U11 Union - KVK: 2-3 Printervriendelijke versie

Gekwetsten in overvloed:  Thomas-Glen-Calvin-Mathias

 
Het was eenvoudig deze keer voor trainer Ben om te ploeg samen te stellen. Juist met 11 dus mocht er niets mis gaan. Gilles was noodgedwongen gebombardeerd van doelwachter tot linksachter.
 
Wij begonnen aan de wedstrijd zoals wij verleden week geëindigd waren met goed en verzorgd voetbal. De ploeg bewoog goed  ,en de aanvallen golfden naar het doel van Union. Dit resulteerde op de 7e min in een verre juiste pas van Wout naar Fausto die in een tijd Rob bediende die mooi binnenschoot. 1-0.Wij bleven mooi combineren en op de 14e minuut schilderde Rob een hoekschop op het hoofd van Fausto en 2-0. Union was enkel op verdedigen aangewezen en maakte regelmatig fouten .Bij een van deze vrijschoppen schoot Quinten eerst op een verdediger maar in de herneming mooi binnen en dit in de 22e min. Wij bleven gewoon baas en lieten Union niet in het spel komen .Ondanks dit moest Niels toch een paar keren attent tussenkomen op een tegenaanval. Ruststand 3-0 en oververdiend.
 
Tijdens de rust wees de trainer de spelers op de gevaren van het te licht opnemen in de tweede helft gezien de stand op dat ogenblik. Hadden zij het niet gehoord ,maar de tweede helft was nog maar 2 min bezig als Union kon tegenscoren en dit door misverstanden en slecht ontzetten. 1-3. Wat toen gebeurde hield eigenlijk niemand voor mogelijk. De ploeg begon te zwalpen. De misverstanden stapelde zich op en het was paniek bij elke aanval die Union in elkaar knutselde. Dit zijn zo van de momenten waarbij een trainer machteloos is.
 
Wanneer een of twee spelers beginnen te sukkelen kan men nog bijsturen maar dit maal was het de ganse ploeg. Vooraan kon men geen bal meer bijhouden in het middenveld en achteraan was men vergeten dat de trainer gezegd had dat men moest praten tegen elkaar. Dit resulteerde in het zoveelste misverstand en paniek voetbal,op de 25e min. afgestraft met een tweede tegendoelpunt. 2-3. Het was nu bibbergeld betalen tot het einde en de scheidrechter van dienst (een lid van Union) vond het dan nog nodig gezien de stand  om nog vijf minuten langer te laten spelen. Uiteindelijk konden wij de overwinning vasthouden.
 
Zeggen dat wij de tweede helft door Union overspeeld werden zou ook fout zijn integendeel wij kregen nog een drietal mooie kansen om ook te scoren maar ook dat konden wij niet. Wanneer een ganse ploeg overgaat tot een soort collectief paniekvoetbal ,dat dan nog nergens voor nodig was want Union was eigenlijk de mindere van ons, komt men tot dergelijke situaties.  Hierbij dient aangestipt dat Niels een onberispelijke wedstrijd stond te keepen en gelukkig niet meedeed aan dit paniekerig gedoe integendeel, hij hield ons op de moeilijke momenten recht.
 
Het was een ploeg met twee gezichten. De eerste helft een sterk voetballend geheel en de tweede helft een los aan elkaar hangende ploeg. Dit zijn zo van die situaties waar de beste trainer niets kan aan veranderen. Volgende week vergeten wij de tweede helft en trekken daar de lessen uit. Wij onthouden dan vooral onze eerste helft die van een zeer goede kwaliteit was.
 
Ondanks alles toch een verdiende overwinning.  Eindstand : 2-3
 
Noot: Aangezien alle spelers aan bod geweest zijn, ditmaal aandacht voor de orkestmeester hemzelf. Eindigend met de trouwe supporters.
 
Verslag: OT
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure