U13 KVK Tienen - UR Namen: 0-1 Printervriendelijke versie

Op deze zonnige en warme zaterdag kregen we UR Namen op bezoek. Uit ervaring van vorig seizoen weten we dat dit een sterk was met vooral een sterk middenveld.
 
Tienen begon het best aan de wedstrijd en na 3' kon Arne net niet bij een dieptepass om gevaarlijk te zijn. Maar 2 minuutjes later toonde Namen zich nog iets gevaarlijk met een bal op de paal. Namen nam de wedstrijd in handen en was overal net iets sneller en vooral ; de afvallende bal was telkens voor hun. Na 15 minuten konden ze dan ook hun overwicht omzetten in een meer dan verdiende 0-1 voorsprong. Tienen had het moeilijk en kreeg maar geen greep op de tegenstander. Gelukkig voor Tienen was de afwerking van Namen niet op punt. We gingen dan ook rusten met een 0-1 achterstand.
 
Tijdens de rust werd dan wat ingepraat op de jongens zowel tactisch als mentaal. Er werd vooral gevraagd elkaar iets meer te coachen, want we praten veel te weinig tegen elkaar waardoor we te veel tijd nodig hebben om ons positioneel beter te plaatsen. Tevens werden een paar positionele wijzigingen doorgevoerd en buiten de eerste 5 minuten in de tweede helft sloeg het aan. De jongens kwamen beter uit de verf en we konden iets meer gelijke tred houden met Namen. En het geloof in eigen kunnen groeide en stilaan duwden we Namen ook achteruit. Maar steeds was het opletten voor de gevaarlijke counters van Namen. We kregen ook een paar kansen maar net zoals de laatste wedstrijden was het weer net niet.
 
Vandaag kregen we voor het eerst te maken met een tegenstrever die sterker was dan ons. Positioneel hebben we vandaag een paar foutjes gemaakt en daar kunnen we aan werken. Wat ons meer zorgen baart is de duelkracht. De tweede bal was in 80% van de gevallen voor Namen en dat moet beter. Kop op mannen, we weten ondertussen dat er geen makkelijke matchen gaan zijn en dat we er telkens weer opnieuw moeten voor knokken.
 
Woensdag kunnen we dit weer recht zetten want dan wacht FC Luik.
 
Doelpunten: 15' x (0-1)
 
Verslag door trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure