KVK Tienen - K. Lyra-Lierse: 0 - 0 Printervriendelijke versie

Heel wat voetbalfans waren afgezakt naar het gezellig drukke Bergéstadion voor de wedstrijd tussen KVK Tienen en het nummer drie K. Lyra-Lierse. Ze kregen een wedstrijd met veel inzet voorgeschoteld die geen winnaar kende. Achteraf hinkte het Tiense publiek dan ook wat op twee gedachten: geen man overboord na een degelijke collectieve prestatie, maar het had in de zone van de waarheid toch net dat beetje meer kunnen zijn.
 
Lyra-Lierse was niet met de meest offensieve intenties naar het Bergéstadion afgezakt en begon met een vijfmansdefensie en Flebus op de bank. Dillien en Dermaut waren er niet bij. Bij Tienen was Lambrecth geschorst. Calgan begon op de bank na rugproblemen. Nieuwkomer Convents was wel van de partij in de basis. 
 
Veel grote kansen waren er in de openingsfase van de uitgeregende partij niet te noteren. Tienen drukte Lyra wel terug op de eigen speelhelft, maar kreeg het vizier via Convents en een Grancea niet scherp. De bezoekers probeerden tot twee keer toe te dreigen via Nys. Op slag van rusten bracht Hannes in redding na een diepe bal richting Daal aan de tweede paal.
 
Na de pauze drukte KVK Tienen de bezoekers meer en meer weg, met heel wat voorzetten die jammer genoeg geen bestemmeling vonden. Cabumi besloot op doelman Maes na een vrije trap van Grancea. Die laatste zag overigens ook een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Ondertussen mochten ook Marchoul, Jens Vos en Calgan opdraven. Ref Timmermans wees niet naar de stip toen Jens Vos vanuit de tweede lijn uithaalde en de bezoekende verdediger de bal met de hand stuitte.
 
Na 80 voetballen kreeg een counterend Lyra de kans om de score te openen. De vergeten Lambreghts kon vrij aanleggen maar besloot hard op een attente doelman Hannes. Bezoeker Cools pakte in de wat nerveuze slotfase nog een onnodige tweede gele kaart na een overtreding op Lusadusu. 
 
Een brilscore om 2019 te openen dus. Trainer Jo Claes benadrukte de mature wedstrijd van zijn spelers: ‘De bezoekers vierden de 0-0 als een overwinning. Dat is het grootste compliment dat onze groep vandaag kan krijgen. Ondanks de nerveuze match en de kleine ruimte die we kregen brachten we goed voetbal. Vooraan kon het af en toe wel wat scherper. Het defensieve spel van Lyra-Lierse verbaasde wel, omdat net zij de punten nodig hebben om de kloof richting de top van de rangschikking te verkleinen. Er wachten ons in januari nog twee stevige wedstrijden: volgende week richting Racing Mechelen op mogelijk een zwaar veld en de week erna tegen het nummer twee KFC Sint-Lenaerts.’
 
Tienen behoudt een voorsprong van 8 punten op KFC Sint-Lenaarts dat volgende week nummer vier Lyra-Lierse ontvangt. Florin Grancea is niet beschikbaar voor de wedstrijd op het veld van KRC Mechelen. Hij pakte zijn derde geel karton. Lambrecth is wel opnieuw inzetbaar. 
 
KVK Tienen: Hannes, Matterne, A. Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea (85’ J. Vos), Lusadusu, Claes, Cabumi (39’ Calgan), Bogaerts, Convents (63’ Marchoul).
K. Lyra-Lierse: Maes, Wils, Cloetens, Van Goylen, Lmabreghts, Van den Abeele, Ascencion (83’ Balbi), Cools, Nys (81’ El Mokadem), Daal, Jacobs.
Geel: Van den Abeele, Grancea, Calgan 
Rood: Cools (2x geel)
Scheidsrechter: Jonas Timmermans
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
ASV Geel
zondag 17 november 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure