UEFA's KVK - Doornik: 1-1 Printervriendelijke versie

De tegenstander van het weekend voor de Tiense Uefa’s was Doornik. Op verplaatsing werd er met 2-4 cijfers makkelijk van hen gewonnen.
 
Tienen kreeg de eerste goede kans van de wedstrijd. Tom gaf de bal scherp voor doel, maar Mike kon zijn voet net niet tegen de bal plaatsen. Wat later kwam Doornik opnieuw goed weg. Tom schoot op doel na een voorzet van Glenn, zijn poging belandde naast de doelpaal.
 
Doornik kwam er na een kwartier een eerste keer goed uit. Cas was alert en kon de bal makkelijk wegtikken. Toch bleef de meeste druk van Tienen komen. Nicolas kopte sterk door op een bal van Mike. De kopbal belandde in Glenns voeten, die werd afgevlagd voor buitenspel. Wouter probeerde het enkele minuten later nog met een schot, de Doornikse doelman wist de bal te pakken.
 
Op het halfuur kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een aanval van Doornik werd de bal vrij binnen gekopt. Doornik probeerde onmiddellijk hierna een tweede doelpunt te maken, maar Cas kwam steeds goed tussenbeide. Zowel Tom als Jens kregen net voor de rust hun schot niet tegen de netten. Het bleef bij 0-1 na 45 minuten.
 
Na de rust ging Tienen nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer. Nicolas schot uit een vrije trap van Mike moest in hoekschop gewerkt worden door de doelman. Kort daarop moest Doornik met tien verder nadat een speler na een fout een tweede keer geel kreeg.
 
Glenn greep zijn kans en schoot op doel. Daaruit kwam een hoekschop waarbij Mike de bal voor doel slingerde en Thomas op doel kopte. Een doelpunt bleef voorlopig uit.
 
Bij een zoveelste hoekschop speelde Mike de bal kort tot bij Kevin V., die voorgaf tot bij Lennert. Zijn schot werd echter afgeblokt door de Doornikse verdediging. Nog geen minuutje later maakte Jens een knappe actie op links, Wouter stond op de juiste plek om de 1-1 binnen te tikken.
 
Met nog een twintigtal minuten op de klok, kon de wedstrijd nog alle kanten op. Jens kopte in de 74e minuut het leder binnen uit een vrije trap van Thomas. Het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Onze jongens creërden de betere kansen en trokken de match naar zich toe. Vooral uit stilstaande fases werd het gevaarlijk voor het doel van de bezoekers. Zo kon de doelman Lennerts kopbal maar net in hoekschop tikken.
 
Kort voor het einde kreeg Thomas nog een goede kopkans op een vrije trap van Jens, maar hij mikte de bal over het doel. In de allerlaatste minuut kopte ook Jens nog op doel. Het bleef echter bij een 1-1 gelijkspel.
 
Volgende week staat er een verre verplaatsing op het programma. Dan wordt er gespeeld op het veld van KV Oostende.
 
KVK Tienen: Cas Vervaeren, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Glenn Neven, Simon Beuls (45’ Lennert Vanherberghen), Mike Deverdenne, Jens Winnen, Tom Simons (63’ Simon Van Gucht), Nicolas Das Tavares Neves.
 
Verslag door Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Sporting Hasselt
zondag 2 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Ontdek onze partnerbrochure