UEFA's KVKT - Lierse SK: 0-0 Printervriendelijke versie

Deze week speelden de Tiense Uefa’s thuis tegen Lierse. Die hadden vorige week een overwinning geboekt tegen KVSK United en kwamen dus met volle moed afgezakt naar Kumtich.
 
In het begin van de wedstrijd probeerde Lierse onmiddellijk druk te zetten. Toch was het Tienen die als eerste een goede kans kon creëren. Kevin gaf de bal voor doel en Jens kon zijn hoofd tegen de bal plaatsen. Jens stond echter buitenspel, dus ging de kans niet door. Even later kon Glenn de bal in de volley op doel trappen uit een vrije trap van Thomas. Hij plaatste de bal net naast. Lierse werd nadien even gevaarlijk maar Cas kon de bal wegboksen. Nog geen minuutje later schoot Dimitri op doel maar miste net. In het laatste kwartier wisselden de kansen voor beide ploegen elkaar af. Maar zowel Tienen als Lierse slaagden er niet in om op voorsprong te komen. Net voor rust ging een Lierse-speler nog alleen op Cas af, maar hij kwam sterk uit en kon de bal wegwerken.
 
Na de rust lag de match een tijdlang op slot en werden er weinig kansen tot stand gebracht. De Lierse-trainer besloot dat het tijd was voor enkele frisse mannen en voerde 3 wissels door. Ze waren duidelijk op zoek naar een goal maar dit liet Tienen niet gebeuren. Er werd hard gewerkt en goed verdedigd door onze jongens. Tienen nam stilaan terug het heft in handen. Tom kon een schot op doel afvuren en ook Jens kon zijn hoofd nog is tegen de bal plaatsen na een vrije trap van Lucas. Helaas werd er niet gescoord. Maar ook Lierse slaagde er niet om te scoren. Ze kregen wel nog een gevaarlijke kans, maar de Lierse-speler mikte de bal op de paal. Tienen zette nog een mooie aanval op met Dimitri en Tom maar de doelwachter was paraat. Op het einde schoot Jens de bal nog over en kopte Thomas nog naast na een corner van Mike. Er werd niet meer gescoord en het bleef dus 0-0.
 
Het was een moeilijke match maar Tienen kon op karakter nog een verdiend punt binnenhalen. Volgende week staat Doornik op het programma.
 
KVK Tienen: Cas Vervaeren, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Lucas Velaers, Glenn Neven, Dimitri Gregoire, Mike Deverdenne, Tom Simons, Jens Winnen.
 
Verslag: Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure