U13 KVKT - RFC Luik: 3-2 Printervriendelijke versie

Op deze sombere woensdagmiddag stond er al weer een wedstrijd op het programma. Vandaag kregen we het gepromoveerde FC Luik op bezoek. Wat ons te wachten stond wisten we niet. Deze ploeg had tot nu toe nul punten, maar je weet in voetbal dat hoe langer die eerste punten uitblijven, hoe korter ze bij zijn. Er werd dan ook gevraagd om zeer geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen en vooral de tegenstrever niet te onderschatten.
 
Maar al vanaf de aftrap kon men zien dat dit niet onze beste wedstrijd zou worden. Het gebrachte spel was niet van het niveau dat we gewoon waren en Luik speelde vooral op enthousiasme en inzet. Hetgeen van onze jongens niet kon gezegd worden. Maar ondanks het mindere spel kregen we toch een paar reuze kansen. Thomas werd mooi de diepte ingestuurd en legde de bal klaar voor Jean Michel maar deze schoot de wenkende kans over. Iets later was het alweer Thomas die door de buitenspelval glipte maar weer was de afwerking niet voldoende. En dan weet je in voetbal dat je het deksel op de neus krijgt want in de 22ste minuut werd te naïef verdedigen genadeloos afgestraft. En nog waren we niet bij de les. Want 5 minuten later kreeg de aanvaller van Luik te veel tijd en deze trapte de bal in het dak van het doel. Eigenlijk verdiende we dit door onze laksheid in de duels en ons gebrek aan inzet.
 
Ruststand 0-2
 
Tijdens de rust was het dan mijn taak om onze jongens op hun plichten te wijzen naar hun supporters toe. Slecht spelen tot daar aan toe maar inzet moet er steeds zijn. De jongens begonnen dan ook veel gretiger aan de 2de helft en dat had al snel resultaat. Want na 5' kon Florian na wat geharrewar voor de goal, de bal overhoeks binnen trappen. En onze jongens duwden door en 5' later stond Pol aan het kanon (eerlijkheid gebied ons te zeggen dat dit wel vanuit buitenspelpositie gebeurde) en de gelijkmaker was een feit. Tienen gelanceerd en we kregen nog een paar mooie kansen. Het spel bleef ondermaats maar onze jongens knokte nu voor elke bal. Rond de 40ste minuut was het dan zo ver. Florian legde klaar voor Gregory die de bal mooi onder de lat binnen trapte. Het spel bleef onzuiver en we hadden kansen genoeg om Luik helemaal af te maken, maar geheel naar de wedstrijd werden deze de nek om gewrongen. Hierdoor bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal.
 
Het voetbal was vandaag ondermaats en vooral de inzet en motivatie ontbraken in de eerste helft. Dit konden en kunnen we niet dulden. Hopelijk hebben we hier uit geleerd want we gaan de scheve situatie niet steeds kunnen recht zetten.
 
Gelukkig is er Zondag al weer een wedstrijd waarin we kunnen bewijzen dat dit gewoon een "off day" was. Blijf leren uit de gemaakte fouten die we soms onmiddellijk bespreken na de wedstrijd. En wat we vooral moeten onthouden is de manier waarop we ons vandaag als groep terug in de wedstrijd hebben geknokt waardoor we toch de overwinning konden binnen halen. That's the spirit.
 
Doelpunten: 22' x(0-1), 27' x (0-2), 35' Florian (1-2), 40' Pol (2-2), 50' Gregory (3-2)
 
Verslag door trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Sp.-Mopertingen
KVK Tienen
zondag 8 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure