U12 Virton - KVK: 1-0 Printervriendelijke versie

Na de slechte wedstrijd van verleden week, waren onze jongens op revanche uit. Makkelijk ging het niet worden want Virton is een zware klip om te omzeilen. We begonnen een iet wat voorzichtig aan de wedstrijd, duidelijk een beetje onzekerheid ten gevolge het spel van verleden week. Maar eens de studieronde voorbij, nam Tienen het initiatief om dit niet meer af te geven.
 
We duwden Virton achteruit met voetbal van het hoogste niveau. De tactische bijsturingen (vrijdag was er nog een theorieles) sloegen duidelijk aan en iedereen deed zijn taak meer dan behoorlijk. Enige minpuntje was onze laatste pas, maar voor de rest waren zowel de begeleiders als trainer fier met wat onze jongen op de mat toverden. Maar voetbal is een rare en harde sport want op counter en volledig tegen de gang van het spel in maakte Virton er 1-0 van.
 
Virton had zich op dat moment beperkt tot het zoeken van de lange bal richting de grote aalvlugge Nr 9. Aan voetballen dachten ze niet. Onze jongens trokken zich niets aan van de achterstand en bleven voortreffelijk voetballen. Ook na de wissels (na 20’ werden de eerste wissels doorgevoerd) bleven we combineren. Onze jongens werden spijtig genoeg niet beloond en we gingen rusten met een 1- 0 stand.
 
Bij de rust werden een paar bijkomende richtlijnen gegeven om die aalvlugge Nr 9 wat beter af te stoppen. En ook nu werden deze richtlijnen goed opgevolgd, want Virton was in de tweede helft nog minder gevaarlijk. Lars had vandaag gerust een dagje thuis mogen blijven, want hij heeft geen 5 ballen moeten pakken. Onze jongens pikten de tweede helft de draad gewoon terug op en blijven de combinatie zoeken. Langs links of via de rechter zijde, het maakte ons allemaal niets uit.
 
Rond de 8ste minuut bokste onze linkerflank nog zo een mooie aanval in elkaar en we brachten Nicolas alleen voor de keeper. De hoek was scherp maar Nicolas kreeg hem er toch langs maar de paal weerhield ons van de meer dan verdiende gelijkmaker.Na de tweede wisselbeurt (na 10’) was het even zoeken, maar al snel viel alles weer in zijn plooi. Alleen de laatste pas was net niet goed genoeg. Zo bleef het dan 1-0, na een puike wedstrijd van gans de groep.
 
Goed zo mannen, dit was de manier van voetballen die we voor ogen hebben. Vorige week waren we nog in de hel, maar vandaag waren we in de hemel.

Iedereen geen voldaan naar huis ondanks de nederlaag. We hebben ons ritme terug te pakken. Zo verder doen want volgende week wordt alweer een zware dobber. Maar na de prestatie van vandaag hebben we daar het volste vertrouwen in.
 
Verslag door trainer Luc Noé. 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure