U13 KVKT - RFC Luik: 3-2 Printervriendelijke versie

Op deze sombere woensdagmiddag stond er al weer een wedstrijd op het programma. Vandaag kregen we het gepromoveerde FC Luik op bezoek. Wat ons te wachten stond wisten we niet. Deze ploeg had tot nu toe nul punten, maar je weet in voetbal dat hoe langer die eerste punten uitblijven, hoe korter ze bij zijn. Er werd dan ook gevraagd om zeer geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen en vooral de tegenstrever niet te onderschatten.
 
Maar al vanaf de aftrap kon men zien dat dit niet onze beste wedstrijd zou worden. Het gebrachte spel was niet van het niveau dat we gewoon waren en Luik speelde vooral op enthousiasme en inzet. Hetgeen van onze jongens niet kon gezegd worden. Maar ondanks het mindere spel kregen we toch een paar reuze kansen. Thomas werd mooi de diepte ingestuurd en legde de bal klaar voor Jean Michel maar deze schoot de wenkende kans over. Iets later was het alweer Thomas die door de buitenspelval glipte maar weer was de afwerking niet voldoende. En dan weet je in voetbal dat je het deksel op de neus krijgt want in de 22ste minuut werd te naïef verdedigen genadeloos afgestraft. En nog waren we niet bij de les. Want 5 minuten later kreeg de aanvaller van Luik te veel tijd en deze trapte de bal in het dak van het doel. Eigenlijk verdiende we dit door onze laksheid in de duels en ons gebrek aan inzet.
 
Ruststand 0-2
 
Tijdens de rust was het dan mijn taak om onze jongens op hun plichten te wijzen naar hun supporters toe. Slecht spelen tot daar aan toe maar inzet moet er steeds zijn. De jongens begonnen dan ook veel gretiger aan de 2de helft en dat had al snel resultaat. Want na 5' kon Florian na wat geharrewar voor de goal, de bal overhoeks binnen trappen. En onze jongens duwden door en 5' later stond Pol aan het kanon (eerlijkheid gebied ons te zeggen dat dit wel vanuit buitenspelpositie gebeurde) en de gelijkmaker was een feit. Tienen gelanceerd en we kregen nog een paar mooie kansen. Het spel bleef ondermaats maar onze jongens knokte nu voor elke bal. Rond de 40ste minuut was het dan zo ver. Florian legde klaar voor Gregory die de bal mooi onder de lat binnen trapte. Het spel bleef onzuiver en we hadden kansen genoeg om Luik helemaal af te maken, maar geheel naar de wedstrijd werden deze de nek om gewrongen. Hierdoor bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal.
 
Het voetbal was vandaag ondermaats en vooral de inzet en motivatie ontbraken in de eerste helft. Dit konden en kunnen we niet dulden. Hopelijk hebben we hier uit geleerd want we gaan de scheve situatie niet steeds kunnen recht zetten.
 
Gelukkig is er Zondag al weer een wedstrijd waarin we kunnen bewijzen dat dit gewoon een "off day" was. Blijf leren uit de gemaakte fouten die we soms onmiddellijk bespreken na de wedstrijd. En wat we vooral moeten onthouden is de manier waarop we ons vandaag als groep terug in de wedstrijd hebben geknokt waardoor we toch de overwinning konden binnen halen. That's the spirit.
 
Doelpunten: 22' x(0-1), 27' x (0-2), 35' Florian (1-2), 40' Pol (2-2), 50' Gregory (3-2)
 
Verslag door trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure