U12 KVK - Tubize: 3-1 Printervriendelijke versie

Na de iets mindere prestatie van afgelopen woensdag dienden we vandaag alweer een moeilijke tegenstrever te bekampen. Van Tubize weten we dat het een technische en atletische ploeg is. Bovendien waren enkele van onze sterkhouders gekwetst en/of ziek.
 
Toch werd gevraagd om zo veel mogelijk de combinatie te zoeken en vooral de duel/werkkracht iets te verscherpen t.o.v. Woensdag.En onze jongens hadden de les duidelijk verstaan en begonnen gretig aan de wedstrijd. Ze namen de wedstrijd meteen in handen. Het betere spel kwam duidelijk van Tiense kant zonder dat de doelmannen dienden op te treden. Terwijl Tienen vooral de combinatie toepaste, zocht Tubize zijn heil vooral in de lange bal.
 
Rond de 24ste minuut was het dan toch raak. Pol bracht een slecht weggewerkte hoekschop terug voor doel en Axel C. plaatste er zijn hoofd tegen. Op basis van het spel een verdiende voorsprong. Tienen duwde even door maar kwam niet meer tot scoren.
 
Ruststand : 1-0
 
De eerste 10 minuten van de 2de helft waren eigenlijk een kopie van de eerste helft. Tienen dat de combinatie zocht en Tubize dat vooral de lange bal gebruikte. Na 10’ nam Tienen wat gas terug (of werd het verplicht) en kwam Tubize opzetten. En lang duurde het niet of de gelijkmaker lag tegen de netten. Tienen antwoordde onmiddellijk en Gilles maakte er al snel 2-1 van.
 
Dan denk je dat Tubize even van slag is, maar het tegendeel was minder waar. Tubize duwde Tienen achteruit. Het doelkader was Tienen tot 2x maal gunstig gezind en weerhield Tubize van de, op dat moment, verdiende gelijkmaker. Tienen vergat in deze moeilijke periode te voetballen waardoor ze niet meer onder de druk uit kwamen. Maar tot echt uitgespeelde kansen kwam Tubize niet. Op één van de Tiense counters kon Nicolas er dan 3-1 van maken, maar ondertussen waren we toch al in blessuretijd.
 
Proficiat mannen, vandaag misschien op een diefje de overwinning binnen gehaald, maar we hebben vooral karakter en werklust getoond. En laat ons ook de eerste helft niet vergeten, waar we bij momenten weer mooi voetbal op de mat toverden. Ook een dankwoordje en proficiat aan de spelers die onze groep bijsprongen, want zij hebben het uitstekend gedaan.
 
Scoreverloop: 1-0 (Axel C), 1-1, 2-1 (Gilles), 3-1 (Nicolas)
 
Trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure