UEFA's KVK - KFCV Geel: 5-1 Printervriendelijke versie

Na het weekendje rust van vorige week werd er nu opnieuw gespeeld te Kumtich. De tegenstander voor de Tiense Uefa’s was nieuwkomer in 2e klasse Geel.
 
Een half uurtje eerder dan gewoonlijk werd de aftrap gegeven. Tienen nam onmiddellijk het roer in handen. Lennert kopte op doel uit een vrije trap van Thomas, maar de doelman plukte de bal goed uit de lucht. Geel probeerde een aanval op te zetten, maar ze slaagden er niet in om in de beginfase een degelijke kans te creëren. Bij Tienen was er wel sprake van enkele aardige doelpogingen. Jens kwam na 13 minuten alleen voor de keeper, die alert reageerde en zo een doelpunt voorkwam. Zes minuten later was het wel raak voor Tienen. Het doelpunt werd opgebouwd van achteren uit en belandde bij Kevin V. op links. Die gaf de bal goed mee de diepte in met Tom. Tom sneed naar binnen en trapte de bal mooi in de verste hoek. Een verdiende voorsprong voor de thuisploeg.
 
Rond het half uur hing een 2e doelpunt in de lucht. Kevin V. gaf de bal voor tot in het strafschopgebied. Lennert kopte door tot bij Jens, die zijn man uitkapte maar over schoot. In de 36e minuut kwam Geel verrassend op gelijke hoogte met Tienen. Uit enkele corners op het einde van de eerste helft probeerden onze jongens nog om opnieuw op voorsprong te komen. De ruststand bleef echter 1-1.
 
Bij het begin van de 2e helft had Tienen opnieuw overwicht op het veld. Glenn probeerde het met een schot, maar de bal belandde naast het doel. Enkele minuten later omspeelde Lukas de keeper en ging alleen op doel af. Een Geelse speler trok aan de noodrem en legde Lukas neer. Een tackle langs achter op een doorgebroken speler, onvermijdelijk rood en penalty. Mike plaatste de bal rechts in het hoekje en zo stond het 2-1. Tienen kreeg vleugels en zette opnieuw de aanval in. Lukas maakte een prachtige actie op rechts en bezorgde de bal aan  Tom. Die gaf een pas tot bij Jens die terug legde naar Lennert. Hij maakte er van kortbij 3-1 van.
 
In de 62e minuut nam Mike een vrije trap vanop ongeveer 35m. De Geelse doelman misrekende zich en de bal vloog het doel in. Geel kwam nog amper in de buurt van het Tiense doel terwijl Tienen een 4-1 overwinning nog niet voldoende vond. Lukas legde de bal in de 74e minuut rustig binnen waardoor de 5-1 een feit was. In het laatste kwartier werden er nog enkele kansen gecreërd door de thuisploeg maar er werd niet meer gescoord.
 
Een mooie overwinning waarbij het dansje rond de tafel nog is werd boven gehaald. Woensdag staat er al opnieuw een wedstrijd op het programma. Dan wordt er gespeeld op het veld van Union.
 
KVK Tienen: Cas Vervaeren, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Lennert Vanherberghen (73’Dimitri Gregoir), Glenn Neven, Lukas Velaers, Mike Deverdenne, Tom Simons, Jens Winnen.
 
Verslag door Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure