U13A KVSK United - KVKT: 3-1 Printervriendelijke versie

Op deze stralende zaterdagmorgen dienden we ons te verplaatsen naar Lommel. Alvorens over het sportieve te beginnen wil de ganse groep U13 zijn medeleven betonen met het tragisch overlijden van de papa van Lars (één van onze doelmannen). Wij wensen hen veel sterkte in deze moeilijke tijden.  Uit de vorige wedstrijd tegen Lommel wisten we dat vooral hun rechterflank gevaarlijk is.

We begonnen ietwat gelaten aan de wedstrijd en Lommel toonde zich veel gretiger dan Tienen. De duels werden bijna allemaal verloren en dan is het logisch dat je in de problemen. Rond de 5de minuut kon Lommel er op hoekschop dan 1-0 van maken nadat een kopbal die naast ging ongelukkig via een Tiense speler in doel verdween. We bleven het spel nog een aantal minuten ondergaan maar rond de 10de herstelden we stilaan het evenwicht. Rond de 12de minuut vrije schop voor Tienen en na wat geharrewar kon Flo de 1_1 binnen tikken. En van toen af werd het een gelijk opgaande wedstrijd maar echt goed voetbal was er niet te zien. Lommel gebruikte hun sterke wapen via de lange bal op die rechter flank, maar combineerde zelden over de grond. Tienen speelde te veel dit spel mee waardoor onze sterke punten niet aan bod kwamen. Tienen kreeg via Kenny en Thomas een paar heel goede kansen maar het bleef 1-, een terechte ruststand.
 
De tweede helft was eigenlijk identiek aan de eerste, Lommel begon het sterkst en rond de 5de minuut en alweer op hoekschop liet Tienen zich ringeloren. De speler van Lommel mocht vrij binnen koppen. Rond de 10de minuut dan toch even een opflakkering van Tienen dat nu wel de combinatie zocht en dan zie je dat wij het vooral van ons voetballend vermogen moeten hebben. Een paar kansjes werden afgedwongen maar de laatste pas was, naar gewoonte, net niet goed genoeg. In de 53ste minuut werd een duidelijk fout op Gregory onbestraft gelaten door de scheidsrechter en net uit die fase puurde Lommel een strafschop. Lommel liet deze kans niet onbenut en liep uit tot 3-1. Tienen zette nog alles op alles en Thomas kreeg nog een dot van een kans maar we weten al langer al vandaag dat daar het schoentje wringt.
 
Kop op mannen, het voetbal was vandaag niet zoals we gewoon zijn maar we moeten vooral leren uit onze fouten. Iets meer durf tonen in balbezit en vooral de combinatie zoeken. Volgende week komen de buren uit St Truiden op bezoek en zal het alweer knokken zijn.
 
Doelpunten: 54 x (1-0),12' Kenny (1-1), 35'x (2-1), 53' x (3-1)
 
Verslag door trainer Luc Noé.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure