U15S: SK Lierse - KVK Tienen: 2 - 3 Printervriendelijke versie

Op een zeer warme zondag stond de laatste verplaatsing voor onze spelers van U15S op het programma, nl. SK Lierse. Al tijdens de opwarming merkten we dat Lierse met veel spelers van de U15A op het veld stond.
 
De eerste 10 minuten waren gelijk opgaand maar toen liet de scheidsrechter een duidelijk buitenspel (zeker 5 m) doorgaan waarop ze konden scoren. Dit leidde tot grote frustratie bij onze talrijke supporters. Dit doelpunt taste het moreel van onze spelers niet aan maar in tegendeel, de motivatie werd nog groter en we lieten Lierse achter de bal lopen.
Op de 25ste minuut werd er dan vanachter uit mooi uitgevoetbald en zonder dat er ook nog maar iemand van Lierse de bal kon raken kwam Niels in schietpositie en de doelman was kansloos. Heerlijk om zulke mooi samenspel te zien. We schakelden dan nog een versnelling hoger en opnieuw na 20 passes waarbij die van Lierse enkel naar de bal konden kijken bracht Arwen met een schitterende pass Svevo voor doel die dan de keeper mooi lobte : 1 – 2. Tot bij de rust bleven we dan ook de beste ploeg op het veld.
 
Ruststand 1 - 2
 
 
De trainer van Lierse maakte tijdens de rust een praatje met de scheidsrechter, deed enkele vervangingen en bracht een grote, zwarte spits in. Lierse begon ook dadelijk wat agressiever te spelen, maakte gebruik van veel lange ballen richting snelle spits en kon daarom het begin van de tweede helft domineren. Hij kon dan na 10 minuten scoren, opnieuw met een buitenspelreukje aan. 2-2
 
Hierna namen onze jongens echter de wedstrijd terug in handen, we speelden misschien met iets te veel risico vooruit waardoor Gunther, onze doelman 2 maal goed moest tussenbeide komen op een snelle counter van Lierse. Dit tot grote ergernis van een paar Lierse-speler waarvan er één voor de ogen van de scheidsrechter Sacha een vuistslag gaf in het aangezicht zonder dat die hierop reageerde alsook de trainer van Lierse die deze agressie bleef aanmoedigen.

Dit incident gaf onze jongens nog meer de moed om aan Lierse te tonen wat mooi voetbal is en ze lieten zich niet provoceren door de spelers van Lierse.Goed zo jongens om te tonen dat de jeugdopleiding van Tienen gericht is op het brengen van mooi voetbal. Op de 65ste minuut kreeg Gunther (op vraag van de groep) een applausvervanging. Hij verlaat na 5 jaren KVK. Bedankt Gunther voor dit mooie seizoen. In de laatste minuut was er dan een schitterende actie van Sacha op links die de bal voor doel bracht en Niels nam de voorzet in één tijd over. Winkelhaak en 2 – 3.

De ganse ploeg (ook de wisselspelers) bouwden dan een kort feestje voor onze dolgelukkige supporters. Deze 45 seconden feesten werden dan door de ref met 5 minuten overtime bestraft. Ook hierin was het Tienen dat de bal opeiste en voor gevaar kon zorgen
 
Eindstand : SK Lierse – KVK Tienen : 2-3
 
Ploegopstelling : 4-4-2
1.Vanderlinden Fabio  2.Swinnen Tom  3.Vanacker Maxime  4.Didier Beeten  5. Robin Hendrickx  6.Broos Sacha  7.Niels Massin  8.Arwen Waegeneers
9.Vandersmissen Svevo  10.Loren Vancleef  11.Kristof Leenen
Wisselspelers : Gunther Schepens, Joey Tits, Jarne Coekaerts, Glenn Moyaerts
 
Afgevaardigden : Jos Hendrickx en Philippe Coekaerts,
 
Deze 2 mensen hebben ook voor een schitterend seizoen gezorgd voor de U15 Shadows zodat ik er twee vrienden voor het leven bij heb. Voor de toekomst jongens : Blijf werken. Mijn grootste ontgoocheling dit seizoen was het ogenblik dat ik hoorde dat ik volgend jaar jullie trainer niet meer kan zijn. Ik vind dit zeer spijtig en weet ook dat jullie dit spijtig vinden. Vijf of zes spelers zijn klaar om volgend seizoen naar de A-groep te gaan. Ik hoop dat jullie trainers voor volgend seizoen dit ook zo zien maar heb daar het volste vertrouwen in.
 
Proficiat jongens voor het prachtige seizoen en bedankt voor jullie talrijke aanwezigheid op de trainingen en veel succes in de toekomst
 
Trainer Vincent
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure