U13A KVKT - O. Charleroi: 2-0 Printervriendelijke versie

Op deze frisse maar zonnige zaterdagmorgen begonnen we aan de tweede ronde (we spelen 4x tegen elke ploeg) en kregen we O. Charleroi op bezoek. Uit de vorige wedstrijd wisten we dat dit een stevige ploeg was die vooral op inzet en karakter speelt.
 
Vanaf de eerste minuut namen onze jongens de wedstrijd in handen. Ze legden een hels tempo op en Charleroi had het daar duidelijk moeilijk mee. Al na 1' kreeg Pol een mooie kans maar zoals later zou blijken was onze afwerking alweer onze zwakke punt. Want de aanvalsgolven bleven richting het doel van Charleroi gaan. Maar alweer konden we het niet afmaken.
 
Op het kwartier was het dan toch zover. Op hoekschop kon de doelman van Charleroi de kopbal van Joni nog afweren maar Kenny was er als de pinken bij. Eindelijk was de ban gebroken denk je dan maar dat was valse hoop want de afwerking was nog steeds niet ons sterkste punt en als we dan wel goed afwerkten stond de doelman van Charleroi pal. En vlak voor rusten toonde Charleroi zich een eerste keer gevaarlijk en bijna stond het 1-1.
 
Ruststand: 0-1
 
Bij de rust werd gevraagd de concentratie te blijven behouden maar spijtig genoeg lieten we Charleroi in de match komen door veel te laks in duel te gaan. Ook positioneel liepen er een aantal dingen fout. Gelukkig konden we dat eerste kwartier rekenen op een attente Tijs. Na een kwartier herstelden we het evenwicht en vingen we Charleroi veel beter op. En stilaan namen we de match terug in handen. Vlak voor affluiten kon Joni er dan 2-0 van maken en stelde zo de overwinning veilig.
 
De eerste helft was van heel goede makelij maar door onze laksheid in de tweede helft kregen we bijna het deksel op de neus. Gelukkig herpakten we ons op tijd en kregen we wat we verdienden. Een wedstrijd duurt 60' mannen en gedurende die ganse periode dienen we de duels te winnen. Als we dat doen gaan we zeker nog resultaten behalen. Maar het aller belangrijkste is dat we toch een zeer goede eerste helft hebben gezien met veel variatie in de combinaties. Volgende week wacht ons een zware verplaatsing naar Lommel, dat wordt weeral een zware dobber.
 
Doelpunten: 12' Kenny (1-0), 60' Joni (2-0)
 
Verslag door trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure