UEFA's Union - KVK: 0-3 Printervriendelijke versie

Deze week stond er voor de Tiense Uefa’s ook op woensdag een wedstrijd geprogrammeerd. Union was de tegenstander van dienst. In de thuismatch aan het begin van het seizoen had Tienen een nederlaag geleden tegen deze ploeg. Onze jongens hadden dus iets recht te zetten.
 
Allen de koude trotserend, startten de spelers om 19u met de match. Al na 2 minuten werd Glenn neergelegd in het strafschopgebied. De scheidsrechter greep niet in en liet gewoon doorspelen. Het volgende kwartier kreeg Union enkele fraaie kansen om te scoren. Ze speelden met een hoog tempo en lieten de bal goed rondgaan. Kevin V.C. moest een aantal keren tussenbeide komen en vervulde zijn taak goed. Tienen ving Union collectief perfect op en trachtte de tegenaanval in te zetten. Wouter maakte een mooie actie en schoot op doel maar de keeper kon de bal wegwerken. Hij deed dit echter niet vlekkeloos waardoor Lennert zijn hoofd nog tegen de bal kon plaatsen en de ploeg zo op een 0-1 voorsprong bracht.
 
Tienen begon steeds beter en beter te voetballen. De druk werd opgevoerd en Union kwam er nog amper aan te pas. Rond het half uur nam Mike een vrije trap vanop rechts. De bal belandde in het doelgebied en Thomas kopte op de paal na doorkoppen van Glenn. Toch was dit slechts uitstel van executie. Lukas liet in de 42e minuut de Unionse verdedigers het kijken na en kon de bal mooi naast de doelman binnen leggen. Kevin V. probeerde net voor de rust om de voorsprong nog uit te breiden, maar zijn schot ging over.
 
Union dreef na de rust hun tempo opnieuw op. Een schot van een Union-speler werd goed weggewerkt door Kevin V.C. In de 56e minuut stuurde Wouter Tom op rechts de diepte in. Tom gaf een voorzet tot bij Kevin V., die er beheerst 0-3 van maakte.
 
Union gaf zich echter nog niet gewonnen. Af en toen konden ze een aanval opzetten. Ook uit enkele stilstaande fases trachtten ze te scoren. Maar de aansluitingstreffer bleef uit. Lennert schoot even later op doel, maar de doelman was alert. Enkele minuten nadien bracht Tom de bal opnieuw tot bij Kevin V. in het centrum. Maar Kevin’s schot belandde op de doellat.
 
Union kreeg 1 minuut voor tijd nog een kans, maar wederom volgde er geen doelpunt. Net voor affluiten kopte Lennert ook nog op doel uit een vrije trap van Thomas. De doelman duwde de bal weg en voorkwam zo een vierde doelpunt.
 
Door deze mooie overwinning komt Tienen op de 3e plaats in de rangschikking en brengen ze Union op 3 punten achterstand. Zaterdag staat er uiteraard alweer een wedstrijd te wachten. Er zal opnieuw op verplaatsing worden gespeeld, ditmaal in Tubeke.
 
KVK Tienen: Kevin Van Cutsem, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Dimitri Gregoir, Lennert Vanherberghen, Glenn Neven, Lukas Velaers, Mike Deverdenne, Tom Simons, Kevin Vanderstukken.
 
Verslag door Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure