U13S Lierse SK - KVKT: 3-1 Printervriendelijke versie

Op deze herfstachtige zondagmorgen stond voor onze shadows een verplaatsing naar Lierse op het programma. Door tal van omstandigheden (ziekte - verlof....) konden we met slechts 12 spelers afreizen. Bij aankomst in Lierse bleek dat er in eerste instantie geen scheidsrechter aanwezig was maar net toen Tienen er eentje binnen zijn rangen had gevonden, er plots wel eentje was (en dit zou ons zuur opbreken).
 
Onze jongens hadden er duidelijk zin want meteen trokken ze het laken naar zich toe. Na 5' werd Nicolas mooi het straatje in geduwd maar de scheids floot hem terug voor (een denkbeeldig) buitenspel. Iets daarna kregen we een 4-tal hoekschoppen op rij maar net dat laatste tikkeltje ontbrak. Lierse loerde op de counter en rond de 12' was dit succesvol.
 
De eerste keer dat ze zich voor onze doelman vertoonden en meteen was het raak. Onze jongens waren volledig van slag want van bij de aftrap was er balverlies en Lierse profiteerde meteen. Binnen 2' stonden we ineens 2-0 in het krijt. Er werd wat bijgestuurd en Tienen duwde Lierse nog meer achteruit maar eens in de backlijn van de tegenstrever liep het telkens mis. En vlak voor rusten, maakte Lierse er op counter nog 3-0 van.
 
Ruststand: 3-0
 
Bij de rust werd gevraagd gewoon door te doen zoals we bezig waren alleen verdedigend moest wat worden aangepast. En onze jongens gingen er onmiddellijk vol tegen aan. Dat resulteerde al snel in een doelpunt via Axel C.
 
Tienen gelanceerd en een fout binnen de rechthoek werd niet bestraft. Tienen bleef doorduwen en kreeg genoeg kansen maar de afwerking was net niet goed genoeg. Rond het kwartier werd Brandon dan foutief afgestopt door de laatste speler van Lierse. Dan verwacht je een verwittiging van de scheidsrechter maar deze bleef uit. En toen die zelfde spelers iets later ook nog eens de doorgebroken Lasse foutief afstopte dan verwacht je dit keer wel een kaart. Maar ook nu bleef ze op zak. Iets later alweer een fout binnen de rechthoek maar ook nu had de scheids de fout niet gezien. Dan weet je als trainer hoe laat het is. Net voor affluiten werd Lasse dan ook nog eens afgefloten voor een denkbeeldig buitenspel.
 
Proficiat mannen, we hebben vandaag getoond dat we een sterk voetballend geheel zijn, alleen maakten we vandaag defensief iets te veel foutjes. Maar voor de rest mogen jullie zeker terug blikken op een sterke prestatie en kregen jullie niet wat jullie verdienden. Op naar de volgende wedstrijd.
 
Doelpunten: 12' x (1-0); 14' x (2-0) ; 26' x (3-0) ; 36' Axel C (3-1)
 
Verslag door gelegenheidstrainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure