U13 KVKT - RFC Luik: 3-2 Printervriendelijke versie

Op deze sombere woensdagmiddag stond er al weer een wedstrijd op het programma. Vandaag kregen we het gepromoveerde FC Luik op bezoek. Wat ons te wachten stond wisten we niet. Deze ploeg had tot nu toe nul punten, maar je weet in voetbal dat hoe langer die eerste punten uitblijven, hoe korter ze bij zijn. Er werd dan ook gevraagd om zeer geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen en vooral de tegenstrever niet te onderschatten.
 
Maar al vanaf de aftrap kon men zien dat dit niet onze beste wedstrijd zou worden. Het gebrachte spel was niet van het niveau dat we gewoon waren en Luik speelde vooral op enthousiasme en inzet. Hetgeen van onze jongens niet kon gezegd worden. Maar ondanks het mindere spel kregen we toch een paar reuze kansen. Thomas werd mooi de diepte ingestuurd en legde de bal klaar voor Jean Michel maar deze schoot de wenkende kans over. Iets later was het alweer Thomas die door de buitenspelval glipte maar weer was de afwerking niet voldoende. En dan weet je in voetbal dat je het deksel op de neus krijgt want in de 22ste minuut werd te naïef verdedigen genadeloos afgestraft. En nog waren we niet bij de les. Want 5 minuten later kreeg de aanvaller van Luik te veel tijd en deze trapte de bal in het dak van het doel. Eigenlijk verdiende we dit door onze laksheid in de duels en ons gebrek aan inzet.
 
Ruststand 0-2
 
Tijdens de rust was het dan mijn taak om onze jongens op hun plichten te wijzen naar hun supporters toe. Slecht spelen tot daar aan toe maar inzet moet er steeds zijn. De jongens begonnen dan ook veel gretiger aan de 2de helft en dat had al snel resultaat. Want na 5' kon Florian na wat geharrewar voor de goal, de bal overhoeks binnen trappen. En onze jongens duwden door en 5' later stond Pol aan het kanon (eerlijkheid gebied ons te zeggen dat dit wel vanuit buitenspelpositie gebeurde) en de gelijkmaker was een feit. Tienen gelanceerd en we kregen nog een paar mooie kansen. Het spel bleef ondermaats maar onze jongens knokte nu voor elke bal. Rond de 40ste minuut was het dan zo ver. Florian legde klaar voor Gregory die de bal mooi onder de lat binnen trapte. Het spel bleef onzuiver en we hadden kansen genoeg om Luik helemaal af te maken, maar geheel naar de wedstrijd werden deze de nek om gewrongen. Hierdoor bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal.
 
Het voetbal was vandaag ondermaats en vooral de inzet en motivatie ontbraken in de eerste helft. Dit konden en kunnen we niet dulden. Hopelijk hebben we hier uit geleerd want we gaan de scheve situatie niet steeds kunnen recht zetten.
 
Gelukkig is er Zondag al weer een wedstrijd waarin we kunnen bewijzen dat dit gewoon een "off day" was. Blijf leren uit de gemaakte fouten die we soms onmiddellijk bespreken na de wedstrijd. En wat we vooral moeten onthouden is de manier waarop we ons vandaag als groep terug in de wedstrijd hebben geknokt waardoor we toch de overwinning konden binnen halen. That's the spirit.
 
Doelpunten: 22' x(0-1), 27' x (0-2), 35' Florian (1-2), 40' Pol (2-2), 50' Gregory (3-2)
 
Verslag door trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure