U16: bittere suikerklontjes en een frisse Duvel Printervriendelijke versie

Op deze 3de midweekmatch op 2 september 2009 moesten we naar de nog enige maximum leider, Lierse. Het vel van de beer mag je nooit op voorhand verkopen, maar het zou onze jongens toch zeer moeilijk worden tegen dit krachtig en voetballend team op eigen synthetisch veld.

Dus voor bepaalde grootouders moest den DUVEL nog niet koud gezet worden.

In het begin van de wedstrijd kwamen we er weinig voetballend uit, maar konden hun speldenprikken beperken tot juist in de 16, daar konden we het gewaar telkens keren.

Na een terechte vrijshop scoorden zij de 1-0. We wisten toen dat het nog moeilijker ging worden, doch konden we even later onze spits nog eens diep sturen en hij scoorde de 1-1. Deze score bleef behouden tot de rust.

Na de pauze bleef het spelbeeld hetzelfde, Lierse meer aan de bal waaruit de (logische) 2-1 volgde. Met nog 20 minuten te gaan speelde Lierse de bal slecht rond, waaruit een goed oplettende KVK- speler kon gelijkstellen. Een stunt (voor ons 2-2) leek in de maak.

Vanaf nu begonnen we iets beter mee te voetballen, versierden ook enkele doelkansen en wisten zowaar hiervan nog éen te benutten.

Hoezeer Lierse ook bleef drukken, hielden we stand tot het einde en bleef er voor hen alleen een bitter suikerklontje achter.

Ik (wij papa’s) zou zeggen, jongens, blijf zo voetballen waar het kan, trap achteraan de bal al eens weg als het moet, t’is misschien niet altijd even mooi, maar het smaakt (den DUVEL).

DIKKE PROFICIAT AAN HEEL DE PLOEG !!

Ook een dikke pluim aan het jonge scheidsrechterstrio.

Eddy Kempeneers

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure