U13 STVV - KVK Tienen: 2-1 Printervriendelijke versie

Op deze bewolkte, maar aangenaam wat betreft temperatuur, woensdagavond stond er een verplaatsing richting St Truiden op het programma. STVV had in de vorige wedstrijden 6 op 6 gehaald en het beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden. Daarenboven ontbraken een paar van onze sterkhouders (verlof - lichte kwetsuur) maar we hadden hetvolste vertrouwen in hun vervangers.
 
Onze jongens begonnen zeer gretig aan de wedstrijd en lieten vooral de bal het werk doen. Vooral positioneel stond de ploeg perfect en STVV had er problemen mee. Maar echte kansen bleven uit op een paar afstandschoten na. Ook STVV kon niet echt dreigen. Na een kwartiertje dan toch een kansje voor Tienen maar Arnaud Vanoorbeek kraakte zijn vluchtschot. Iets later probeerde Kenny Goedhuys het van ver maar ook nu was het schot iets te zwak om de doelman van STVV te verontrusten. Maar ook Yannick Magits (doelman Tienen) diende zich niet echt te tonen want ook STVV kreeg geen echte kansen. We gingen spijtig genoeg rusten met een 0-0 stand ook al verdiende Tienen een doelpuntje.
 
Gewoon doordoen met wat we bezig waren was het devies voor de tweede helft. En Tienen bleef zeer gevarieerd voetballen maar ook nu bleven de kansen uit. STVV bracht de wedstrijd in evenwicht in de tweede helft maar ook zij kregen geen kansen. Na 10 dan toch even opschudding. Geharrewar voor de goal van Tienen met tot slot een bal op de bal. Tienen haalde opgelucht adem maar het was slechts uitstel. Slecht ontzetten in de 42ste minuut lag aan de basis van een doelpunt van STVV. Tienen liet zich echter niet onbetuigd en na een mooie aanval kon Kenny er 1-1 van maken.

Een meer dan verdiende gelijkmaker. Stilaan sloeg de vermoeidheid toe bij Tienen en vielen er gaten in onze tot dan toe perfecte organisatie. En STVV profiteerde hiervan om er in de 54ste minuut 2-1 van te maken. Tienen nam risico's en op een counter pakte Yannick de bal buiten zijn rechthoek met een rode kaart tot gevolg. Tienen probeerde nog wel maar kreeg geen loon naar werken.
 
Proficiat mannen, we hebben weer een zeer goede wedstrijd gespeeld. Spijtig genoeg staan we weer puntenloos op het einde. Maar jullie weten intussen al wel dat we niet kijken naar de uitslag maar naar de manier en kwaliteit van ons spel. En dat mocht zeker gezien worden vandaag. Blijf zo verder doen en dan zullen ook de punten volgen. Maar opletten zaterdag komt Namen op bezoek en we weten van vorig seizoen dat dit een stevige en zeer goede ploeg is. Elke wedstrijd opnieuw van nul starten en er volledig voor gaan, dan wachten ons nog enkele leuke momenten.
 
Doelpunten: 42' x (1-0) ; 49' Goedhuys (1-1) ; 54' x (2-1)
 
Verslag door trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure