UEFA's KVK - Hamme: 2-1 Printervriendelijke versie

Na enkele weken zonder een competitiematch, stond er dit weekend opnieuw één op het programma voor de Tiense Uefa’s. Tegenstander van dienst was het Oost-Vlaamse Hamme.
 
De wedstrijd startte naar goede gewoonte om 15u . Het begin van de match verliep erg evenwichtig en geen van beide ploegen kon een echte kans creëren. Hamme kreeg als eerste een goede schietkans maar Kevin V.C. werkte de bal weg uit het doelgebied. Enkele minuten later probeerde Thomas het met een schot van ver, maar hij schoot de bal naast het doel. In dezelfde minuut liep een Hamme-speler recht op het Tiense doel af, deze keer werkte Kevin V.C. de bal in hoekschop.
 
Na een snel genomen vrije trap even later belandde de bal bij Wouter in het strafschopgebied. Die werd foutief neergehaald en de bal belandde bijgevolg op de stip. Mike bracht Tienen zo op een 1-0 voorsprong.
 
Kevin V. probeerde de voorsprong uit te diepen, maar de bezoekende doelman belette een 2e doelpunt. Ook Jens kreeg de afvallende bal er niet in, hij trof de bovenkant van de lat. Toen Jens wat later alleen  aan de haal ging met de bal, kwam de doelman goed uit en slaagde er zo in het schot af te blokken.
 
Net voor de rust probeerde Hamme om nog op gelijke hoogte te komen met Tienen, maar de Tiense verdediging stopte de aanval sterk af. De laatste kans was voor Tienen. Na een vrije trap van Thomas kwam de bal bij Kevin V. Zijn schot ging echter voorlangs.
 
In de 2e helft kwam er al snel een wissel voor Tienen. Nicolas kwam Glenn vervangen die een dikke enkel had overgehouden na een slecht contact met een tegenstander. Bij een hoekschop van Mike kwam Ruben goed ingelopen, zijn kopbal belandde net naast het doel.
Het eerste kwartier van de 2 helft verliep verder vrij rustig zonder enige kans van beide ploegen. In de 67e minuut was het wel raak voor de bezoekers. Al was er wel wat twijfel bij het doelpunt. Terwijl de lijnrechter vlagde voor buitenspel, liet de scheidsrechter doorspelen. Terecht of onterecht, de 1-1 was een feit.
 
De Tiense Uefa’s lieten het hoofd niet hangen. Jens probeerde het met het hoofd uit een vrije trap van Mike, maar zijn poging ging naast. Tienen voerde de druk nog wat meer op en de wedstrijd werd een stuk vinniger. Na een vrije trap van Kevin V., kopte Jens de bal door tot bij Mike. Hij mikte de bal over het doel.
 
Met nog 5 minuten op de klok kreeg Hamme opnieuw een schietkans. Kevin V.C. was alert en kon de bal pakken. In de 88e minuut kreeg Tienen een hoekschop. De mogelijk laatste kans om alsnog de overwinning binnen te halen. Mike zwierde de bal voor doel, Thomas kon zijn hoofd ertegen plaatsen en deed de netten trillen. De wedstrijd eindigde zo op een 2-1 overwinning voor Tienen.
 
Een mooie start van de 2e competitiehelft wat belooft voor de volgende matchen. Volgende week staat er opnieuw geen competitiematch op het programma, dan wordt er thuis een oefenmatch tegen Hannuit gespeeld.
 
KVK Tienen: Kevin Van Cutsem, Simon Van Gucht, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Dimitri Gregoir, Ruben Claes, Glenn Neven (47’ Nicolas Tavares Das Neves), Wouter Hias, Mike Deverdenne, Jens Winnen, Kevin Vanderstukken.
 
Verslag door Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure