U12 Eupen - KVK : 1-3 Printervriendelijke versie

Onze jongens hadden de eer om als eerste jeugdploeg een wedstrijd te spelen op het A-terrein van Eupen. Eveneens werd er tactisch wat bij gesteld t.o.v. de vorige wedstrijden. Er werd besloten de offensieve kaart te trekken en in een 3-4-3 systeem aan te treden.
 
Dit inspireerde onze jongens tot een eerste kwartier waarin Tienen de bovenhand nam en Eupen onder druk plaatste. Maar de laatste pass was telkens niet goed. Er werden wel een paar kleine kansjes afgedwongen. Maar echt grote kansen bleven uit.
Na een kwartier herstelde Eupen het evenwicht en werd er vooral in het middenveld gebikkeld. Maar ook Eupen kreeg geen kansen daar onze verdediging (Jari – Ward en Gilles) aan een sterke partij bezig was. Enige negatieve punt bij Tienen was dat er steeds langs rechts werd gevoetbald en men de linkerkant effectief links liet liggen. Vlak voor rust dan toch geharrewar voor de goal van Eupen en Kenny stond op de goede plaats om  binnen te tikken. Een verdiende 0-1 bij de rust.
 
Bij de rust werd gevraagd meer variatie in het spel te brengen en de linkerkant iets meer in het spel te betrekken. En de eerste 10 minuten van de tweede helft mochten er gerust wezen. De bal werd goed rond gespeeld en eindelijk kregen we ook kansen. Na een 10-tal minuten beging een speler van Eupen handspel en de scheidsrechter aarzelde geen moment. Penalty en Jari zette deze feilloos om.

Tienen leek op rozen te zitten en haalde de voet van het gaspedaal. Eupen daarentegen koos resoluut voor de aanval en nam de wedstrijd in handen. Maar onze verdediging gaf geen krimp. Acht minuten voor affluiten was het dan toch raak. Eupen maakte er 1-2 van en geloofde nog meer in zijn kansen. Geloof dat al snel werd weggenomen, want op de eerstvolgende counter maakte Brandon er 1-3 van. Al bij al een verdiende zege, al had Eupen misschien recht op een puntje voor de getoonde inzet. Goed zo mannen en op naar de topper tegen OHL van volgende week. We gaan onze huid duur verkopen.
 
Scoreverloop :  0-1 (Kenny) ; 0-2 (Jari) ; 1-2 ; 1-3 (Brandon)
 
Trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure