UEFA's Ol.Charleroi - KVK: 1-2 Printervriendelijke versie

Dit weekend stond een verre verplaatsing naar Charleroi op het programma. Na de sterke overwinning van vorige week, waren ook deze week de verwachtingen hoog.
 
Al in de 1e minuut van de wedstrijd werd het gevaarlijk voor het Tiense doel. Een Charleroi-speler dacht makkelijk binnen te leggen maar Thomas kon de bal net voor de lijn nog wegwerken. Het eerste kwartier was vrij evenwichtig en beide ploegen wisten enkele kansen bijeen te sprokkelen. Tienen deed dit vooral uit stilstaande fases, maar slaagde er niet in te scoren. Lucas probeerde het met een schot, maar mikte net naast. Tegen het einde van de eerste helft kreeg Tienen meer balbezit en er hing een doelpunt in de lucht. Zo schoot Tom op doel uit een vrije trap van Mike, maar de bal belandde naast. In de 42e minuut was het wel raak. Lennert zette voor vanop rechts tot bij Mike. Die kwam alleen voor de doelman en trapte de bal mooi binnen. We gingen de rust in met een verdiende voorsprong.
 
In de 2e helft kwam Charleroi na slechts 3 minuten op gelijke hoogte met Tienen. Maar onze jongens lieten zich niet doen en gingen opnieuw op zoek naar een doelpunt. Lucas gaf de bal mee met Tom, die over schoot. In de 62e minuut kreeg een Charleroi-speler zijn 2e geel en mocht gaan douchen. Maar slechts een paar minuten later kwam ook Tienen met 10 te staan. Glenn kreeg eveneens een 2e keer geel, waarvan de eerste onterecht was, en moest het veld verlaten. Tienen liet opnieuw de moed niet zakken en ging voluit voor de zege. Lennert en Jens schoten op doel, maar scoorden niet. Ook Charleroi begon wat druk te zetten, maar wisten amper een degelijke kans te creëren. Een kwartier voor tijd maakte Lucas een mooie actie maar schoot net over. Nog geen minuutje later was het wel raak voor hem, hij maakte er verdiend 1-2 van. Met nog 4 minuten op de klok werd Lennert foutief afgestopt en werd de bal op de stip gelegd. Mike plaatste zich achter de bal maar de doelman was paraat en de voorsprong werd niet vergroot. In de allerlaatste minuut kreeg een Charleroi-speler onmiddellijk rood na een fout op Dimitri, die Lennert was komen vervangen. Nadien werd er niet meer gescoord en het bleef dus bij 1-2.
 
De overwinning was iets moeilijker dan vorige week, mogelijk te wijten aan de staat van het veld, maar zeker en vast verdiend. Volgende week wordt er thuis tegen KV Kortrijk gespeeld.
 
KVK Tienen: Kevin Van Cutsem, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Lennert Vanherberghen (85’ Dimitri Gregoire), Glenn Neven, Mike Deverdenne, Lucas Velaers, Tom Simons, Jens Winnen.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure