UEFA's Tubeke - KVK: 1-2 Printervriendelijke versie

Na de verplaatsing van woensdag naar Union, trokken we nu iets verder naar Tubeke. Een niet te onderschatten wedstrijd tegen een middenmoter uit de reeks.
 
De wedstrijd starttte om 15u30 op een veld dat er verschrikkelijk slecht bij lag. De regenbuien van de nacht ervoor hadden het veld omgetoverd in een ware modderpoel dat 2e klasse onwaardig was. Na 4 minuten kreeg Tubeke zijn eerste kans met een schot dat naast ging. Tienen kwam in de beginfase maar moeilijk tot een aanval. De staat van het veld zorgde ervoor dat voetballen haast onmogelijk werd. Maar ook Tubeke slaagde er niet in om op eigen veld iets te creëren dat op een kans leek.
 
In het 2e deel van de 1e helft lukte het voor Tienen steeds beter om het doel van Tubeke te bestoken. Zo leverde Tom een schot op doel af, maar dit werd gestopt door de doelman. Even later gaf Kevin V. een goede voorzet vanop rechts tot bij Mike, zijn schot ging ver over. Nadien gaf Kevin V. de bal mee met Tom. De doelman ging onder de bal door, maar Tom kreeg de bal niet meer in het doel. Lukas kreeg 10 minuten voor de rust nog een kans tot schieten maar ook hier was de doelman attent.
 
In de 39e minuut kwam Cas uit om een bal weg te werken voor het strafschopgebied en haalde hierbij ook een speler neer. Rood, een zware beslissing van de scheidsrechter, en Tienen moest met 10 verder. De trainer besloot Glenn eraf te halen om doelman Kevin V.C. op te brengen. De laatste minuut van de 1e helft werd het nog gevaarlijk voor het Tiense doel, maar de jongens wisten de 0-0 tot de rust te behouden.
 
De 2e helft beloofde erg zwaar te worden voor Tienen met een man minder. Toch zorgden ze na 5 minuten voor gevaar in het doelgebied van de tegenstander uit een vrije trap van Mike.

In de 52e minuut kwam Tubeke dan toch op voorsprong. Tienen liet het hoofd niet hangen en ging onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker. Lukas maakte een sterke actie maar zijn schot belandde rechts naast de doelpaal. De jongens kregen meer en meer balbezit en begonnen alsmaar beter te voetballen. Mike nam een corner op rechts en na wat gerommel in het strafschopgebied  kwam de bal bij Thomas. Die schoot de bal in het rechterhoekje en bracht Tienen zo op gelijke hoogte met Tubeke.
 
De Tubeke-spelers raakten ietwat gefrustreerd en dit ondervond Wouter toen hij werd neergelegd aan de rand van het zestienmetergebied. De speler in kwestie kreeg een 2e keer geel en moest het veld verlaten. Beide ploegen kwamen nu met 10 te staan en de wedstrijd lag weer helemaal open. Tienen toonde meer vertrouwen en bleef het meeste balbezit behouden.

Een kwartier voor tijd ging een Tubeke-speler met 2 voeten vooruit een duel aan en werd hiervoor enkel met geel bestraft. Uit de vrije trap die daarop volgde, trapte Thomas de bal naast het doel.
 
Tien minuten voor het einde trapte Mike een vrije trap voor doel. Lukas nam de bal op de volley en zorgde zo op fraaie wijze voor een doelpunt. De euforie aan Tiense zijde was enorm. De resterende minuten waren nog spannend, maar Tienen behield zijn voorsprong en haalde zo erg mooi de 3 punten binnen.
 
Onze jongens toonden erg veel karakter op dit moeilijk bespeelbare veld en dat resulteerde in een verdiende overwinning. Volgende week ontvangen we Beveren, de huidige nummer 2 in de rangschikking. Het belooft een spannende topper te worden!
 
KVK Tienen: Cas Vervaeren, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Dimitri Gregoir (57’ Jens Winnen), Lennert Vanherberghen, Glenn Neven (39’ Kevin Van Cutsem), Lukas Velaers, Mike Deverdenne, Tom Simons, Kevin Vanderstukken.
 
Verslag door Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure