U12 Tubize - KVK: 4-2 Printervriendelijke versie

Dit is de eerste wedstrijd waarbij ik mij ontgoocheld voel over de geleverde prestatie. Van in de eerste minuut kropen we voor ons strafschopgebied om aldaar te kamperen gedurende bijna de ganse eerste helft. Uiteraard vraag je dan om problemen en goals. Na 8’ was het al zover. Tubize kwam meer dan verdiend op voorsprong.
 
Tienen stond er bij en keek er naar. Er werd geen enkel duel gewonnen en ook de tactische richtlijnen werden in de wind geslagen. In de 19de minuut profiteerde Tubize, van ons nog steeds veel te laks verdedigen, en werd het 2-0.
 
Toen schoten we toch even wakker en werd er toch even aan voetballen gedacht. We staken even onze neus aan het venster en konden dreigen via Jordi en Thomas.
 
Maar verder dan deze paar schuchtere pogingen kwamen we niet en Tubize ging verdiend met een 2-0 voorsprong rusten. Tijdens de rust werd ingepraat op onze jongens en de eerste 10’ van de tweede helft leek dat er beterschap op komst.

Tijdens deze periode kregen we een paar kansjes waarbij een bal van Thomas net naast ging. Dit was uitstel want even later kon Jeanke dan toch de aansluitingstreffer scoren.
 
Maar het feestje duurde niet lang want Tubize trapte af en wij stonden er bij en keken er naar. En nog geen minuut later was het onze beurt om terug af te trappen want Tubize maakte er onmiddellijk 3-1.
 
Dat beetje hoop dat we dan toch even hadden werd snel de kop ingedrukt door terug te hervallen in laks verdedigen en onoplettendheid.
Tubize bleef de wedstrijd controleren en Tienen bleef veel te slordig voetballen om nog aanspraak te maken op de aansluiter.

Na alweer onzorgvuldig uit verdedigen kon Tubize er zelfs 4-1 van maken. De wedstrijd was gespeeld, alhoewel Jeanke er na een magistrale vrije trap nog 4-2 kon van maken.
 
Nooit zijn we echt in de wedstrijd geweest. Was het de rit met de auto (want we maakten de verplaatsing uitzonderlijk met de wagens vandaag) of de angst om op dit terrein (het synthetisch veld van Tubize is nu niet echt het ideale terrein om op te spelen)  onderuit te gaan, maar dit was één van onze minste wedstrijden dit seizoen.
 
Dit vraagt om een reactie. Ik hoop dat we dit zaterdag terug kunnen rechtzetten.
 
Scoreverloop: 1-0 x (8’) – 2-0 x (19’) – 2-1 Jean Michel (40’), 3-1 x (41’) – 4-1 x (53’) – 4-2 Jean Michel (56’)

Verslag: trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure