Verslag Euro Miniementornooi Bierbeek Printervriendelijke versie

Na een zware stage en een vriendschappelijke wedstrijd tegen Westerlo was het tijd om aan het echte werk te beginnen.
 
9 augustus 2008
 
Op 9 augustus dienden we de voorronde van het Euro-tornooi te Bierbeek af te werken. Op papier hadden we mindere tegenstrevers (Wolvertem – O. Landen & Diegem) geloot maar in voetbal weet je maar nooit. Daarenboven duren de wedstrijdjes maar 2 x 15’ en mogen Niet-nationaal spelende ploegen 6 kadetten laten spelen. En vooral dit laatste feit kan en is in het voordeel van deze ploegen.
 
De eerste wedstrijd was tegen Wolvertem en het gestalte en de kracht van de 6 kadetten liet zich onmiddellijk gevoelen. Onze jongens hadden er duidelijk problemen mee. Gelukkig konden we gaan rusten met een 0-0 stand. Tijdens de rust werd op de jongens ingepraat en gevraagd de bal iets snel rond te spelen. Maar we bleven problemen hebben met Wolvertem en kwamen we een paar keer goed weg. Op een corner en vlak voor het einde kon Brandon dan een hoekschop binnen koppen en de zege (misschien wel een beetje onverdiend) was binnen.
 
De tweede wedstrijd was zeker niet makkelijker maar onze jongens hadden blijkbaar toch al iets geleerd uit de wedstrijd tegen Wolvertem. We kwamen beter uit de verf ook al liet Landen ons weinig voetballen door snel druk te zetten op de speler in balbezit. Deze gelijk opgaande eindigde dan ook zoals hij was begonnen op 0-0. In de penaltyreeks toonde we ons iets sterker dan Landen : 3-2. Dit bleek later een belangrijk wapenfeit, want hierdoor zetten we extra druk op Landen in hun laatste wedstrijd.
 
De laatste wedstrijd dienden we de 3 volle punten te pakken, wilden we ons plaatsen voor het hoofdtornooi en mocht Landen niet winnen van Wolvertem. De jongens begonnen dan ook zeer gretig aan de wedstrijd tegen Diegem. Diegem probeerde wel maar onze jongens waren duidelijk gemotiveerd.
 
Na 10’ kon Jean Michel er dan ook 1-0 van maken. Tijdens de rust werd gevraagd op zoek te gaan naar een tweede treffer, maar onze jongens gingen te veel de individuele toer op, waardoor we niet meer konden scoren. Landen liet onverhoopt punten liggen tegen Wolvertem waardoor we eerste eindigden in onze reeks en geplaatst waren voor het hoofdtornooi.

Vrijdag 15 augustus 2008.

Op deze zonnige en warme Vrijdag werden we ingedeeld in een poule met Zulte Waregem en Lille (Fr). De wedstrijd tussen Lille en Waregem werd gewonnen door de Franse ploeg.
 
Zulte-Waregem kwam in hun tweede en laatste wedstrijd tegen ons zwaar onder druk te staan. En dit was duidelijk te merken. Tienen speelde vrijuit en was duidelijk de betere ploeg. Maar de laatste pass was net niet goed genoeg om Waregem in de problemen te brengen. In de tweede helft was het dan toch raak. Kenny kon zich door zetten tegen 2 tegenstrevers en legde breed op Jarne die de bal in één tijd voorbij de keeper vlamde. De ontlading was groot want Tienen kon zich plaatsen voor de tweede ronde dankzij deze overwinning.
 
Tegen Lille konden we nog vrijer voetballen maar waren we toch een beetje onder de indruk van het gestalte van Lille en lieten we ons een beetje weg drummen. Lille kwam dan ook verdiend op voorsprong en pas toen gingen onze jongens beseffen dat wij eigenlijk niet moesten onderdoen.
 
Onze jongens knokten zich terug in de wedstrijd maar het was te laat. Maar we plaatsten ons voor de 2de ronde en kwamen in een reeks terecht die echt tot de verbeelding spreekt. Onze tegenstrevers in de tweede ronde waren niemand minder dan Dortmund – Arsenal en Espanyol Barcelona.
 
Eigenlijk waren we er niet boos om dat we verloren tegen Lille gezien de reeks waarin we terecht kwamen. Dit was voor velen een jongensdroom die uitkwam en menig andere Belgische ploegen waren jaloers.
 
Zaterdag 16 augustus 2008
 
De eerste wedstrijd van de 2de ronde was tegen Dortmund. Aan de jongens werd gevraagd vooral vrijuit hun kans te gaan en vooral te genieten.  En vrijuit hun kans gaan deden ze, want bij momenten lieten onze jongens leuke dingen zien. Maar het gestalte en de kracht van Dortmund maakte duidelijk het verschil. Daarenboven stak de scheidsrechter hen nog een handje toe en liet een buitenspel onbestraft waardoor we gingen rusten met een 1-0 achterstand. Maar niet getreurd onze jongens bleven voetballen en  kwamen in de 2de helft dan ook verdiend op gelijke hoogte via Jordi.
 
Een stunt zat er aan te komen maar de kracht van Dortmund gaf uiteindelijk de doorslag. Een schot van op 25 à 30 meter was onhoudbaar en weg was de stunt. Maar de felicitaties van het Duitse team maakte veel goed. Ze waren duidelijk verrast van ons niveau.
 
De volgende tegenstrever was niemand minder dan Arsenal. Het atletisch vermogen van deze ploeg boezemde duidelijk angst in onze jongens, want op geen enkel ogenblik gaven we de indruk iets te kunnen doen. Het werd dan ook verdiend 4-0 voor Arsenal. Achteraf zou blijken dat dit onze zwakste partij was van het tornooi, waarin we veel te veel respect hebben getoond voor de tegenstrever.
 
Onze laatste wedstrijd in de 2de ronde kondigde zich nog zwaarder aan, want Espanyol Barcelona had Arsenal verslagen met 3-0. Maar wonder boven wonder, onze jongens vonden hun betere voetbal terug en we speelden behoorlijk mee met de Spanjaarden. Maar deze Europese topclubs hebben net dat tikkeltje meer en Barcelona kon er 1-0 van maken. Maar onze jongens trokken er zich niets van aan en trokken het laken naar zich toe en bij momenten brachten ze voetbal van zeer hoog niveau.
 
We namen de nodige risico’s en verdienden zeker de gelijkmaker maar alweer een afstandschot maakte het verschil. Espanyol won onverdiend met 2-0 want onze jongens verdiende zeker een gelijkspel. Door deze 3de nederlaag eindigde we dan ook laatste in onze poule maar het niveau dat we haalden was meer dan behoorlijk.

Zondag 17 Augustus 2008
 
Op deze laatste dag van het tornooi dienden we nog 2 wedstrijden af te haspelen om te bepalen op welke plaats (13de – 16de plaats) we zouden eindigen.
Eerste tegenstrever was GBA. Onze jongens wouden zich absoluut nog eens tonen en haalden weer hun beste niveau. We begonnen het beste aan de wedstrijd en Jean Michel kon er al snel 1-0 van maken. Maar een onoplettendheid achteraan werd onmiddellijk afgestraft en GBA klom op gelijke hoogte. Tienen bleef het best combineren maar tot echt kansen kwamen ze niet. GBA werkte vooral met de lange bal en rekende op mistasten van Tienen. Bij dom balverlies waren ze er dan ook als de pinken bij en met alweer een afstandsschot maakten ze er 2-1 van. Tienen bleef combineren en Joni kreeg nog een dot van kans maar kon ze niet verzilveren. Alweer verdienden onze jongens dat gelijkspel, maar weer kregen ze het niet.
 
De laatste wedstrijd tegen KV Mechelen was voor beide ploegen de wedstrijd te veel. Te veel balverlies en slechte passes zorgden voor een mindere wedstrijd waarin vooral knokvoetbal werd voor geschoteld.  De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 2-2 en verdiende geen winnaar. Met de penalty’s trok Tienen toch aan het langste eind.  Zo eindigden we op de 15de plaats.
 
 
De ervaring die de spelers op deze 3 lange dagen hebben opgedaan is van goud waarde in hun opleiding. We hebben duidelijk laten zien dat er weinig niveauverschil is tussen ons en de top (ook Europees). Maar dat details en iets meer koelbloedigheid voor de goal soms het enige verschil zijn. 

De supporters, begeleiders en trainer zijn fier op onze jongens. Nog nooit is een Tiense ploeg in geslaagd dit resultaat te behalen. 

Let wel op mannen dit resultaat geeft geen zekerheid voor een goed seizoen. We zullen er elke week moeten voor knokken. Om te beginnen nu woensdag tegen O. Charleroi. Maar als iedereen zijn taak uitvoert en we er vol voor gaan, ben ik er zeker van dat we een mooi seizoen tegemoet gaan.

Trainer Luc Noé

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure