UEFA's Doornik - KVK: 2-4 Printervriendelijke versie

Na het gelijkspel van vorige week, trokken de Tiense Uefa’s dit weekend naar het verre Doornik om 3 punten binnen te halen.
 
Tienen kreeg al vroeg in de partij een goede kans met een kopbal van Mike uit een vrije trap van Lucas. De scheidsrechter floot echter voor duwfout. De Waalse tegenstander begon nadien druk te zetten op de Tiense verdediging, maar die kraakte niet. Tienen nam het heft in handen en kon enkele aardige kansen creëren. Zo maakte Tom een mooie actie in het centrum, maar mikte de bal over. In de 21e minuut was het wel raak. Thomas plaatste zich achter de bal bij een vrije trap en maakte er knap 0-1 van.
 
Na het doelpunt was het voor beide ploegen een tijd lang erg moeilijk om tot een degelijke kans te komen. Enkele minuten voor rust kreeg een Doornikse speler rood omdat hij een slaande beweging had gemaakt naar één van onze jongens. Slechts een minuutje later gaf Jens de bal mee met Tom op links die voorzette naar Lucas. Zijn kopbal werd weg gewerkt door de doelman maar de bal belandde opnieuw bij hem zodat hij er alsnog 0-2 van kon maken. Daarna was het rusten geblazen.
 
Al snel in de tweede helft was Doornik gevaarlijk, maar Kevin V.C. kwam sterk uit doel en belette de thuisploeg te scoren. In de 51e minuut gaf Kevin V. een voorzet vanop links die in Wouter’s voeten belandde. Hij schoot op doel en maakte er zo 0-3 van. Doornik gaf zich nog niet helemaal gewonnen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer.
 
Ze zetten steeds meer druk en vonden wat ze zochten, het werd 1-3. Enkele minuten later kreeg Doornik een penalty nadat Kevin V. de bal tegen zijn hand kreeg in het strafschopgebied. Maar de strafschop werd gemist en Tienen behield de voorsprong. Ze slaagden er zelfs nog in om die voorsprong uit te diepen. Lucas zette door op rechts en gaf de bal naar het centrum waar Jens klaar stond om er 1-4 van te maken. Maar ook Doornik wist net voor affluiten nog te scoren. Ze kregen opnieuw een penalty, dit keer na handspel van Amardeep. Zo werd het uiteindelijk nog 2-4.
 
De overwinning werd gevierd met ‘een dansje rond de tafel’ en ook de supporters werden bedankt voor hun steun. Laat deze positieve noot zich volgende week ook doorzetten tegen het sterke Oostende.
 
KVK Tienen: Kevin Van Cutsem, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Lucas Velaers, Glenn Neven, Dimitri Gregoire, Mike Deverdenne (87’ Cas Vervaeren), Tom Simons, Jens Winnen.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure