KVK Tienen - K. Lyra-Lierse: 0 - 0 Printervriendelijke versie

Heel wat voetbalfans waren afgezakt naar het gezellig drukke Bergéstadion voor de wedstrijd tussen KVK Tienen en het nummer drie K. Lyra-Lierse. Ze kregen een wedstrijd met veel inzet voorgeschoteld die geen winnaar kende. Achteraf hinkte het Tiense publiek dan ook wat op twee gedachten: geen man overboord na een degelijke collectieve prestatie, maar het had in de zone van de waarheid toch net dat beetje meer kunnen zijn.
 
Lyra-Lierse was niet met de meest offensieve intenties naar het Bergéstadion afgezakt en begon met een vijfmansdefensie en Flebus op de bank. Dillien en Dermaut waren er niet bij. Bij Tienen was Lambrecth geschorst. Calgan begon op de bank na rugproblemen. Nieuwkomer Convents was wel van de partij in de basis. 
 
Veel grote kansen waren er in de openingsfase van de uitgeregende partij niet te noteren. Tienen drukte Lyra wel terug op de eigen speelhelft, maar kreeg het vizier via Convents en een Grancea niet scherp. De bezoekers probeerden tot twee keer toe te dreigen via Nys. Op slag van rusten bracht Hannes in redding na een diepe bal richting Daal aan de tweede paal.
 
Na de pauze drukte KVK Tienen de bezoekers meer en meer weg, met heel wat voorzetten die jammer genoeg geen bestemmeling vonden. Cabumi besloot op doelman Maes na een vrije trap van Grancea. Die laatste zag overigens ook een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Ondertussen mochten ook Marchoul, Jens Vos en Calgan opdraven. Ref Timmermans wees niet naar de stip toen Jens Vos vanuit de tweede lijn uithaalde en de bezoekende verdediger de bal met de hand stuitte.
 
Na 80 voetballen kreeg een counterend Lyra de kans om de score te openen. De vergeten Lambreghts kon vrij aanleggen maar besloot hard op een attente doelman Hannes. Bezoeker Cools pakte in de wat nerveuze slotfase nog een onnodige tweede gele kaart na een overtreding op Lusadusu. 
 
Een brilscore om 2019 te openen dus. Trainer Jo Claes benadrukte de mature wedstrijd van zijn spelers: ‘De bezoekers vierden de 0-0 als een overwinning. Dat is het grootste compliment dat onze groep vandaag kan krijgen. Ondanks de nerveuze match en de kleine ruimte die we kregen brachten we goed voetbal. Vooraan kon het af en toe wel wat scherper. Het defensieve spel van Lyra-Lierse verbaasde wel, omdat net zij de punten nodig hebben om de kloof richting de top van de rangschikking te verkleinen. Er wachten ons in januari nog twee stevige wedstrijden: volgende week richting Racing Mechelen op mogelijk een zwaar veld en de week erna tegen het nummer twee KFC Sint-Lenaerts.’
 
Tienen behoudt een voorsprong van 8 punten op KFC Sint-Lenaarts dat volgende week nummer vier Lyra-Lierse ontvangt. Florin Grancea is niet beschikbaar voor de wedstrijd op het veld van KRC Mechelen. Hij pakte zijn derde geel karton. Lambrecth is wel opnieuw inzetbaar. 
 
KVK Tienen: Hannes, Matterne, A. Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea (85’ J. Vos), Lusadusu, Claes, Cabumi (39’ Calgan), Bogaerts, Convents (63’ Marchoul).
K. Lyra-Lierse: Maes, Wils, Cloetens, Van Goylen, Lmabreghts, Van den Abeele, Ascencion (83’ Balbi), Cools, Nys (81’ El Mokadem), Daal, Jacobs.
Geel: Van den Abeele, Grancea, Calgan 
Rood: Cools (2x geel)
Scheidsrechter: Jonas Timmermans
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KESK Leopoldsburg
KVK Tienen
zaterdag 23 februari
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Linksachter Arno Claes verlaat KVK Tienen na dit seizoen. Hij keert terug naar zijn vorige club Sporting Kampenhout. We wensen Arno nu al veel succes toe, maar duimen eerst nog met z'n allen voor een schitterend seizoensslot bij KVK Tienen.

19/02/2019

Trainer Claes moet opnieuw puzzelen voor de wedstrijd tegen Bilzen-Waltwilder. Hannes (adductoren), Lambrecth (ziek), Benali (hielspoor) en Matterne (knie) zijn nog geblesseerd. Ook Meeus was afwezig door ziekte. Alexander Vos is twijfelachtig na een klaplong afgelopen weekend. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus (?), A. Vos (?), J. Vos, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans en Dirix. 

16/02/2019

Doelman Arthur Hannes (scheurtje adductoren) wordt op het veld van KFC Zwarte Leeuw vervangen door Wouter Nijsen. Yannick Weeghmans keert terug uit schorsing. Selectie: Nijsen, Meeus, A. Vos, Bourguignon, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Grancea, Convents, Lambrecth, Calgan, Marchoul, J. Vos, Weeghmans en Mombaerts.

09/02/2019

De wegens het winterweer uitgestelde beloftenwedstrijd van KVK Tienen tegen Houtvenne is verplaatst naar vrijdag 1 maart om 20 uur. 

04/02/2019
Trainer Jo Claes kan voor de topper tegen KFC Sint-Lenaarts geen beroep doen op de geelgeschorste Weeghmans. Bij winst vergroot KVK de kloof met de eerste achtervoler tot 11 punten. De bezoekers willen de tweede periodetitel pakken. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Lambrecth, Grancea, Calgan en Bourguignon.
 
26/01/2019
Grancea is geelgeschorst voor de wedstrijd op het veld van KRC Mechelen. Bogaerts (knie), Weeghmans (knie) en Lusadusu (enkel) sukkelden met kleine blessures maar raken fit. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Lambrecth en Calgan.
19/01/2019

Voor de wedstrijd tegen het nummer drie K. Lyra-Lierse kan trainer Claes geen beroep doen op Lambrecth (geschorst) en Calgan (rug). Cabumi is twijfelachtig.  Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Lagrib, Marchoul, Cabumi (?), Bourguignon, Benali en Convents.

12/01/2019

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Sporting Kampenhout met 3-0. Calgan opende de score voor de pauze. Nieuwkomer Convents schoot na de pauze meteen twee keer raak. Een wedstrijd met bij momenten mooi voetbal waarin de score hoger had kunnen oplopen. Amardeep Singh maakte na een langdurige blessure (beenbreuk) zijn wederoptreden en voetbalde een half uur mee. Doelman Hannes, Cabumi, Lambrecth, Grancea en Marchoul waren niet beschikbaar. 

05/01/2019

Twee nieuwe oefenwedstrijden op de agenda voor onze beloften. Op maandag 7 januari ontvangt men de beloften van Thes Sport. Op woensdagavond 16 janauri is Bekkevoort te gast. Aftrap telkens om 20 uur in het Bergéstadion.

05/01/2019

De nieuwe wedstrijdkalenders van onze jeugdwerking zijn beschikbaar op onze website. Je vindt ze op de pagina wedstrijdkalender in de rubriek Jong KVK.

28/12/2018

Ontdek onze partnerbrochure