UEFA's KVK - Hannuit: 1-0 Printervriendelijke versie

De tegenstander voor de Tiense Uefa’s was dit weekend Hanuit. Geen competitiematch, maar wel een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Waalse tegenstander.
 
De wedstrijd startte vrij goed voor Tienen. Er werden onmiddellijk enkele kleine kansjes gecreërd, al slaagden onze jongens er nog niet direct in om ze af te werken. Na een klein kwartier zette Hanuit een aanval op, maar het schot werd afgestopt door de gelegenheidsdoelman Jens. Zowel Cas als Kevin V.C. hadden last van een blessure waardoor ze niet tussen de palen konden postvatten.
In de 18e minuut kon Amardeep de bal recuperen op het middenveld en zette sterk door op de linkerflank. Vervolgens leverde hij een mooie assist voor Kevin V. die de bal van dichtbij binnen legde. Een 1-0 voorsprong voor onze jongens.
 
Toen Jens de bal wat later ver uittrapte, belandde de bal in de voeten van Kevin D. Zijn schot belandde net naast het doel. Tienen bleef de kansen opstapelen. Zo slingerde Mike een vrije trap voor doel, maar Wouter kon net niet bij de bal. Wat later plaatste Kevin V. zijn hoofd tegen de bal na opnieuw een vrije trap van Mike, maar ook hier vloog de bal naast het doel.
 
Hanuit kwam maar moeilijk tot het creëren van doelkansen. Enkel uit stilstaande fases trachtten ze het Tiense doel te bestoken, maar Jens hield stevig stand. In de laatste minuten van de eerste helft ontstonden er nog enkele goede kansen voor Tienen. Het schot van Kevin V. werd overgetikt. Ook de vrije trap van Ruben werd door de bezoekende doelman uit de kruising getikt.
 
In de tweede helft kwam Hanuit maar amper tot aan het Tiense doel. Een Hanuit-speler probeerde het met een afstandsschot, maar miste het doel. Verder was het enkel Tienen die mogelijkheden kreeg om hun voorsprong uit te breiden.
 
Glenn stuurde via een mooie doorsteekpas  Kevin V. de diepte in, die de bal over het doel schoot. Tienen kreeg gedurende de tweede helft de ene hoekschop na de andere. Zo kon Kevin D. op doel koppen, maar kwam niet tot scoren.
 
Met nog een kwartier te spelen gaf Kevin V. de bal mee met Glenn, zijn schot trof de paal. Wat later probeerde Glenn het opnieuw na een hoekschop van Mike, maar de verdedigers van Hanuit waren bij de les en werkten de bal weg.
 
Het bleef uiteindelijk bij een 1-0 winst voor de Tiense Uefa’s. Geen al te eenvoudige partij, maar de wedstrijd kon toch met een overwinning afgesloten worden. Dinsdag wordt er opnieuw een vriendenmatch gespeeld, volgende zaterdag staat er de langverwachte wedstrijd tegen OHL op het programma.
 
KVK Tienen: Jens Winnen, Wouter Hias, Amardeep Singh, Simon Van Gucht, Ruben Claes, Kevin Deputter, Glenn Neven, Mike Deverdenne, Tom Simons (36’ Bert ), Kevin Vanderstukken, Joris.
 
Verslag door Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure