UEFA's KVK - Doornik: 1-1 Printervriendelijke versie

De tegenstander van het weekend voor de Tiense Uefa’s was Doornik. Op verplaatsing werd er met 2-4 cijfers makkelijk van hen gewonnen.
 
Tienen kreeg de eerste goede kans van de wedstrijd. Tom gaf de bal scherp voor doel, maar Mike kon zijn voet net niet tegen de bal plaatsen. Wat later kwam Doornik opnieuw goed weg. Tom schoot op doel na een voorzet van Glenn, zijn poging belandde naast de doelpaal.
 
Doornik kwam er na een kwartier een eerste keer goed uit. Cas was alert en kon de bal makkelijk wegtikken. Toch bleef de meeste druk van Tienen komen. Nicolas kopte sterk door op een bal van Mike. De kopbal belandde in Glenns voeten, die werd afgevlagd voor buitenspel. Wouter probeerde het enkele minuten later nog met een schot, de Doornikse doelman wist de bal te pakken.
 
Op het halfuur kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een aanval van Doornik werd de bal vrij binnen gekopt. Doornik probeerde onmiddellijk hierna een tweede doelpunt te maken, maar Cas kwam steeds goed tussenbeide. Zowel Tom als Jens kregen net voor de rust hun schot niet tegen de netten. Het bleef bij 0-1 na 45 minuten.
 
Na de rust ging Tienen nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer. Nicolas schot uit een vrije trap van Mike moest in hoekschop gewerkt worden door de doelman. Kort daarop moest Doornik met tien verder nadat een speler na een fout een tweede keer geel kreeg.
 
Glenn greep zijn kans en schoot op doel. Daaruit kwam een hoekschop waarbij Mike de bal voor doel slingerde en Thomas op doel kopte. Een doelpunt bleef voorlopig uit.
 
Bij een zoveelste hoekschop speelde Mike de bal kort tot bij Kevin V., die voorgaf tot bij Lennert. Zijn schot werd echter afgeblokt door de Doornikse verdediging. Nog geen minuutje later maakte Jens een knappe actie op links, Wouter stond op de juiste plek om de 1-1 binnen te tikken.
 
Met nog een twintigtal minuten op de klok, kon de wedstrijd nog alle kanten op. Jens kopte in de 74e minuut het leder binnen uit een vrije trap van Thomas. Het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Onze jongens creërden de betere kansen en trokken de match naar zich toe. Vooral uit stilstaande fases werd het gevaarlijk voor het doel van de bezoekers. Zo kon de doelman Lennerts kopbal maar net in hoekschop tikken.
 
Kort voor het einde kreeg Thomas nog een goede kopkans op een vrije trap van Jens, maar hij mikte de bal over het doel. In de allerlaatste minuut kopte ook Jens nog op doel. Het bleef echter bij een 1-1 gelijkspel.
 
Volgende week staat er een verre verplaatsing op het programma. Dan wordt er gespeeld op het veld van KV Oostende.
 
KVK Tienen: Cas Vervaeren, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Glenn Neven, Simon Beuls (45’ Lennert Vanherberghen), Mike Deverdenne, Jens Winnen, Tom Simons (63’ Simon Van Gucht), Nicolas Das Tavares Neves.
 
Verslag door Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure