U13S Verslag KVKT – FC Antwerp: 2-2 Printervriendelijke versie

Deze winderige zaterdagmiddag werden we verwacht in Oorbeek voor de wedstrijd tegen FC Antwerp. Gezien de resultaten van de voorbije weken, en met in het achterhoofd dat we tegen Antwerp al een goed resultaat hadden neergezet op het tornooi te Dessel, vreesde ik dat er wat nonchalance in de ploeg gekropen was. De voorbije week tijdens de trainingen was dit al opgevallen.
 
Bij de wedstrijdvoorbereiding werd de jongens nogmaals op het hart gedrukt om de tegenstander niet te onderschatten en bij dit weer zoveel mogelijk over de grond te voetballen. Deze raad werd vanaf het eerste fluitsignaal goed opgevolgd, met onmiddellijk gevolg dat we Antwerp konden vastzetten op hun speelhelft. Na 3’ mocht Davy al een vrije trap nemen, en zoals in één van de vorige wedstrijden werd ook deze netjes tegen de touwen getrapt. We bleven de wedstrrijd in handen houden en na een kwartier kon Axel C. er na een mooie aanval 2-0 van maken. Naar het einde van de eerste helft kwam Antwerp opzetten en konden ze Lars een paar keer bedreigen, echter zonder tegen te scoren.
 
De tweede helft wes er ééntje om snel te vergeten, de combinaties bleven uit. We gingen de bal maar steeds diep vooruitjagen, en vooral onze veldbezetting werd verwaarloosd. Na te gemakkelijk balverlies mocht de tegenpartij een vrije trap nemen, de 2-1 stond op het bord.
We waren duidelijk van de kaart, want het was Antwerp dat nu een aantal kansen kon afdwingen. Na slecht uitverdedigen kon Antwerp een tweede keer scoren.
 
Op basis van de tweede helft verdiende Antwerp zeker dit gelijkspel. We dienen echter wel de bedenking te maken dat we het enkel aan onszelf te wijten hebben dat Antwerp terug in de wedstrijd is kunnen komen. Zoals reeds meermaals aangehaald duurt een wedstrijd 60 minuten. We dienen de ganse wedstrijd als ploeg te strijden, het is het collectief dat deze groep sterk maakt. Daarom, steeds honderd procent inzet en motivatie zijn nodig om het combinatievoetbal te brengen waar wij als trainers fier op zijn. Het resultaat is van ondergeschikt belang.
 
Verslag door trainer Dirk Knops
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure