U15S: SK Lierse - KVK Tienen: 2 - 3 Printervriendelijke versie

Op een zeer warme zondag stond de laatste verplaatsing voor onze spelers van U15S op het programma, nl. SK Lierse. Al tijdens de opwarming merkten we dat Lierse met veel spelers van de U15A op het veld stond.
 
De eerste 10 minuten waren gelijk opgaand maar toen liet de scheidsrechter een duidelijk buitenspel (zeker 5 m) doorgaan waarop ze konden scoren. Dit leidde tot grote frustratie bij onze talrijke supporters. Dit doelpunt taste het moreel van onze spelers niet aan maar in tegendeel, de motivatie werd nog groter en we lieten Lierse achter de bal lopen.
Op de 25ste minuut werd er dan vanachter uit mooi uitgevoetbald en zonder dat er ook nog maar iemand van Lierse de bal kon raken kwam Niels in schietpositie en de doelman was kansloos. Heerlijk om zulke mooi samenspel te zien. We schakelden dan nog een versnelling hoger en opnieuw na 20 passes waarbij die van Lierse enkel naar de bal konden kijken bracht Arwen met een schitterende pass Svevo voor doel die dan de keeper mooi lobte : 1 – 2. Tot bij de rust bleven we dan ook de beste ploeg op het veld.
 
Ruststand 1 - 2
 
 
De trainer van Lierse maakte tijdens de rust een praatje met de scheidsrechter, deed enkele vervangingen en bracht een grote, zwarte spits in. Lierse begon ook dadelijk wat agressiever te spelen, maakte gebruik van veel lange ballen richting snelle spits en kon daarom het begin van de tweede helft domineren. Hij kon dan na 10 minuten scoren, opnieuw met een buitenspelreukje aan. 2-2
 
Hierna namen onze jongens echter de wedstrijd terug in handen, we speelden misschien met iets te veel risico vooruit waardoor Gunther, onze doelman 2 maal goed moest tussenbeide komen op een snelle counter van Lierse. Dit tot grote ergernis van een paar Lierse-speler waarvan er één voor de ogen van de scheidsrechter Sacha een vuistslag gaf in het aangezicht zonder dat die hierop reageerde alsook de trainer van Lierse die deze agressie bleef aanmoedigen.

Dit incident gaf onze jongens nog meer de moed om aan Lierse te tonen wat mooi voetbal is en ze lieten zich niet provoceren door de spelers van Lierse.Goed zo jongens om te tonen dat de jeugdopleiding van Tienen gericht is op het brengen van mooi voetbal. Op de 65ste minuut kreeg Gunther (op vraag van de groep) een applausvervanging. Hij verlaat na 5 jaren KVK. Bedankt Gunther voor dit mooie seizoen. In de laatste minuut was er dan een schitterende actie van Sacha op links die de bal voor doel bracht en Niels nam de voorzet in één tijd over. Winkelhaak en 2 – 3.

De ganse ploeg (ook de wisselspelers) bouwden dan een kort feestje voor onze dolgelukkige supporters. Deze 45 seconden feesten werden dan door de ref met 5 minuten overtime bestraft. Ook hierin was het Tienen dat de bal opeiste en voor gevaar kon zorgen
 
Eindstand : SK Lierse – KVK Tienen : 2-3
 
Ploegopstelling : 4-4-2
1.Vanderlinden Fabio  2.Swinnen Tom  3.Vanacker Maxime  4.Didier Beeten  5. Robin Hendrickx  6.Broos Sacha  7.Niels Massin  8.Arwen Waegeneers
9.Vandersmissen Svevo  10.Loren Vancleef  11.Kristof Leenen
Wisselspelers : Gunther Schepens, Joey Tits, Jarne Coekaerts, Glenn Moyaerts
 
Afgevaardigden : Jos Hendrickx en Philippe Coekaerts,
 
Deze 2 mensen hebben ook voor een schitterend seizoen gezorgd voor de U15 Shadows zodat ik er twee vrienden voor het leven bij heb. Voor de toekomst jongens : Blijf werken. Mijn grootste ontgoocheling dit seizoen was het ogenblik dat ik hoorde dat ik volgend jaar jullie trainer niet meer kan zijn. Ik vind dit zeer spijtig en weet ook dat jullie dit spijtig vinden. Vijf of zes spelers zijn klaar om volgend seizoen naar de A-groep te gaan. Ik hoop dat jullie trainers voor volgend seizoen dit ook zo zien maar heb daar het volste vertrouwen in.
 
Proficiat jongens voor het prachtige seizoen en bedankt voor jullie talrijke aanwezigheid op de trainingen en veel succes in de toekomst
 
Trainer Vincent
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure