UEFA's KVK - KV Oostende 5-2 Printervriendelijke versie

Dit weekend kregen onze jongens Oostende – één van de sterkhouders van de reeks – op bezoek. Het beloofde een match op het scherp van de snee te worden.
 
Om stipt 15u werd de wedstrijd op gang gefloten. Nog geen minuutje later stond de 1-0 al op het scorebord. Thomas kopte de bal sterk binnen uit een hoekschop van Mike. Een mooi begin en Tienen ging onmiddellijk op zoek naar meer. Het eerste kwartier kwam de meeste druk dan ook van de thuisploeg. Maar Oostende herpakte zich en maakte de 15e minuut gelijk. Tienen liet het hoofd niet hangen en speelde vol vertrouwen verder. Jens kwam ingelopen aan de eerste paal bij een corner van Mike, maar schoot rakelings over.
 
Ook Oostende probeerde te scoren, maar Cas kwam goed uit doel. De laatste 10 minuten van de eerste helft voerde Tienen de druk opnieuw op. Er volgden enkele mooie doelkansen. Zo zette Glenn zich door op rechts en paste naar Jens in het centrum, die het doel net miste. In de 40e minuut kwam Tienen opnieuw op voorsprong. Nadat Lennert eerst op de lat kopte uit de corner van Mike, kon Lucas de bal nadien rustig binnen leggen. In de laatste minuut probeerden zowel Glenn als Kevin V. het nog van ver met een schot, maar het bleef 2-1 tot aan de rust.
 
Ook in de tweede helft was er nog maar net afgetrapt toen er al gescoord werd. Lucas wist voor de 2e keer in de wedstrijd het doel te vinden en bracht Tienen op een 3-1 voorsprong. In de 51e minuut kreeg Oostende een twijfelachtige penalty nadat Kevin V. een speler al dan niet foutief neerlegde in het strafschopgebied. Het werd 3-2. Maar Tienen hield stand en de jongens vochten voor elke bal. Toen Cas in de 71e minuut ver uittrapte en de bal bij Jens belandde, werd hij foutief afgestopt en kreeg ook Tienen een strafschop. Mike trapte de bal beheerst binnen en de 4-2 was een feit.
 
Oostende kwam er niet meer aan te pas en moesten het Tiense spel ondergaan. Lucas kreeg nog een mooie kans voor zijn 3e doelpunt van de namiddag maar trof de paal. In de 90e minuut gaf Lucas de bal mee met Lennert, die de keeper knap omspeelde en er nog 5-2 van maakte. Een verdiende overwinning van een collectief sterk spelend Tienen. Proficiat aan alle spelers, trainer en afgevaardigden.
 
Het ‘dansje rond de tafel’ werd weer uitgevoerd en ook de talrijk opgekomen supporters werden opnieuw bedankt. Volgende week staat Charleroi op het programma, die een ploeg vol vertrouwen mogen verwachten.
 
KVK Tienen: Cas Vervaeren, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken (86’ Dimitri Gregoire), Lucas Velaers, Lennert Vanherberghen, Glenn Neven (87’ Simon Van Gucht), Mike Deverdenne, Tom Simons, Jens Winnen.
 
Verslag: Astrid Henderickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure