UEFA's Antwerp FC - KVK: 1-1 Printervriendelijke versie

Door de wijziging van de kalender, moesten er enkele wedstrijden in de week ingepast worden, waaronder deze van woensdag. De wedstrijd ving aan om 18u30 en Antwerp was de te bekampen tegenstander. In de uitwedstrijd werd er aan het begin van het seizoen met 2-1 verloren tegen Antwerp.
 
Door de hevige regenval van de voorbije dagen, lag het veld er niet perfect bij. In de openingsfase was het voor beide ploegen dan ook zoeken naar het juiste spel. Antwerp probeerde uit stilstaande fases gevaar te creëren voor het Tiense doel. Zowel Cas als de Tiense verdediging werkten de dreiging moeiteloos weg.
 
Tienen kreeg een eerste goede kans na een goed kwartier spelen. Lennert kopte op doel uit Mike’s vrije trap, maar mikte de bal naast. Antwerp zette kort hierop een aanval op. Amardeep blokte het schot af waardoor Cas de bal makkelijk kon pakken.
 
De meeste druk kwam nu van de bezoekers. De bal moest op korte tijd enkele keren in hoekschop worden gewerkt, maar Antwerp kwam niet tot een doelpunt. Tienen profiteerde hiervan en zette de tegenaanval in. Glenn gaf de bal mee met Mike op links. Die dook het zestienmetergebied in en werd neergehaald door een Antwerp-speler, penalty! Mike plaatste zich achter de bal en legde de 1-0 beheerst tegen de netten.
 
Twee minuten later kreeg Antwerp een vrije trap net voor het strafschopgebied. De bal werd tussen de palen getrapt, maar Cas stond op de juiste plek. Net voor de rust zorgden de Tiense Uefa’s nog voor enig gevaar voor het Antwerpse doel. Na een mooi opgezette aanval schoot Mike op doel, zijn poging zoefde over. We gingen de rust in met een 1-0 voorsprong.
 
Al snel in de tweede helft kreeg Tienen een goede doelkans. Mike’s hoekschop belandde voorbij de tweede paal en werd door Thomas terug voor doel gekopt. Lennert kon zijn hoofd er net niet tegen plaatsen en de afvallende bal was voor Kevin V. Die schoot van buiten het strafschopgebied op doel, maar mikte over.
 
Wat later ontsnapte Tienen aan een doelpunt, toen de bal na een vrije trap tegen de paal botste en in corner rolde. Het schot dat uit de hoekschop volgde, werd door een Antwerp-speler naast getrapt. Met nog 25 minuten op de klok, kwam Antwerp met tien man te staan. Een speler kreeg een tweede keer geel nadat hij de scheidsrechter beledigd had.
 
Tienen creërde vervolgens weer wat meer kansen. Zo moest Toms schot door de doelman in hoekschop worden gewerkt. Een minuut later trapte Mike een vrije trap voor doel en belandde de bal binnen het doelkader. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel.
 
Vijf minuten voor affluiten maakte Tom de actie op rechts en leverde de bal af bij Jens in het centrum, die niet aarzelde en op doel schoot. De Antwerpse doelman was alert en hield zijn netten schoon. Nog geen minuutje later rondde Antwerp een laatste aanval af met een doelpunt. Zo werd het uiteindelijk nog 1-1.
 
Opnieuw een gelijkspel voor de Tiense Uefa’s, al kunnen ze niet ontevreden zijn over het geleverde spel. Zaterdag wordt er wegens omstandigheden niet in Kumtich maar in Grimde gespeeld, de tegenstander voor onze jongens is dan Charleroi.
 
KVK Tienen: Cas Vervaeren, Simon Van Gucht, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Glenn Neven, Lennert Vanherberghen, Mike Deverdenne, Jens Winnen, Tom Simons, Nicolas Das Tavares Neves (85’ Jean-Philippe Danneel).
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure