U13 STVV - KVK Tienen: 2-1 Printervriendelijke versie

Op deze bewolkte, maar aangenaam wat betreft temperatuur, woensdagavond stond er een verplaatsing richting St Truiden op het programma. STVV had in de vorige wedstrijden 6 op 6 gehaald en het beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden. Daarenboven ontbraken een paar van onze sterkhouders (verlof - lichte kwetsuur) maar we hadden hetvolste vertrouwen in hun vervangers.
 
Onze jongens begonnen zeer gretig aan de wedstrijd en lieten vooral de bal het werk doen. Vooral positioneel stond de ploeg perfect en STVV had er problemen mee. Maar echte kansen bleven uit op een paar afstandschoten na. Ook STVV kon niet echt dreigen. Na een kwartiertje dan toch een kansje voor Tienen maar Arnaud Vanoorbeek kraakte zijn vluchtschot. Iets later probeerde Kenny Goedhuys het van ver maar ook nu was het schot iets te zwak om de doelman van STVV te verontrusten. Maar ook Yannick Magits (doelman Tienen) diende zich niet echt te tonen want ook STVV kreeg geen echte kansen. We gingen spijtig genoeg rusten met een 0-0 stand ook al verdiende Tienen een doelpuntje.
 
Gewoon doordoen met wat we bezig waren was het devies voor de tweede helft. En Tienen bleef zeer gevarieerd voetballen maar ook nu bleven de kansen uit. STVV bracht de wedstrijd in evenwicht in de tweede helft maar ook zij kregen geen kansen. Na 10 dan toch even opschudding. Geharrewar voor de goal van Tienen met tot slot een bal op de bal. Tienen haalde opgelucht adem maar het was slechts uitstel. Slecht ontzetten in de 42ste minuut lag aan de basis van een doelpunt van STVV. Tienen liet zich echter niet onbetuigd en na een mooie aanval kon Kenny er 1-1 van maken.

Een meer dan verdiende gelijkmaker. Stilaan sloeg de vermoeidheid toe bij Tienen en vielen er gaten in onze tot dan toe perfecte organisatie. En STVV profiteerde hiervan om er in de 54ste minuut 2-1 van te maken. Tienen nam risico's en op een counter pakte Yannick de bal buiten zijn rechthoek met een rode kaart tot gevolg. Tienen probeerde nog wel maar kreeg geen loon naar werken.
 
Proficiat mannen, we hebben weer een zeer goede wedstrijd gespeeld. Spijtig genoeg staan we weer puntenloos op het einde. Maar jullie weten intussen al wel dat we niet kijken naar de uitslag maar naar de manier en kwaliteit van ons spel. En dat mocht zeker gezien worden vandaag. Blijf zo verder doen en dan zullen ook de punten volgen. Maar opletten zaterdag komt Namen op bezoek en we weten van vorig seizoen dat dit een stevige en zeer goede ploeg is. Elke wedstrijd opnieuw van nul starten en er volledig voor gaan, dan wachten ons nog enkele leuke momenten.
 
Doelpunten: 42' x (1-0) ; 49' Goedhuys (1-1) ; 54' x (2-1)
 
Verslag door trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure