UEFA's Virton - KVK: 1-1 Printervriendelijke versie

Dit weekend trok de bus met de Tiense Uefa’s naar het zuiden van ons land. Virton, dat zich in het midden van het klassement bevindt, was de tegenstander.
 
Tienen begon goed aan de wedstrijd met na 5 minuten een eerste kans. Jens schoot op doel uit een corner, maar de doelman was alert. In het begin van de wedstrijd zette Tienen het meeste druk.
 
Toch kwam Virton af en toe gevaarlijk uit de hoek. Bij een hoekschop kon Wouter de bal net voor de lijn wegtrappen en zo een doelpunt voorkomen. Wat later kwam Cas de bal voor het zestienmetergebied wegkoppen, Virton kwam echter terug in balbezit. Een Virton-speler kon op doel schieten, maar Cas was op tijd terug om de bal te pakken.
 
Iets later kon een speler van Virton Cas de bal ontfutselen, maar mikte zijn schot voorlangs. Tegen het einde van de 1e helft kwam Tienen opnieuw meer in de match. Lennert kreeg zijn kopstoot net niet in het doel uit een vrije trap van Mike.
 
In de 39e minuut trapte Thomas een vrije trap het strafschopgebied in. Na wat geharrewar belandde de bal via Lennert tegen de netten en kwam Tienen op een 0-1 voorsprong. Met deze stand gingen we dan ook de rust in.
 
Virton zette in het begin van de 2e helft onmiddellijk druk en er ontstond wat paniek in het strafschopgebied. Maar onze jongens verdedigden sterk en verhinderden de aansluitingstreffer. Vervolgens kreeg Wouter een goede kopkans na een vrije trap van Mike op links. De bal belandde echter langs de verkeerde kant van de paal.
 
Glenn maakte een mooie actie vanop het middenveld, maar ook zijn schot deed de netten niet trillen. Met nog een kwartier te spelen, kreeg Virton nog een kans tot scoren. De kopbal vloog over de dwarslat.
 
Meteen daarop maakte een Virton-speler een fout op Ruben waardoor hij even het veld moest verlaten. Toen Ruben opnieuw het veld op wou komen, deed de scheidsrechter alsof zijn neus bloedde en liet hij Ruben minutenlang langs de zijlijn staan.
 
In de 88e minuut probeerde Virton het met een hoge bal richting het Tiense doel. Cas wist de bal te bemachtigen en viel op de grond met zijn lichaam achter de doellijn. De scheidsrechter kende vervolgens een doelpunt toe aan Virton. Onze spelers waren hier niet mee akkoord, de bal zou zich een halve meter voor de doellijn bevonden hebben. Daarop kregen enkele Tiense spelers in het wilde weg een gele kaart. Hierbij ook Ruben, die zijn 2e gele kaart kreeg en het veld dus moest verlaten.
 
De wedstrijd eindigde zo in extremis nog op een gelijkspel. Heel erg jammer dat er door een mogelijke scheidsrechterlijke dwaling punten verloren gaan. Volgende week staat er de thuiswedstrijd tegen Waasland te wachten waar onze jongens deze teleurstelling kunnen wegspoelen.
 
KVK Tienen: Cas Vervaeren, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Glenn Neven, Lennert Vanherberghen, Ruben Claes, Mike Deverdenne, Tom Simons (69’ Nicolas Tavares Das Neves), Jens Winnen.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure