U13A FC Luik - KVKT: 2-2 Printervriendelijke versie

Op deze koude en natte 1 november stond een verplaatsing naar Luik op het programma. Normaliter een haalbare kaart maar uit de vorige wedstrijd wisten dat zij vooral op inzet en karakter spelen met veel duels. Daarenboven waren de weersomstandigheden alles behalve ideaal.

De wedstrijd begon zoals we gevreesd hadden met weinig combinaties en vooral veel lange ballen en veel duels. Rond de 12de minuut dan toch even opschudding. Davy nam een vrije schop net buiten de backlijn voor zijn rekening en de bal verdween in de netten. Maar het spel verbeterde niet, in tegendeel het verwaterde nog meer. Rond de 20ste minuut werd veel te laks verdedigd en het stond meteen 1-1. Vlak voor affluiten lieten we ons nog eens ringeloren en meteen stonden we 2-1 in het krijt.
 
Ruststand: 2-1
 
Bij de rust werd er wat aangepast en gevraagd de  balcirculatie op te drijven. Van bij de aftrap trok Tienen, met een veel beter balcirculatie, het laken volledig naar zich toe. Luik kon alleen maar toekijken hoe Tienen de wedstrijd in handen nam, maar de afwerking liet ons weeral maar eens in de steek. Rond het kwartier konden we op hoekschop dan toch gelijk maken. En we gingen meteen door. Maar ja als we dit jaar alle kansen hadden benut die we gehad hebben dan hadden we veruit de beste aanval. Zo bleef het opletten want op een uitzonderlijke uitbraak van Luik stond het ei zo na 3-2. Vlak voor rusten dwarrelde een kopbal van Kenny net over de deklat en dit was meteen het laatste wapenfeit.

Kop op mannen weer kregen we te weinig maar we moeten er blijven in geloven. Vooral de 2de helft was van goede makkelij. Op naar de volgende wedstrijd, thuis tegen Eupen.
 
Doelpunten: 12' Davy (1-0) ; 18' x (1-1) ; 28' x (2-1) ; 45' Kenny (2-2)
 
Verslag door trainer Luc Noé
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure