U11 Tubeke - KVK: 4-3 Printervriendelijke versie

Het was zo een dag om snel te vergeten. Alles viel tegen wat kon tegenvallen en het liep van geen kanten. Om even kort te schetsen: 1 min  1-0  5e min 2-0   10 min 3-0. Voor dat wij goed en wel wisten dat de wedstrijd begonnen was keken wij tegen een schijnbaar onoverbrugbare achterstand aan.
 
Te slap begonnen en een Tubize goed bij de les maakte ons af op 10 minuten tijd. Als excuus zouden wij kunnen invoeren dat het terrein voor ons een aanpassingsperiode vroeg die wij niet gekregen hebben. Voor de buitenstaanders: het terrein is een kunststof mat die het rollen en de snelheid van de bal beïnvloed. Ook de vorige ploeg van KVK de U 12 had daar problemen mee.
 
Maar deze uitleg verklaart toch niet het zwakke begin en het ons laten aftroeven op alle gebied. Tubeke speelde veel agressiever op de bal en viel onze speler in balbezit steeds aan met twee en indien nodig drie man.
 
Hun loopvermogen stak schril af tegen dat van ons. Waar waren de onzen op dat ogenblik om de man in balbezit steun te geven? Wij vonden hierop gewoon geen antwoord en werden gewoon gedomineerd dat het niet mooi was om aan te zien.
 
Toen rond de 12 min Rob, Mathias perfect aanspeelde kwamen zowaar terug tot 3-1. De rest van de eerste helft was harken om nog meer onheil te voorkomen en Ward bleek toen weer de rots in de branding.
 
Rust : 3 – 1.
 
Hopende op een beter begin van de tweede helft was te hoog gegrepen. Tubeke bleef de wedstrijd beheersen. Niels toonde nog eens dat hij goed staat te keepen en hield zijn netten schoon.
 
Bij een tegenaanval kon Rob ontsnappen aan de aandacht van zijn verdediger en kwamen wij op 3-2. De hoop op een gelijkspel laaide op en dit ondanks het niet goede spel van onze ploeg.
 
Op de 21e minuut bij een hoekschop van Tubeke stonden in het centrum zo maar eventjes vier spelers van Tubeke ongedekt. Gevolg: 4-2 en een ontgoocheling rijker.
 
Drie minuten voor het einde begon Mathias aan een indrukwekkende solo, omzeilde 4 spelers van Tubeke om dan nog te scoren ook. 4 – 3. De tijd was te kort om nog iets te forceren en Tubeke boekte een toch wel verdiende overwinning  EINDSTAND : 4-3.
 
Besluit:
 
De tweede nederlaag van het seizoen is een feit, tegen een tegenstrever die veel meer inzet betoonde dan wij en dan ook verdiende om te winnen. In de wedstrijd vielen er enkele opmerkelijke feiten te noteren. Een zeer brutale fout op Mathias die op snelheid de verdediging van Tubeke nam en gewoon weggemaaid werd langs achter verdiende een uitsluiting van de betrokken speler.
 
De scheidrechter reageerde hierop niet eens maar gaf wel aan Lucas geel omdat hij zijn armen omhoog stak na een onterecht gefloten fout tegen hem. De trainer van Tubeke nam dan zelf de beslissing in plaats van de scheidrechter en verving de speler onmiddellijk. Proficiat voor de trainer.
 
Zo hoort het ook,dergelijke zaken horen niet thuis op een voetbalveld en zeker niet op dat niveau.  Het is spijtig dat sommige scheidrechters de belangen van de thuisploeg oneerlijk dienen. Het is niet alleen het geval in Tubeke maar ook elders. Dan hebben wij nog de beste en eerlijkste scheidrechter van de ganse reeks. Iedereen kan missen en een scheidsrechter is ook maar een mens maar soms loopt het echt de spuigaten uit.
 
Om te eindigen:
 
Onze Calvin kwam met zijn neus in botsing met een hoofd van de tegenspeler en werd hevig bloedend vervangen. Ik verneem bij het maken van het verslag  dat hij zijn neus op twee plaatsen gebroken heeft en voor minstens 3 weken uit is. Hierdoor verliezen wij een van onze sterkhouders in het middenveld. De ploeg zal hem missen. Langs deze weg wensen wij hem een spoedig herstel .
 
Ondertussen missen wij ook al een tijdje Thomas in de ploeg. Het mag nu wel stoppen denk ik zo. Volgende week beginnen wij terug van vooraf aan, met een propere lei en trekken de lessen uit deze wedstrijd. Wij staan terug met ons voetjes op de grond en dachten dat het niet meer kon missen. Nu weten wij weer dat het niet vanzelf komt.
 
Verslag: OT
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure