UEFA's Doornik - KVK: 2-4 Printervriendelijke versie

Na het gelijkspel van vorige week, trokken de Tiense Uefa’s dit weekend naar het verre Doornik om 3 punten binnen te halen.
 
Tienen kreeg al vroeg in de partij een goede kans met een kopbal van Mike uit een vrije trap van Lucas. De scheidsrechter floot echter voor duwfout. De Waalse tegenstander begon nadien druk te zetten op de Tiense verdediging, maar die kraakte niet. Tienen nam het heft in handen en kon enkele aardige kansen creëren. Zo maakte Tom een mooie actie in het centrum, maar mikte de bal over. In de 21e minuut was het wel raak. Thomas plaatste zich achter de bal bij een vrije trap en maakte er knap 0-1 van.
 
Na het doelpunt was het voor beide ploegen een tijd lang erg moeilijk om tot een degelijke kans te komen. Enkele minuten voor rust kreeg een Doornikse speler rood omdat hij een slaande beweging had gemaakt naar één van onze jongens. Slechts een minuutje later gaf Jens de bal mee met Tom op links die voorzette naar Lucas. Zijn kopbal werd weg gewerkt door de doelman maar de bal belandde opnieuw bij hem zodat hij er alsnog 0-2 van kon maken. Daarna was het rusten geblazen.
 
Al snel in de tweede helft was Doornik gevaarlijk, maar Kevin V.C. kwam sterk uit doel en belette de thuisploeg te scoren. In de 51e minuut gaf Kevin V. een voorzet vanop links die in Wouter’s voeten belandde. Hij schoot op doel en maakte er zo 0-3 van. Doornik gaf zich nog niet helemaal gewonnen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer.
 
Ze zetten steeds meer druk en vonden wat ze zochten, het werd 1-3. Enkele minuten later kreeg Doornik een penalty nadat Kevin V. de bal tegen zijn hand kreeg in het strafschopgebied. Maar de strafschop werd gemist en Tienen behield de voorsprong. Ze slaagden er zelfs nog in om die voorsprong uit te diepen. Lucas zette door op rechts en gaf de bal naar het centrum waar Jens klaar stond om er 1-4 van te maken. Maar ook Doornik wist net voor affluiten nog te scoren. Ze kregen opnieuw een penalty, dit keer na handspel van Amardeep. Zo werd het uiteindelijk nog 2-4.
 
De overwinning werd gevierd met ‘een dansje rond de tafel’ en ook de supporters werden bedankt voor hun steun. Laat deze positieve noot zich volgende week ook doorzetten tegen het sterke Oostende.
 
KVK Tienen: Kevin Van Cutsem, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Lucas Velaers, Glenn Neven, Dimitri Gregoire, Mike Deverdenne (87’ Cas Vervaeren), Tom Simons, Jens Winnen.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure