UEFA's KVK - Virton: 2-2 Printervriendelijke versie

Na de overwinning van vorige week in Namen stond deze week Virton op het programma. Virton had vorige week een nederlaag geleden tegen KVSK United en kwam dus naar Tienen om punten te pakken.
 
Onder een stralend zonnetje werd om 15u stipt de aftrap gegeven te Kumtich. Tienen begon sterk en zette de eerste 15 minuten stevig druk. Wouter zette voor vanop rechts maar Jens kon net niet bij de bal. Nog geen minuutje later kreeg Jens de bal wel in zijn bezit maar kon niet stevig afdrukken. Virton kwam stilaan meer opzetten en slaagde erin om enkele kansen bijeen te sprokkelen.
 
Tienen reageerde met enkele aanvallen maar werd vaak afgestopt door enkele drieste tackles van de Virtonse verdedigers. Daardoor kreeg Tienen enkele goede kansen uit de daaropvolgende vrije trappen. In de 32e minuut gaf Thomas een vrije trap vanop eigen veld en kon Mike de bal simpel binnen trappen. Enkele minuten later had Virton nog een gevaarlijke kans maar het leverde niets op voor de bezoekers. Op het einde van de eerste helft gaf Lennert nog een goede voorzet vanop links maar KevinV. of Mike slaagden er niet in de bal in doel te werken.
 
In de tweede helft nam Virton de eerste 10 minuten in handen maar Kevin V.C. wist zijn netten schoon te houden. Na een lelijke fout op Kevin V. net voor het strafschopgebied zette Lennert zich achter de bal om de vrije trap te nemen die de doelman nog net in corner kon werken. Mike nam de corner en Thomas kopte de bal recht op de keeper. Even later maakte Tom een mooie actie maar werd neergelegd in het strafschopgebied, penalty! Mike plaatste zich achter de bal en maakte zijn 2e doelpunt van de namiddag.
 
Amper 5 minuten later kreeg ook Virton een penalty nadat Kevin V.C. een speler al dan niet foutief neerlegde. Het werd 2-1. Tienen liet het hoofd niet hangen en ging op zoek naar de 3-1. Glenn slingerde de bal voor doel maar Mike kopte over. De rechtmatige speeltijd zat erop maar er werden nog enkele minuten bijgeteld omdat Kevin V.C. verzorging nodig had gehad. Tienen kreeg het deksel op de neus in de blessuretijd. Uit een corner maakte Virton er 2-2 van.
 
Jammer van die late gelijkmaker maar dit kan volgende week worden rechtgezet tegen Waasland.
 
Opstelling: Kevin Van Cutsem, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Lennert Vanherberghen, Tom Simons, Glenn Neven, Lukas Velaers (45’ Simon Van Gucht)(85’ Ramazan Kociakoglu), Mike Deverdenne, Kevin Vanderstukken (74’ Yannick Schepmans)
 
Verslag Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure