U12S SK Lierse - KVK: 3-2 Printervriendelijke versie

Trainer Dirk was geveld door de griep en kon helaas niet aanwezig zijn op de wedstrijd. Zijn jongens wilden hem blijkbaar een morele opkikker bezorgen en begonnen gretig aan de wedstrijd. Vooral onze linkerflank (Arnaud) bezorgde Lierse een lastige zondagmorgen.
 
Rond de 6de minuut was het dan zo ver. Arnaud werd foutief afgestopt en Davy plaatste zich achter de bal en krulde hem mooi onder de lat. 1-0 was op dat moment meer dan verdiend.
 
Tienen drukte even door en Wim verscheen alleen voor de doeman van Lierse. De Lierse goalie was de koelbloedigste en kon de 0-2 verhinderen. Tienen diende even gas terug te nemen en Lierse profiteerde onmiddellijk.

Op een vrije trap vanop rechts toonde de verdediging van Tienen zich niet gretig en geconcentreerd genoeg en Lierse kwam op gelijke hoogte.
 
Lierse duwde even door en Tienen bleef problemen hebben met de constante druk op de bal. Balverlies centraal en Lierse knalde de 2-1 voorbij Tijs. Tienen was even van slag en Lierse had de bovenhand zonder echt gevaarlijk te zijn.
 
Bij de rust werd gevraagd iets gretiger en steviger in duel te gaan. Tevens werd gevraagd nog sneller de flanken op te zoeken om van daar uit gevaar te creëren.
 
De jongens begrepen wat er van hen gevraagd werd en begonnen stevig aan de tweede helft. Kansen bleven niet uit maar de afwerking liet ons in de steek. En als de afwerking wel goed was stond de doelman van Lierse pal.
 
Voetbal is en blijft toch wel een harde sport. Terwijl iedereen de 2-2  voelde aankomen was het Lierse dat op counter er 3-1 van maakte.
Bij Lierse stond de afwerking scherper dan bij ons vandaag. 4 kansen en daar uit 3 doeplunten. Dat noemen ze efficiënt zijn.
 
Tienen bleef er voor gaan en kreeg een penalty. Lander zette zich achter de bal maar trapte deze spijtig genoeg naast. Maar onze jongens lieten de moed niet zakken en bleven op zoek gaan naar dat doelpuntje.
 
Dat viel dan ook, maar misschien iets te laat. Jonas kon, een kort getrapte hoekschop, mooi binnen trappen. Er was echter te weinig tijd om nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker.
 
Heren jullie werden vandaag niet beloond voor het geleverde spel. Een gelijkspel was zeker en vast verdiend geweest maar het geluk was niet aan onze zijde. Blijf zo werken mannen, alleen iets rustiger zijn voor doel en dan komt alles wel in orde.
 
Scoreverloop: 6’ 0-1 (Davy); 15’ 1-1 ; 20’ 2-1 ; 40’ 3-1 ; 59’ 3-2 (Jonas)
 
Verslag door trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure