UEFA's Waasland - KVK : 0-1 Printervriendelijke versie

Deze week trokken de Tiense Uefa’s naar het Waasland. Na de zon van vorige week moest er nu onder een bewolkte hemel afgetrapt worden.
 
Tienen startte de match sterk en kon onmiddellijk enkele kansen creëren. Uit een vrije trap, die Thomas trapte, kon Jens op doel koppen maar de Waaslandse doelwachter was alert. Even later gaf Jens vanuit het centrum de bal diep op Lucas die paste naar Tom. Hij mikte de bal al glijdend over. Na 20 minuten moest Simon vervangen worden doordat hij slecht neerkwam na een duel, waar hij een dikke enkel aan overhield. Waasland kon toen enkele minuten wat druk zetten maar Cas en de Tiense verdedigers hielden stevig stand.
 
Mike kreeg nadien nog een doelkans maar de keeper kon een doelpunt voorkomen. Op het einde van de 1e helft kregen 2 Waaslandse spelers geel achter hun naam te staan. Alhoewel er aan ééntje misschien wel een rood randje zat na een fout op Cas. In de laatste minuut maakte Lennert een actie in het centrum en gaf een pas naar Mike op links die teruglegde naar Glenn. Die schoot stevig naar doel maar wist niet te scoren. We gingen de rust in met 0-0.
 
In de 2e helft floot de scheidsrechter bij het minste contact dat er gemaakt werd. Daardoor konden beide ploegen enkel uit stilstaande fases trachten te scoren. Thomas kreeg een kans na een vrije trap van Tom maar plaatste over. In de 68e minuut schoot Lennert hard op doel en kon de keeper de bal enkel wegduwen. Jens was slim gevolgd en legde de bal binnen. Hij werd echter afgevlagd door de lijnrechter. Ongeveer 10 minuten later was het wel raak. Na een aanslag op Mike’s enkels nam Tom de vrije trap vanop links en kon Lennert scoren. De 0-1 was een feit. Op het einde werd het nog gevaarlijk voor het Tiense doel maar de ploeg wist op karakter de voorsprong te behouden.
 
Een verdiende overwinning en hopelijk kan deze lijn volgende week worden doorgetrokken. Dan staat de thuismatch tegen Lierse op het programma.
 
Opstelling: Cas Vervaeren, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Simon Van Gucht (24’ Kevin Vanderstukken), Lennert Vanherberghen, Lukas Velaers, Glenn Neven, Mike Deverdenne, Tom Simons, Jens Winnen.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure