U12 Namen - KVK: 0-2 Printervriendelijke versie

Op deze stralende zaterdagmorgen dienden we voor onze laatste wedstrijd van de competitie af te zakken naar Namen. We wisten dat dit een heel taaie brok ging worden, want enkel in de tweede wedstrijd thuis konden we een puntje sprokkelen. Bovendien blesseerde Tijs zich lichtjes tijdens de opwarming, maar hij voelde zich toch klaar om te spelen.
 
De eerste 10’ zochten we duidelijk naar het juiste ritme en vooral naar de juiste posities en nam Namen het betere spel tot zich zonder echt te dreigen. Ook dient vermeld te worden dat het terrein er niet zo goed bij lag en de hobbels de bovenhand namen waardoor het toch moeilijk voetballen was.
 
Na 10’ kwam Tienen dan toch opzetten, er werd wat bijgestuurd en positioneel stonden we nu iets beter waardoor ook wij onze neus aan het venster staken. Maar de wedstrijd beperkte zich vooral tot middenveld spel en de laatste pas (mede door het plein) kwam telkens niet aan.
 
Ruststand 0-0
 
Bij de rust werd aan de jongens gevraagd iets gretiger en sneller te voetballen en vooral om iets sneller de diepte te zoeken.
 
Zoals zo vaak dit seizoen werden de richtlijnen goed opgepikt en nam Tienen lichtjes de bovenhand. Vooral in de duels en de tweede bal was Tienen nu duidelijk de betere. Toch was het opletten geblazen, want Namen loerde op de counter. Maar onze verdediging, onder leiding van een goed spelende Joni, stond pal vandaag. Er werden nauwelijks kansen weg gegeven en Tijs diende amper in te grijpen.
 
Na 20’ kregen we dan een hoekschop en we namen het risico om Joni mee vooruit te sturen. Dat zorgde duidelijk voor verwarring bij de tegenstrever en in de afvallende bal was Axel C. het meest alert. Hij trapte de 0-1 tegen de touwen. Onze jongens kregen een boost van vertrouwen en voelden zich duidelijk de sterkste. De duels werden nog meer gewonnen en bij momenten kwamen we er heel goed uit. Rond de 58ste minuut en na een pracht inspanning van Gilles kon Nicolas dan de geruststellende 2de treffer aantekenen. Wedstrijd gespeeld en dik verdiende zege van onze jongens.
 
Als entourage rond een ploeg kun je alleen maar hopen om op zo’n manier het seizoen af te sluiten. De jongens hebben ons een prachtig afscheidscadeau (van het seizoen) gegeven. Het kon gewoon niet beter, alles zat gewoon mee : het weer, de wedstrijd (voetballend dan) en de uitslag.
 
Bedankt mannen om ons dit cadeau te doen. Geniet nu van de welverdiende rust, enkel nog een paar tornooitjes. Volgend seizoen willen we toch weer iets meer.
Iedereen bedankt voor het mooie seizoen.
 
Scoreverloop : 43’ 0-1 (Axel C) – 58’ 0-2 (Nicolas)
 
Trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure