U13 STVV - KVK Tienen: 2-1 Printervriendelijke versie

Op deze bewolkte, maar aangenaam wat betreft temperatuur, woensdagavond stond er een verplaatsing richting St Truiden op het programma. STVV had in de vorige wedstrijden 6 op 6 gehaald en het beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden. Daarenboven ontbraken een paar van onze sterkhouders (verlof - lichte kwetsuur) maar we hadden hetvolste vertrouwen in hun vervangers.
 
Onze jongens begonnen zeer gretig aan de wedstrijd en lieten vooral de bal het werk doen. Vooral positioneel stond de ploeg perfect en STVV had er problemen mee. Maar echte kansen bleven uit op een paar afstandschoten na. Ook STVV kon niet echt dreigen. Na een kwartiertje dan toch een kansje voor Tienen maar Arnaud Vanoorbeek kraakte zijn vluchtschot. Iets later probeerde Kenny Goedhuys het van ver maar ook nu was het schot iets te zwak om de doelman van STVV te verontrusten. Maar ook Yannick Magits (doelman Tienen) diende zich niet echt te tonen want ook STVV kreeg geen echte kansen. We gingen spijtig genoeg rusten met een 0-0 stand ook al verdiende Tienen een doelpuntje.
 
Gewoon doordoen met wat we bezig waren was het devies voor de tweede helft. En Tienen bleef zeer gevarieerd voetballen maar ook nu bleven de kansen uit. STVV bracht de wedstrijd in evenwicht in de tweede helft maar ook zij kregen geen kansen. Na 10 dan toch even opschudding. Geharrewar voor de goal van Tienen met tot slot een bal op de bal. Tienen haalde opgelucht adem maar het was slechts uitstel. Slecht ontzetten in de 42ste minuut lag aan de basis van een doelpunt van STVV. Tienen liet zich echter niet onbetuigd en na een mooie aanval kon Kenny er 1-1 van maken.

Een meer dan verdiende gelijkmaker. Stilaan sloeg de vermoeidheid toe bij Tienen en vielen er gaten in onze tot dan toe perfecte organisatie. En STVV profiteerde hiervan om er in de 54ste minuut 2-1 van te maken. Tienen nam risico's en op een counter pakte Yannick de bal buiten zijn rechthoek met een rode kaart tot gevolg. Tienen probeerde nog wel maar kreeg geen loon naar werken.
 
Proficiat mannen, we hebben weer een zeer goede wedstrijd gespeeld. Spijtig genoeg staan we weer puntenloos op het einde. Maar jullie weten intussen al wel dat we niet kijken naar de uitslag maar naar de manier en kwaliteit van ons spel. En dat mocht zeker gezien worden vandaag. Blijf zo verder doen en dan zullen ook de punten volgen. Maar opletten zaterdag komt Namen op bezoek en we weten van vorig seizoen dat dit een stevige en zeer goede ploeg is. Elke wedstrijd opnieuw van nul starten en er volledig voor gaan, dan wachten ons nog enkele leuke momenten.
 
Doelpunten: 42' x (1-0) ; 49' Goedhuys (1-1) ; 54' x (2-1)
 
Verslag door trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Sporting Hasselt
zondag 2 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Ontdek onze partnerbrochure