U11 Union - KVK: 2-3 Printervriendelijke versie

Gekwetsten in overvloed:  Thomas-Glen-Calvin-Mathias

 
Het was eenvoudig deze keer voor trainer Ben om te ploeg samen te stellen. Juist met 11 dus mocht er niets mis gaan. Gilles was noodgedwongen gebombardeerd van doelwachter tot linksachter.
 
Wij begonnen aan de wedstrijd zoals wij verleden week geëindigd waren met goed en verzorgd voetbal. De ploeg bewoog goed  ,en de aanvallen golfden naar het doel van Union. Dit resulteerde op de 7e min in een verre juiste pas van Wout naar Fausto die in een tijd Rob bediende die mooi binnenschoot. 1-0.Wij bleven mooi combineren en op de 14e minuut schilderde Rob een hoekschop op het hoofd van Fausto en 2-0. Union was enkel op verdedigen aangewezen en maakte regelmatig fouten .Bij een van deze vrijschoppen schoot Quinten eerst op een verdediger maar in de herneming mooi binnen en dit in de 22e min. Wij bleven gewoon baas en lieten Union niet in het spel komen .Ondanks dit moest Niels toch een paar keren attent tussenkomen op een tegenaanval. Ruststand 3-0 en oververdiend.
 
Tijdens de rust wees de trainer de spelers op de gevaren van het te licht opnemen in de tweede helft gezien de stand op dat ogenblik. Hadden zij het niet gehoord ,maar de tweede helft was nog maar 2 min bezig als Union kon tegenscoren en dit door misverstanden en slecht ontzetten. 1-3. Wat toen gebeurde hield eigenlijk niemand voor mogelijk. De ploeg begon te zwalpen. De misverstanden stapelde zich op en het was paniek bij elke aanval die Union in elkaar knutselde. Dit zijn zo van de momenten waarbij een trainer machteloos is.
 
Wanneer een of twee spelers beginnen te sukkelen kan men nog bijsturen maar dit maal was het de ganse ploeg. Vooraan kon men geen bal meer bijhouden in het middenveld en achteraan was men vergeten dat de trainer gezegd had dat men moest praten tegen elkaar. Dit resulteerde in het zoveelste misverstand en paniek voetbal,op de 25e min. afgestraft met een tweede tegendoelpunt. 2-3. Het was nu bibbergeld betalen tot het einde en de scheidrechter van dienst (een lid van Union) vond het dan nog nodig gezien de stand  om nog vijf minuten langer te laten spelen. Uiteindelijk konden wij de overwinning vasthouden.
 
Zeggen dat wij de tweede helft door Union overspeeld werden zou ook fout zijn integendeel wij kregen nog een drietal mooie kansen om ook te scoren maar ook dat konden wij niet. Wanneer een ganse ploeg overgaat tot een soort collectief paniekvoetbal ,dat dan nog nergens voor nodig was want Union was eigenlijk de mindere van ons, komt men tot dergelijke situaties.  Hierbij dient aangestipt dat Niels een onberispelijke wedstrijd stond te keepen en gelukkig niet meedeed aan dit paniekerig gedoe integendeel, hij hield ons op de moeilijke momenten recht.
 
Het was een ploeg met twee gezichten. De eerste helft een sterk voetballend geheel en de tweede helft een los aan elkaar hangende ploeg. Dit zijn zo van die situaties waar de beste trainer niets kan aan veranderen. Volgende week vergeten wij de tweede helft en trekken daar de lessen uit. Wij onthouden dan vooral onze eerste helft die van een zeer goede kwaliteit was.
 
Ondanks alles toch een verdiende overwinning.  Eindstand : 2-3
 
Noot: Aangezien alle spelers aan bod geweest zijn, ditmaal aandacht voor de orkestmeester hemzelf. Eindigend met de trouwe supporters.
 
Verslag: OT
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure