U12 KVK - OH Leuven: 0-3 Printervriendelijke versie

Ondanks de moeilijke weersomstandigheden (de wind maakte dat het moeilijk voetballen was) werd aan onze jongens gevraagd er vol tegenaan te gaan en vooral de combinatie over grond te zoeken. Tienen trok vanaf de eerste minuut het spel naar zich toe en OHL kon alleen maar toekijken.
 
Met zeer gevarieerd spel deed Tienen wat het wou en kwamen er ook kansen. Na 5’ trok Florian een eerste keer aan de noodbel voor OHL, maar de bal ging nipt naast. Een minuut later ranselde de doelman van OHl een schicht van Gilles uit de hoek. De aanvalsgolven bleven komen en OHL beperkte zich tot counteren.

Een center van Pol werd door de wind verkeerd in geschat en weg was de kans. Tienen kreeg kansen genoeg maar verzaakte (zoals al enkele weken het geval is) deze af te maken. En in voetbal weet je dan dat dat doelpunt aan de overzijde valt. Want bij de eerste ernstige tegenprik (we lieten ons op rechter flank iets te simpel in de wind zetten) maakte OHL er 0-1 van. Volledig tegen de gang van het spel op dat moment. Tienen trok er zich niets van en bleef de combinatie over de grond zoeken.

Het was alweer Gilles die een schicht richting doel lanceerde maar nu stond de doelpaal in de weg en was Pol niet gretig genoeg om de rebound te benutten. De gelijkmaker hing duidelijk in de lucht maar spijtig voor onze jongens kwam die er niet en gingen we, na een schitterende eerste helft, met een achterstand rusten. Er werden wat vervangingen door gevoerd bij de rust en gevraagd om gewoon te blijven spelen.
 
Tienen ging in de tweede helft gewoon door op haar elan en trok onmiddellijk terug in de aanval maar er krop iets vaker slordigheden in de ploeg. OHL profiteerde van een onoplettendheid achteraan en maakte er rond de 35’ 0-2. Bij Tienen brak de veer even en OHL maakte er onmiddellijk gebruik van om 0-3 uit te lopen rond de 41ste minuut. Tienen probeerde nog wel maar het geloof in een goede afloop was duidelijk weg. De combinaties verwaterden een beetje alsook de wedstrijd.
 
Rond de 45ste minuut dan toch even opschudding, want Thomas verscheen alleen voor de doelman. Hij schakelde deze uit maar een speler van OHL kon de bal nog net wegwerken. Volledig in de lijn van gans de wedstrijd. Tienen bracht het beste voetbal, maar OHL was het efficiëntste in de afwerking.
 
De wedstrijd kabbelde dan rustig op en neer zonder echt grootse momenten tot 5’ voor het einde Kenny een mooie aanval op de slof nam. Maar dat verdiende doelpuntje werd ons ECHT niet gegund, want de bal plofte op de deklat.
 
Kop op mannen, we hebben vandaag niet gekregen wat we verdiende, maar het doel van de club is jullie leren voetballen. En als we de wedstrijd van vandaag bekijken (en vooral de eerste helft dan), zijn we de goede weg ingeslagen. We blijven er voor gaan en ooit zullen jullie worden beloond.
 
Scoreverloop : 9’ 0-1 ; 35’ 0-2 ; 41’ 0-3
 
Verslag door trainer Luc Noé

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure