UEFA's Ol.Charleroi - KVK: 1-2 Printervriendelijke versie

Dit weekend stond een verre verplaatsing naar Charleroi op het programma. Na de sterke overwinning van vorige week, waren ook deze week de verwachtingen hoog.
 
Al in de 1e minuut van de wedstrijd werd het gevaarlijk voor het Tiense doel. Een Charleroi-speler dacht makkelijk binnen te leggen maar Thomas kon de bal net voor de lijn nog wegwerken. Het eerste kwartier was vrij evenwichtig en beide ploegen wisten enkele kansen bijeen te sprokkelen. Tienen deed dit vooral uit stilstaande fases, maar slaagde er niet in te scoren. Lucas probeerde het met een schot, maar mikte net naast. Tegen het einde van de eerste helft kreeg Tienen meer balbezit en er hing een doelpunt in de lucht. Zo schoot Tom op doel uit een vrije trap van Mike, maar de bal belandde naast. In de 42e minuut was het wel raak. Lennert zette voor vanop rechts tot bij Mike. Die kwam alleen voor de doelman en trapte de bal mooi binnen. We gingen de rust in met een verdiende voorsprong.
 
In de 2e helft kwam Charleroi na slechts 3 minuten op gelijke hoogte met Tienen. Maar onze jongens lieten zich niet doen en gingen opnieuw op zoek naar een doelpunt. Lucas gaf de bal mee met Tom, die over schoot. In de 62e minuut kreeg een Charleroi-speler zijn 2e geel en mocht gaan douchen. Maar slechts een paar minuten later kwam ook Tienen met 10 te staan. Glenn kreeg eveneens een 2e keer geel, waarvan de eerste onterecht was, en moest het veld verlaten. Tienen liet opnieuw de moed niet zakken en ging voluit voor de zege. Lennert en Jens schoten op doel, maar scoorden niet. Ook Charleroi begon wat druk te zetten, maar wisten amper een degelijke kans te creëren. Een kwartier voor tijd maakte Lucas een mooie actie maar schoot net over. Nog geen minuutje later was het wel raak voor hem, hij maakte er verdiend 1-2 van. Met nog 4 minuten op de klok werd Lennert foutief afgestopt en werd de bal op de stip gelegd. Mike plaatste zich achter de bal maar de doelman was paraat en de voorsprong werd niet vergroot. In de allerlaatste minuut kreeg een Charleroi-speler onmiddellijk rood na een fout op Dimitri, die Lennert was komen vervangen. Nadien werd er niet meer gescoord en het bleef dus bij 1-2.
 
De overwinning was iets moeilijker dan vorige week, mogelijk te wijten aan de staat van het veld, maar zeker en vast verdiend. Volgende week wordt er thuis tegen KV Kortrijk gespeeld.
 
KVK Tienen: Kevin Van Cutsem, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Lennert Vanherberghen (85’ Dimitri Gregoire), Glenn Neven, Mike Deverdenne, Lucas Velaers, Tom Simons, Jens Winnen.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure