UEFA's KVK - KVSK United: 2-1 Printervriendelijke versie

De Tiense Uefa’s kregen dit weekend in hun laatste competitiematch de kampioen KVSK United voorgeschoteld. In de uitwedstrijd had Tienen het onderspit moeten delven en verloor met 2-0. Voor de gelegenheid werd er in het Bergéstadion gespeeld. De aftrap werd om 15u gegeven onder een stralende zon.
 
Na nog geen minuutje spelen, creërde Tienen al het eerste gevaar. Een hoog botsende bal werd door Nicolas op doel gekopt, maar de bezoekende doelman kwam er goed tussen. Wat later probeerde Nicolas het met een schot, maar wist de doelwachter niet te passeren. KVSK kreeg een eerste kans bij een vrije trap kort voor het zestienmetergebied. De speler kreeg de bal niet tussen de palen.
 
Beide ploegen speelden aardig voetbal en vingen de aanval van de tegenstrever goed op. In de 17e minuut kon een Lommelse aanvaller zich toch alleen doorzetten en bracht zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Tienen liet zich niet van de kaart brengen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Wouter gaf een scherpe voorzet richting Lukas, die net niet bij de bal geraakte.
 
KVSK creërde even later opnieuw druk voor het Tiense doel uit de stilstaande fase. De hoekschop werd naast het doel gekopt. De meeste druk kwam nu van de bezoekers. In de 37e minuut werkte United na een vrije trap de bal tegen de netten. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Net voor de rust passte Tom de bal naar Wouter. Die werd afgevlagd en moest bijgevolg de aanval stopzetten. Bij de rust stond het nog steeds 0-1.
 
Tienen startte sterk aan de tweede helft en was duidelijk gebrand op een snel tegendoelpunt. Mike gaf de bal op links mee met Wouter, die een voorzet voor doel slingerde. Lukas plaatste zijn hoofd tegen de bal, maar mikte over. In de 48e minuut was het wel raak voor Tienen. Nicolas maakte een sterke actie in het centrum en plaatste de bal knap naast de doelman. Niet veel later zoefde een schot van United maar net over de dwarsligger.
 
Halfweg de tweede speelhelft kwam United opnieuw wat meer in het Tiense strafschopgebied. Bij een corner mikte een speler zijn kopbal naast de doelpaal. Iets later moest een vrije trap door Thomas weggewerkt worden. Zowel Nicolas als Tom probeerden het met een stevig schot maar konden de netten niet doen trillen. Een vrije trap van Mike werd door Tom met een spektaculaire omhaal voor doel gebracht. Jens stond op de juiste plaats en werkte de bal met het hoofd in het hoekje. Tienen op voorsprong tegen de kampioen en de vreugde bij de spelers en supporters was groot.
 
KVSK United gaf in de laatste minuten van de wedstrijd nog alles om opnieuw op gelijke hoogte te komen. Maar Cas was alert en kwam steeds goed tussenbeide. Na enkele minuten overspelen eindigde de wedstrijd op een 2-1 overwinning voor Tienen.
 
Het seizoen van de Uefa’s wordt op deze manier afgesloten met een prachtige en verdiende overwinning. Ze eindigen op een erg knappe tweede plaats in het klassement en behaalden een totaal van 67 punten. Tot slot wil ik de voltallige ploeg, de trainer Francis Servais en de afgevaardigden Manuel Closset en Gustaaf Stroobants  feliciteren voor het mooie seizoen en ze veel succes toewensen voor de komende jaren.
 
KVK Tienen: Cas Vervaeren, Simon Van Gucht, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx (77’ Simon Beuls), Kevin Vanderstukken, Wouter Hias, Lukas Velaers (64’ Jean-Philippe Danneel), Mike Deverdenne, Tom Simons, Jens Winnen, Nicolas Das Tavares Neves.
 
Verslag door Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure