U15S: SK Lierse - KVK Tienen: 2 - 3 Printervriendelijke versie

Op een zeer warme zondag stond de laatste verplaatsing voor onze spelers van U15S op het programma, nl. SK Lierse. Al tijdens de opwarming merkten we dat Lierse met veel spelers van de U15A op het veld stond.
 
De eerste 10 minuten waren gelijk opgaand maar toen liet de scheidsrechter een duidelijk buitenspel (zeker 5 m) doorgaan waarop ze konden scoren. Dit leidde tot grote frustratie bij onze talrijke supporters. Dit doelpunt taste het moreel van onze spelers niet aan maar in tegendeel, de motivatie werd nog groter en we lieten Lierse achter de bal lopen.
Op de 25ste minuut werd er dan vanachter uit mooi uitgevoetbald en zonder dat er ook nog maar iemand van Lierse de bal kon raken kwam Niels in schietpositie en de doelman was kansloos. Heerlijk om zulke mooi samenspel te zien. We schakelden dan nog een versnelling hoger en opnieuw na 20 passes waarbij die van Lierse enkel naar de bal konden kijken bracht Arwen met een schitterende pass Svevo voor doel die dan de keeper mooi lobte : 1 – 2. Tot bij de rust bleven we dan ook de beste ploeg op het veld.
 
Ruststand 1 - 2
 
 
De trainer van Lierse maakte tijdens de rust een praatje met de scheidsrechter, deed enkele vervangingen en bracht een grote, zwarte spits in. Lierse begon ook dadelijk wat agressiever te spelen, maakte gebruik van veel lange ballen richting snelle spits en kon daarom het begin van de tweede helft domineren. Hij kon dan na 10 minuten scoren, opnieuw met een buitenspelreukje aan. 2-2
 
Hierna namen onze jongens echter de wedstrijd terug in handen, we speelden misschien met iets te veel risico vooruit waardoor Gunther, onze doelman 2 maal goed moest tussenbeide komen op een snelle counter van Lierse. Dit tot grote ergernis van een paar Lierse-speler waarvan er één voor de ogen van de scheidsrechter Sacha een vuistslag gaf in het aangezicht zonder dat die hierop reageerde alsook de trainer van Lierse die deze agressie bleef aanmoedigen.

Dit incident gaf onze jongens nog meer de moed om aan Lierse te tonen wat mooi voetbal is en ze lieten zich niet provoceren door de spelers van Lierse.Goed zo jongens om te tonen dat de jeugdopleiding van Tienen gericht is op het brengen van mooi voetbal. Op de 65ste minuut kreeg Gunther (op vraag van de groep) een applausvervanging. Hij verlaat na 5 jaren KVK. Bedankt Gunther voor dit mooie seizoen. In de laatste minuut was er dan een schitterende actie van Sacha op links die de bal voor doel bracht en Niels nam de voorzet in één tijd over. Winkelhaak en 2 – 3.

De ganse ploeg (ook de wisselspelers) bouwden dan een kort feestje voor onze dolgelukkige supporters. Deze 45 seconden feesten werden dan door de ref met 5 minuten overtime bestraft. Ook hierin was het Tienen dat de bal opeiste en voor gevaar kon zorgen
 
Eindstand : SK Lierse – KVK Tienen : 2-3
 
Ploegopstelling : 4-4-2
1.Vanderlinden Fabio  2.Swinnen Tom  3.Vanacker Maxime  4.Didier Beeten  5. Robin Hendrickx  6.Broos Sacha  7.Niels Massin  8.Arwen Waegeneers
9.Vandersmissen Svevo  10.Loren Vancleef  11.Kristof Leenen
Wisselspelers : Gunther Schepens, Joey Tits, Jarne Coekaerts, Glenn Moyaerts
 
Afgevaardigden : Jos Hendrickx en Philippe Coekaerts,
 
Deze 2 mensen hebben ook voor een schitterend seizoen gezorgd voor de U15 Shadows zodat ik er twee vrienden voor het leven bij heb. Voor de toekomst jongens : Blijf werken. Mijn grootste ontgoocheling dit seizoen was het ogenblik dat ik hoorde dat ik volgend jaar jullie trainer niet meer kan zijn. Ik vind dit zeer spijtig en weet ook dat jullie dit spijtig vinden. Vijf of zes spelers zijn klaar om volgend seizoen naar de A-groep te gaan. Ik hoop dat jullie trainers voor volgend seizoen dit ook zo zien maar heb daar het volste vertrouwen in.
 
Proficiat jongens voor het prachtige seizoen en bedankt voor jullie talrijke aanwezigheid op de trainingen en veel succes in de toekomst
 
Trainer Vincent
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Sp.-Mopertingen
KVK Tienen
zondag 8 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure