UEFA's KVK - Doornik: 1-1 Printervriendelijke versie

De tegenstander van het weekend voor de Tiense Uefa’s was Doornik. Op verplaatsing werd er met 2-4 cijfers makkelijk van hen gewonnen.
 
Tienen kreeg de eerste goede kans van de wedstrijd. Tom gaf de bal scherp voor doel, maar Mike kon zijn voet net niet tegen de bal plaatsen. Wat later kwam Doornik opnieuw goed weg. Tom schoot op doel na een voorzet van Glenn, zijn poging belandde naast de doelpaal.
 
Doornik kwam er na een kwartier een eerste keer goed uit. Cas was alert en kon de bal makkelijk wegtikken. Toch bleef de meeste druk van Tienen komen. Nicolas kopte sterk door op een bal van Mike. De kopbal belandde in Glenns voeten, die werd afgevlagd voor buitenspel. Wouter probeerde het enkele minuten later nog met een schot, de Doornikse doelman wist de bal te pakken.
 
Op het halfuur kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een aanval van Doornik werd de bal vrij binnen gekopt. Doornik probeerde onmiddellijk hierna een tweede doelpunt te maken, maar Cas kwam steeds goed tussenbeide. Zowel Tom als Jens kregen net voor de rust hun schot niet tegen de netten. Het bleef bij 0-1 na 45 minuten.
 
Na de rust ging Tienen nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer. Nicolas schot uit een vrije trap van Mike moest in hoekschop gewerkt worden door de doelman. Kort daarop moest Doornik met tien verder nadat een speler na een fout een tweede keer geel kreeg.
 
Glenn greep zijn kans en schoot op doel. Daaruit kwam een hoekschop waarbij Mike de bal voor doel slingerde en Thomas op doel kopte. Een doelpunt bleef voorlopig uit.
 
Bij een zoveelste hoekschop speelde Mike de bal kort tot bij Kevin V., die voorgaf tot bij Lennert. Zijn schot werd echter afgeblokt door de Doornikse verdediging. Nog geen minuutje later maakte Jens een knappe actie op links, Wouter stond op de juiste plek om de 1-1 binnen te tikken.
 
Met nog een twintigtal minuten op de klok, kon de wedstrijd nog alle kanten op. Jens kopte in de 74e minuut het leder binnen uit een vrije trap van Thomas. Het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Onze jongens creërden de betere kansen en trokken de match naar zich toe. Vooral uit stilstaande fases werd het gevaarlijk voor het doel van de bezoekers. Zo kon de doelman Lennerts kopbal maar net in hoekschop tikken.
 
Kort voor het einde kreeg Thomas nog een goede kopkans op een vrije trap van Jens, maar hij mikte de bal over het doel. In de allerlaatste minuut kopte ook Jens nog op doel. Het bleef echter bij een 1-1 gelijkspel.
 
Volgende week staat er een verre verplaatsing op het programma. Dan wordt er gespeeld op het veld van KV Oostende.
 
KVK Tienen: Cas Vervaeren, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Glenn Neven, Simon Beuls (45’ Lennert Vanherberghen), Mike Deverdenne, Jens Winnen, Tom Simons (63’ Simon Van Gucht), Nicolas Das Tavares Neves.
 
Verslag door Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure