat net zij de punten nodig hebben om de kloof richting de top van de rangschikking te verkleinen. Er wachten ons in januari nog twee stevige wedstrijden: volgende week richting Racing Mechelen op mogelijk een zwaar veld en de week erna tegen het nummer twee KFC Sint-Lenaerts.’
 
Tienen behoudt een voorsprong van 8 punten op KFC Sint-Lenaarts dat volgende week nummer vier Lyra-Lierse ontvangt. Florin Grancea is niet beschikbaar voor de wedstrijd op het veld van KRC Mechelen. Hij pakte zijn derde geel karton. Lambrecth is wel opnieuw inzetbaar. 
 
KVK Tienen: Hannes, Matterne, A. Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea (85’ J. Vos), Lusadusu, Claes, Cabumi (39’ Calgan), Bogaerts, Convents (63’ Marchoul).
K. Lyra-Lierse: Maes, Wils, Cloetens, Van Goylen, Lmabreghts, Van den Abeele, Ascencion (83’ Balbi), Cools, Nys (81’ El Mokadem), Daal, Jacobs.
Geel: Van den Abeele, Grancea, Calgan 
Rood: Cools (2x geel)
Scheidsrechter: Jonas Timmermans
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure