U11 Union - KVK: 2-3 Printervriendelijke versie

Gekwetsten in overvloed:  Thomas-Glen-Calvin-Mathias

 
Het was eenvoudig deze keer voor trainer Ben om te ploeg samen te stellen. Juist met 11 dus mocht er niets mis gaan. Gilles was noodgedwongen gebombardeerd van doelwachter tot linksachter.
 
Wij begonnen aan de wedstrijd zoals wij verleden week geëindigd waren met goed en verzorgd voetbal. De ploeg bewoog goed  ,en de aanvallen golfden naar het doel van Union. Dit resulteerde op de 7e min in een verre juiste pas van Wout naar Fausto die in een tijd Rob bediende die mooi binnenschoot. 1-0.Wij bleven mooi combineren en op de 14e minuut schilderde Rob een hoekschop op het hoofd van Fausto en 2-0. Union was enkel op verdedigen aangewezen en maakte regelmatig fouten .Bij een van deze vrijschoppen schoot Quinten eerst op een verdediger maar in de herneming mooi binnen en dit in de 22e min. Wij bleven gewoon baas en lieten Union niet in het spel komen .Ondanks dit moest Niels toch een paar keren attent tussenkomen op een tegenaanval. Ruststand 3-0 en oververdiend.
 
Tijdens de rust wees de trainer de spelers op de gevaren van het te licht opnemen in de tweede helft gezien de stand op dat ogenblik. Hadden zij het niet gehoord ,maar de tweede helft was nog maar 2 min bezig als Union kon tegenscoren en dit door misverstanden en slecht ontzetten. 1-3. Wat toen gebeurde hield eigenlijk niemand voor mogelijk. De ploeg begon te zwalpen. De misverstanden stapelde zich op en het was paniek bij elke aanval die Union in elkaar knutselde. Dit zijn zo van de momenten waarbij een trainer machteloos is.
 
Wanneer een of twee spelers beginnen te sukkelen kan men nog bijsturen maar dit maal was het de ganse ploeg. Vooraan kon men geen bal meer bijhouden in het middenveld en achteraan was men vergeten dat de trainer gezegd had dat men moest praten tegen elkaar. Dit resulteerde in het zoveelste misverstand en paniek voetbal,op de 25e min. afgestraft met een tweede tegendoelpunt. 2-3. Het was nu bibbergeld betalen tot het einde en de scheidrechter van dienst (een lid van Union) vond het dan nog nodig gezien de stand  om nog vijf minuten langer te laten spelen. Uiteindelijk konden wij de overwinning vasthouden.
 
Zeggen dat wij de tweede helft door Union overspeeld werden zou ook fout zijn integendeel wij kregen nog een drietal mooie kansen om ook te scoren maar ook dat konden wij niet. Wanneer een ganse ploeg overgaat tot een soort collectief paniekvoetbal ,dat dan nog nergens voor nodig was want Union was eigenlijk de mindere van ons, komt men tot dergelijke situaties.  Hierbij dient aangestipt dat Niels een onberispelijke wedstrijd stond te keepen en gelukkig niet meedeed aan dit paniekerig gedoe integendeel, hij hield ons op de moeilijke momenten recht.
 
Het was een ploeg met twee gezichten. De eerste helft een sterk voetballend geheel en de tweede helft een los aan elkaar hangende ploeg. Dit zijn zo van die situaties waar de beste trainer niets kan aan veranderen. Volgende week vergeten wij de tweede helft en trekken daar de lessen uit. Wij onthouden dan vooral onze eerste helft die van een zeer goede kwaliteit was.
 
Ondanks alles toch een verdiende overwinning.  Eindstand : 2-3
 
Noot: Aangezien alle spelers aan bod geweest zijn, ditmaal aandacht voor de orkestmeester hemzelf. Eindigend met de trouwe supporters.
 
Verslag: OT
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Sp.-Mopertingen
KVK Tienen
zondag 8 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure