UEFA's Ol.Charleroi - KVK: 1-2 Printervriendelijke versie

Dit weekend stond een verre verplaatsing naar Charleroi op het programma. Na de sterke overwinning van vorige week, waren ook deze week de verwachtingen hoog.
 
Al in de 1e minuut van de wedstrijd werd het gevaarlijk voor het Tiense doel. Een Charleroi-speler dacht makkelijk binnen te leggen maar Thomas kon de bal net voor de lijn nog wegwerken. Het eerste kwartier was vrij evenwichtig en beide ploegen wisten enkele kansen bijeen te sprokkelen. Tienen deed dit vooral uit stilstaande fases, maar slaagde er niet in te scoren. Lucas probeerde het met een schot, maar mikte net naast. Tegen het einde van de eerste helft kreeg Tienen meer balbezit en er hing een doelpunt in de lucht. Zo schoot Tom op doel uit een vrije trap van Mike, maar de bal belandde naast. In de 42e minuut was het wel raak. Lennert zette voor vanop rechts tot bij Mike. Die kwam alleen voor de doelman en trapte de bal mooi binnen. We gingen de rust in met een verdiende voorsprong.
 
In de 2e helft kwam Charleroi na slechts 3 minuten op gelijke hoogte met Tienen. Maar onze jongens lieten zich niet doen en gingen opnieuw op zoek naar een doelpunt. Lucas gaf de bal mee met Tom, die over schoot. In de 62e minuut kreeg een Charleroi-speler zijn 2e geel en mocht gaan douchen. Maar slechts een paar minuten later kwam ook Tienen met 10 te staan. Glenn kreeg eveneens een 2e keer geel, waarvan de eerste onterecht was, en moest het veld verlaten. Tienen liet opnieuw de moed niet zakken en ging voluit voor de zege. Lennert en Jens schoten op doel, maar scoorden niet. Ook Charleroi begon wat druk te zetten, maar wisten amper een degelijke kans te creëren. Een kwartier voor tijd maakte Lucas een mooie actie maar schoot net over. Nog geen minuutje later was het wel raak voor hem, hij maakte er verdiend 1-2 van. Met nog 4 minuten op de klok werd Lennert foutief afgestopt en werd de bal op de stip gelegd. Mike plaatste zich achter de bal maar de doelman was paraat en de voorsprong werd niet vergroot. In de allerlaatste minuut kreeg een Charleroi-speler onmiddellijk rood na een fout op Dimitri, die Lennert was komen vervangen. Nadien werd er niet meer gescoord en het bleef dus bij 1-2.
 
De overwinning was iets moeilijker dan vorige week, mogelijk te wijten aan de staat van het veld, maar zeker en vast verdiend. Volgende week wordt er thuis tegen KV Kortrijk gespeeld.
 
KVK Tienen: Kevin Van Cutsem, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Lennert Vanherberghen (85’ Dimitri Gregoire), Glenn Neven, Mike Deverdenne, Lucas Velaers, Tom Simons, Jens Winnen.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Sp.-Mopertingen
KVK Tienen
zondag 8 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure