UEFA's KVK - Lierse SK: 1-2 Printervriendelijke versie

Na het verlies van woensdag in Leuven, gingen de Tiense Uefa’s dit weekend voluit voor de 3 punten. Onze jongens speelden op het veld van Lierse.
 
Tienen kreeg al na enkele minuten een goede kans. Bij een vrijschop van Mike, kopte Lennert op de lat en werd de bal nadien voor de lijn weggewerkt. Lierse kreeg kort daarop een hoekschop. De kopstoot die daarop volgde, belandde naast het doel.
 
In de eerste 20 minuten kwam de meeste dreiging van Tienen. Tom leverde een mooie steekbal tot bij Nicolas, de Lierse doelwachter zat er echter goed tussen. Ook Glenns afstandsschot belandde niet tussen de palen.
 
Naar het einde van de eerste helft toe kwam Lierse meer in de match. Vooral uit stilstaande fases probeerden ze om op voorsprong te komen. Cas was steeds alert en wist zijn netten voorlopig proper te houden. In de 39e minuut zette Lierse een aanval op en bracht zo de 1-0 op het scorebord.
 
Nog voor de rust kreeg Tienen een goede kans om op gelijke hoogte met Lierse te komen. Kevin V. maakte de actie op links en legde de bal vervolgens af tot bij Glenn in het centrum. Zijn schot vloog net naast de doelpaal.
 
De aansluitingstreffer kwam er in de eerste minuut van de tweede helft. Simon B. trapte de bal tegen de netten na een vrije trap van Mike. Tienen kreeg dankzij het doelpunt wat meer vertrouwen en de ploeg voerde de druk op. Het loonde, want in de 54e minuut kwamen onze jongens op voorsprong. Nicolas gaf de bal mee met Tom, die beheerst de 1-2 binnenschoof.
 
In de 68e minuut moesten onze jongens met tien verder. Cas was buiten het zestienmetergebied de bal komen ontzetten en kreeg na deze actie een rode kaart. Omdat Kevin V.C. geblesseerd is, was er geen andere doelman beschikbaar en moest Lennert de handschoenen aantrekken.
 
Tienen liet zich niet van de wijs brengen en ving Lierse goed op. Uit een vrije trap van Thomas, schoot Nicolas op doel maar zijn poging werd afgeblokt. Meteen daarop kreeg een Lierse-speler een tweede keer geel en moest ook hij het veld verlaten.
 
Met nog 5 minuten op de klok, lag de zege voor het grijpen. Tienen kwam bijna nog tot een derde doelpunt. Het schot van Nicolas werd door de doelman gekeerd en Tom besloot naast in de rebound.
 
Zo slaagden onze jongens er in om de voorsprong te behouden en de wedstrijd af te sluiten met een 1-2 overwinning. Volgend weekend wordt er opnieuw thuis gespeeld. De tegenstander van dienst is dan Doornik.
 
KVK Tienen: Cas Vervaeren, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Glenn Neven, Lennert Vanherbergen, Simon Beuls, Mike Deverdenne, Tom Simons, Nicolas Tavares Das Neves.
 
Verslag door Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure