U13 KVKT - O. Lommel: 3-4 Printervriendelijke versie

Met een wedstrijd tegen O. Lommel op het programma wachtte ons een zware klus. Op deze zaterdagmorgen begonnen onze jongens sterk aan de wedstrijd. Ook Lommel liet zich niet onbetuigd, maar Tienen  was toch de betere voetballende ploeg. Rond de 10de minuut stak Tienen dan een eerste keer zijn neus aan het venster, maar Kenny kon het net niet afmaken.

Lommel daarentegen strafte een slecht uitverdedigen onmiddellijk af en kwam 0-1 voor. Tienen bleef echter de voetballende oplossing zoeken en kreeg ook kansen maar de afwerking liet ons, zo als zo vaak, in de steek. Lommel toonde zich dan weer veel trefzekerder, want een diepe bal werd verkeerd beoordeeld en meteen stond het 0-2. Ondanks de vele kansen bleef de stand 0-2 tot aan de rust.
 
Ruststand: 0-2
 
Er werden wat posities gewisseld tijdens de rust en dat liet zich onmiddellijk gevoelen. Tienen kreeg een paar mooie kansen, maar de afwerking was vandaag duidelijk het zwakste punt van onze jongens. En dan weet je dat het doelpunt aan de overkant wel valt, want bij de eerste kans van Lommel stond het meteen 0-3. Even waren we van slag en Lommel profiteerde onmiddellijk.Ongelooflijk maar waar, Tienen had het betere van het spel maar het stond wel 0-4 voor Lommel. Onze mannen staken nog een tandje bij en dat loonde want Arne kon dan toch tegen scoren. Iedereen die dacht dat het daar mee bleef, kwam bedrogen uit, want onze jongens putten moed uit dit doelpunt en duwden Lommel nog meer achteruit. En dat loonde want in de 52ste minuut maakte Nicolas na alweer een mooie aanval er 2-4 van. En nog was het niet gedaan want in de 57ste minuut stond Arne alweer op de goede plaats om er 3-4 van te maken. Helaas kwam het doelpunt te laat. Het bleef dan ook 3-4.

Een paar foutjes werden vandaag genadeloos afgestraft waardoor we steeds achter de feiten aan liepen die we spijtig genoeg niet meer konden recht zetten. Maar vandaag was ik ondanks het verlies een tevreden trainer omdat we terug hadden gevoetbald en dat we fysisch duidelijk vooruitgang hebben geboekt.
 
Geen nood mannen, bleef dit opbrengen en onze leuze blijft “voetballen boven alles”. Zo lang we kansen creëren is het goed want ooit gaan die ballen er toch in. Misschien dinsdag al, want dan gaan we op bezoek bij de buren van STVV. Maar makkelijk wordt dat zeker niet.
 
Doelpunten: x (0-1), x (0-2), x (0-3), x (0-4), Arne (1-4),  Nicolas (2-4), Arne (3-4).
 
Verslag door trainer Luc Noë
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure