U12 KVKT - Namen : 1-2 Printervriendelijke versie

Toen we aan de wedstrijd begonnen, wisten we eigenlijk niet wat ons te wachten stond. Alleen werden de spelers er voor gewaarschuwd Namen (dat zijn eerste competitiewedstrijd speelde) zee gretig en hongerig zouden zijn.  Maar snel hadden we door dat Namen een goede ploeg was.
 
Zoals verwacht waren ze zeer gretig en waren bovenop en paar sterke technische spelers bij. Het eerste kwartier – 20 minuten werd dan ook volledig gedomineerd door Namen, dat verdiend op voorsprong kwam. Na een paar wissels kwamen onze jongens dan beter in de wedstrijd en werden zelfs een paar kleine kansjes afgedwongen. Maar de voorsprong bij de rust was zeker verdiend.
 
Tijdens de rus werd gevraagd iets gretiger en agressiever te spelen, maar de eerste 5 minuten kwam dit er nog niet uit en was het Namen dat de wet bleef dicteren. Daarna werd het evenwicht hersteld maar kansen bleven langs beide kanten uit. Na iets te laks verdedigen kon Namen dan toch de 0-2 aantekenen.
 
Namen ging van dan af de wedstrijd controleren maar plots waren we daar toch en nadat Brandon een mooie kans liet liggen was het een paar minuten later toch raak. Florian kon Brandon de diepte insturen en die was niet egoïstisch en bood Lasse de 1-2 op een schoteltje. Tienen vatte moed uit deze goal, maar Namen bleek een maatje te groot voor onze jongens. Er werd nog wel gedrukt en de nodige risico’s genomen, maar ons slotoffensief kon niet baten.
 
We werden vandaag geklopt door een sterkere tegenstrever, maar sommige van onze jongens hadden toch een off-day. We kregen voorla een lesje in gretigheid en duelkracht.

Kop op mannen, volgende week gaan we er terug tegen aan. Maar denk eraan gretigheid en duelkracht zijn heel belangrijk. Vooral daar moeten we nog een beetje aan werken.

De trainer
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure